Hava Durumu

Yüz okuma ile cildinizin size neler anlattıklarını öğrenmek ister misiniz?

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2021 06:30

Çoğu insan gibi ara sıra sivilceler, cilt kuruluğu, kızarıklık ve eşit olmayan cilt tonu belirtileriyle uğraşıyorsanız ve muhtemelen onlardan tamamen kurtulmanın bir yolunu bulma umuduyla bu cilt rahatsızlıklarının altında yatan olası nedenleri merak ediyorsunuz. Öğrenmek isteyebileceğiniz bu yol, hem antik Çin tıbbına hem de Ayurveda tıbbına dayanan binlerce yıllık bir geçmişe sahip bir teori olan yüz okumadır.

Yüz okuma tekniklerini kullanan biz uygulayıcılar bunun altında yatan önermenin şu olduğunu söylüyorlar: sivilce veya kızarıklık gibi rahatsızlıkların yüzünüzde ortaya çıkması, vücudunuzun başka yerlerinde, özellikle böbrekleriniz, karaciğeriniz ve karaciğeriniz gibi büyük organlarda neler olup bittiğini temsil ediyor.

Yüz Okuma Nedir?

Yüz okuma, kişinin yüzünü etkileyen problemler ile genel sağlığı arasında bağlantı kurmayı içeren eski bir tıbbi tekniktir.

Bazı dermatologlar da dahil olmak üzere bazı uzmanlar, yüz okumayı Doğu ve Batı tıp felsefelerinin unsurlarını birleştiren bir yaklaşım olarak görmektedir. Bunun nedeni, alerjiler, diyet, stres seviyeleri, hormonlar, genetik, yaş ve kişilik tipi/vücut yapısı gibi cilt türlerinin çeşitli nedenlerinin hesaba katılmasıdır.

Sivilce için yüz okuma, en popüler uygulamalarından biridir. Buradaki fikir, çene veya alın gibi yüzün belirli bölgelerinde tekrar tekrar gelişen sivilce alevlenmelerinin belirli sebepleri olmasıdır. Yüz okuma ayrıca kızarıklık, gıda alerjilerine bağlı kızarıklıklar, çizgiler, şişkinlik ve kırışıklıklar gibi sorunların tedavisine yardımcı olmak için kullanılabilir. Yüz okuma, kişinin genetik yapısına bağlı olarak biraz farklılık gösterebilir, ancak çoğu yüzü en az 10 farklı bölgeye ayırır.

İşte cilt problemlerinin altında yatan nedenleri belirlemeye yardımcı olmak için kullanılabilecek temel bir yüz okuma tablosu:

Alnınızdaki lekeler - ince bağırsak ve mesaneden etkilenir; yönetilmeyen stres, zayıf sindirim ve uyku yoksunluğuna bağlı olabilir

Kaşlarınızın veya burun bölgenizin arasındaki/üstündeki çatlaklar - böbrekler, mide, mesane veya dalaktaki bir dengesizliği temsil ettiği söylenir. Burun deliklerinin yakınında sivilce oluştuğunda, bağırsakla ilgili problemlere ve ince bağırsağın iltihaplanmasına da bağlı olabilir.

Kaşlarınızın arasında sağ taraftaki çizgiler/kırışıklıklar - öfke gibi duyguları bastırdığınızı gösterebilir. Geleneksel Çin Tıbbına göre bu, zayıf karaciğer fonksiyonuna bağlı olabilir ve bağışlama eylemleri gerektirebilir.

Gözlerinizin sol tarafındaki çizgiler/kırışıklıklar - karaciğer ve dalak işlevleriyle ilgili sorunları temsil edebilir

Kaşların üzerindeki çatlaklar veya çizgiler - kalp fonksiyonuyla ilgili bir sorunu temsil eder

Göz altı şişkinliği - zayıf böbrek fonksiyonuna bağlı olduğunu gösterir

Çenede, ağız çevresinde ve çenede sivilce - üreme sistemindeki dengesizliğin yanı sıra kalın bağırsak veya kolon ve mideden kaynaklandığı söylenir. Dudakların ve alt çenenin altında sivilce oluştuğunda, dalak ve böbrekler de dahil olmak üzere tüm sindirim sisteminin düzgün çalışmadığı gösterebilinir.

Kırmızı yanaklar - mide, karaciğer ve akciğerlerin işlev bozukluğuna bağlı olabilir; ayrıca bir bağışıklık tepkisi, solunum sorunları veya alerjileri gösterebilir

Kırmızı burun - yüksek tansiyon ve iltihaplanma gibi kalple ilgili sorunları gösterebilir

Boynunuzdaki tahriş - bağışıklık sistemini etkileyen stresin temsilcisi olabilir

Umuyorum ki paylaşmış olduğum bu tablo vücudunuzu ve kendinizi tanıma adına size yardımcı olur. Ofisimize gelen danışanlarımıza gerek yüz, gerekse vücudunun verdiği tepkiler ile organların çalışmasının ve vitamin mineral eksikliklerinin iyileştirilmesine katkıda bulunuyoruz..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.