Hava Durumu

Yiyeceklerle depresyonu iyileştirebilmek mümkün mü?

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 06:30

Kendinizi yağlı cips veya çıtır kızarmış tavuk gibi ultra işlenmiş yiyecekleri yerken bulduğunuzda, ruh halinizi iyileştiren sağlıklı yiyecekler her zaman aklınıza gelen ilk şey olmayabilir . Bu yiyecekler geçici olarak harika bir tada sahip olabilir, ancak hemen sonra kendinizi kötü hissetmenize neden olur. Biyolojik olarak, beynimiz daha iyi hissetmek için, yiyeceğe yönelmek üzere kablolanmıştır. Vücudumuz da aslında farklı gıda türlerine farklı şekillerde tepki verir. Ve "kötü" karbonhidratlarla dolu bazı yiyecekler - beyaz ekmekler, makarnalar ve derin yağda kızartılmış ikramlar - bizi şişkin ve çöplükte hissetmemize neden olabilir. Kötü bir beslenme düzeni, ruh halinize zarar veren etkilerle doludur. Ve ruh halinizin sağlığınızda hiçbir rolü olmadığını düşünmek  tamamen bir efsanedir. Kötü bir ruh hali aslında bağışıklık sisteminize zarar verir, kilo kaybını yavaşlatır ve gerilim tipi baş ağrılarına neden olabilir.

Ne yediğimiz ve nasıl hissettiğimiz arasında doğrudan bir bağlantı olduğu ortaya çıktı. Örneğin, depresyonu olan kişiler, genellikle depresyon belirtilerini hissetmeye gerçekten sebep olabilecek yiyecek seçimleri yaparlar. Neyse ki, hepsi kötü haber değil. Aslında, kendinizi harika hissetmenize yardımcı olabilecek yiyecekler var. Bu yiyecekler vücudunuzu besler ve beynin size doğal nörotransmiterler üretmesini sağlar. Bu yüzden aslında depresyonla beslenme ile savaşabilmek mümkündür.

Bazı gıdaların kendinizi daha iyi hissetmenizi sağladığı kanıtlanmıştır. Sadece bu değil, aynı zamanda tadı harika ve sağlıklıdırlar. Bir dahaki sefere sizi rahatlatıcı bir yemek için harekete geçtiğinizde, bilim laboratuarının yarattığı malzemelerle dolu boş kaloriler yerine bu kanıtlanmış ruh halini artırıcıları tercih etmenizi isterim. Doğada ruh halini yükselten yiyecekleri  tek tek ele alacağız. Peki ya sizce bu gıdalar neler olabilir?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.