Hava Durumu

Yeniyıl ile hayatınıza dahil edebileceğiniz 8 alışkanlık

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2022 03:45

Yeniyılda sağlık ve zindelik hedeflerinizi yüksek tutabilmeniz mümkün. Bedeninizi önemsiyorsanız,sağlıklı seçimler yapabilmek adına hayatınıza dahil edebileceğiniz alışkanlıklardan bahsedeceğim.

1. Tabaklarınızı sebze & meyvelerle renklendirin

Toksit yükünüzü azaltmak için işlenmiş gıdaları azaltın, gökkuşağı gibi renkli sebze & meyveler tüketmeye çalışın. Su ve lif alımınızı arttırarak, bağırsak sisteminizi destekleyin.

2.Su en iyi dostunuzdur, önemseyin

Su içmek, sisteminizdeki kalori yakma oranını artırır ve genellikle sağlık sorunlarına neden olan vücudunuzdaki zararlı toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olur. Ortalama olarak her gün en az 10-12 bardak veya 2-3 litre su içmelisiniz.

3. Yeşillik tüketimine ağırlık verin

Çerezler, tatlılar, sağlıksız atıştırmalıklar gibi gıdalara aşırı düşkünlüğü dengelemek için gün boyunca sebze yemeği, sebze çorbası veya salata tüketmenizi tavsiye ederim. Gün içerisinde tüketeceğiniz yeşillikli sebzeler kan şekeri dengenizdeki büyük düşüşleri önlemeye yardımcı olacaktır.

4. Gün boyunca hareket ettiğinizden emin olun

"Dans et! Koş! Zıpla! Ne yaparsan yap, sadece hareket et! Bölgenizde kar yağıyor olsa bile, 20 dakika dışarı çıkıp, yürüyüş yaparak aktivitenizi arttırabilirsiniz..

5. Tatlı porsiyonlarınızı azaltmayı deneyin

Şeker yüklü tatlılar lezzetli olabilir ama vücudunuza hiçbir iyilik yapmazlar. Tatlı bir ikramdan hoşlanıyorsanız, daha küçük bir porsiyon veya daha hafif bir seçenek seçebilirsiniz.

6. Gününüzün çok meşgul olmasına izin vermeyin, kendinizi dinleyin

Mumu iki ucundan da yakmamaya çalışın. Hafta içi dışarı çıkar, hafta sonları aile ve arkadaşlarımızı ağırlarız; vücudumuza iyileşmesi için gereken dinlenmeyi her zaman ayıramayabiliriz. Çok az uyku, iştahı kontrol eden hormon leptin düzeyini azaltabilir ve ghrelin hormonunu artırarak beyne yemeniz gerektiğini söyler ve bu tercihler her zaman sağlıklı seçimler olmaya bilir. O yüzden kendinizi mutlaka dinleyin.

7. Seçimlerinizi önceden planlayın

Sağlıklı alışkanlıklar edinerek harcadığınız tüm çabayı, dışarıda yemek yerken feda etmeyin. Restorantercihlerinizi önceden planlamak adına çevrim içi menü seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu durum beslenme düzenizi dengelemeniz için size zaman verecektir.

8. Daha küçük tabaklardan yiyin

İnsanlar nedense tabaklarını tümüyle doldurma eğilimindedir ve daha küçük tabaklar fazla çaba harcamadan daha küçük porsiyonlara kapı açar. Bakış açışınızı iyileştirip, hedeflerinize odaklanın. Beslenmenin gerçekten neyle ilgili olduğunu kendinize hatırlatın. Mutlu ve sağlıklı anılar oluşturmayı ve bu zamanın tadını çıkarmayı seçin. Unutmayın hayatımız seçimlerimizden ibarettir. Sağlıkla ve sevgiyle dolu bir yıl dilerim, herşey gönlünüzce olsun !

 

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.