Hava Durumu

Vücudunuzu alkali tutmanın yolları

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2021 07:30

1. Mümkün olduğunca organik alkali yiyecekler almaya çalışın.

Ürünlerinizin ne tür toprakta yetiştirildiği konusunda bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir. Organik, minerali yoğun toprakta yetişen meyve ve sebzeler vücudu daha alkalileştirme eğilimindedir. Araştırmalar, bitkilerin içinde yetiştirildikleri toprak türünün vitamin ve mineral içeriklerini önemli ölçüde etkileyebileceğini gösteriyor, bu da tüm "alkali gıdaların" eşitolmadığı anlamına geliyor.

Bitkilerde temel besin maddelerinin en iyi kullanılabilirliği için ideal toprak pH'ı 6 ile 7 arasındadır. PH 6'nın altındaki asidik topraklarda kalsiyum ve magnezyum azalmış olabilir ve pH 7'nin üzerindeki toprakta ise demir, manganez, bakır ve çinko fakirdir. Organik olarak sürdürülen ve yaban hayatına / otlayan sığırlara maruz kalan toprak en sağlıklı topraktır.

2. Daha fazla alkali ve çok daha az asitli yiyecekler yiyin

Alkali yiyeceklerinin yanı sıra kaçınılması gereken paketli, rafine gıdalar vardır. Alkali beslenme katı vejeteryan olmanız gerekmese de, çoğunlukla bitki temellidir. İşte en çok vurgulanması gereken yiyeceklerin bir listesi:

Taze meyve ve sebzeler alkaliniteyi arttırır. En popüler ürünlerden bazıları şunlardır: mantar, narenciye, ıspanak, greyfurt, avokado, kara turp, yonca otu, arpa otu, salatalık, lahana, jicama, buğday çimi, brokoli, kekik, sarımsak, zencefil, yeşil fasulye, hindiba, lahana, kereviz, kırmızı pancar. Pişmemiş meyve ve sebzelerin biyojenik veya "hayat verici" olduğu söyleniyor. Yiyecekleri pişirmek alkalileştirici mineralleri tüketir. Çiğ yiyecek alımınızı artırın ve meyve ve sebzeleri sıkmayı veya hafifçe buharda pişirmeyi deneyin.

Yeşil içecekler: Yeşil sebzelerden ve otlardan toz halindeki içecekler alkali oluşturan besinler ve klorofil ile yüklenir. Klorofil yapısal olarak kendi kanımıza benzer ve kanı alkalileştirmeye yardımcı olur. Alkali bir diyetle yenecek diğer yiyecekler arasında filizler, buğday çimi, kamut, natto veya tempeh gibi fermente soya ve tohumlar bulunur.

3. Alkali su için

Alkali suyun pH'ı 9 ila 11 arasındadır. Ters ozmoz filtresiyle filtrelenen su biraz asidiktir, ancak yine de musluk suyu veya arıtılmış şişelenmiş sudan çok daha iyi bir seçenektir. Suyunuza pH damlaları, limon veya misket limonu veya karbonat eklemek de suyun alkalitesini artırabilir.

4. pH seviyenizi test edin

Bahsettiğim ipuçlarını uygulamadan önce pH seviyenizi merak ediyorsanız, eczanenizden pH çubuğu alarak değerinizi test edebilirsiniz. PH'nızı tükürük veya idrarla ölçebilirsiniz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.