Hava Durumu

Vücudumuzdan toksin atmaya destek: Detoks besinler

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2020 06:30

Çevremizdeki bazı toksinlere maruz kalmamız kaçınılmaz olduğundan, toksinlerin azaltmamızın ikinci adımı doğal yollardan geçer. Vücudunuzun doğal detoksifikasyonunu desteklemek için, vücudunuzun detoks yeteneğini destekleyen yiyecekler yemek, toksinleri vücudunuzdan atmanın başka bir yoludur. Doğal olarak detoks yapmanıza yardımcı olacak en iyi yiyecekler :

1. Klorella

Klorella, birçok nedenden dolayı detoksifiye edici gıdalar listesinin başında yer alır. Tayvan ve Japonya'ya özgü bu tatlı su yosunu, bitki besinleri, amino asitler, klorofil, beta-karoten, potasyum, fosfor, biyotin, magnezyum ve B vitaminleri ile dolu bir süper gıdadır . Bağışıklık sisteminizi desteklemek için en besleyici yoğun süper gıdalardan biridir

Klorella, sağlığınıza bir dizi fayda sağlar. Öncelikle vücudunuzun kurşun, kadmiyum, cıva ve uranyum gibi ağır metalleri detokslamasına veya "şelatlamasına" yardımcı olur ve yeniden emilmesini önler.  Bunun nedeni yüksek klorofil düzeyidir.

Örneğin cıva dolgularınız varsa veya fazla miktarda balık tüketiyorsanız, büyük olasılıkla vücudunuzda yüksek seviyelerde ağır metaller vardır. Ayrıca su, makyaj ve kişisel bakım ürünlerimizdeki ve geleneksel ürünlerimizdeki metallere de maruz kalıyoruz. Ağır metal toksisitesine sahip olup olmadığınızı belirlemek için uygulanılan test yöntemleri var.

2. Spirulina

Klorellanın kuzeni olan Spirulina, vücudunuza muazzam detoksifikasyon desteği de sunar. Siyanobakteri olarak da adlandırılan bu mavi-yeşil alg, hem tatlı hem de tuzlu su kaynaklarından kaynaklanmaktadır. İlginç bir bilgi, NASA astronotlarımızın sağlıklı kalması için, spirulinayı beslenme desteği olarak uzaya gönderiyor.

Klorella'nın klorofiline benzer şekilde Spirulina, önemli antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olan ve bu nedenle hücre oksidatif hasarını inhibe eden fikosiyanin adı verilen bir bileşiktir.

Dünya Sağlık Örgütü, arsenik toksisitesini ABD de dahil olmak üzere dünya çapında küresel bir sorun olarak nitelendirdi. Kronik arsenik toksisitesi, öncelikle yeraltı sularında arsenik maruziyetinin bir sonucudur. Etkiler çok zarar verici olabilir ve maruziyetten yıllar sonra bile görülebilir. Arsenik, birçok organı etkileyen bilinen bir kanserojendir. Klorofil bakımından da çok yüksek olan Spirulina, bağışıklık sistemini güçlendirirken toksinlerin kan dolaşımından çıkarılmasına yardımcı olur.

3. Zerdeçal

Zerdeçal, zencefil ailesinde curcumin adı verilen bir fitokimyasal içeren çok yıllık bir bitkidir. Bu, zerdeçalın önemli bir bileşen olduğu köri ile bu kadar yaygın olarak ilişkilendirilen ayırt edici altın rengini verir. Zerdeçalın Batı Dünyası'ndaki popülaritesindeki artış, olumsuz yan etkileri olmadan tüm sağlık yararlarını sunan özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Bu inanılmaz baharat, vücudunuz için harika detoksifikasyon desteği sağlar.

Curcumin, vücudunuzun iltihaplanma tepkisini destekleyebilen, sıklıkla romatoidartrit gibi otoimmün durumlarla ilişkili güçlü bir antioksidandır. Detoksifikasyon ile ilgili olarak, kurkumin safra kesesi işlevini etkiler, bu da karaciğer fonksiyonunu destekler. Safra keseniz tarafından üretilen safra, karaciğerinizi temizler ve karaciğer hücrelerini gençleştirir. Safra ayrıca toksinlerin karaciğerinize zarar veren zararlı bileşiklere dönüştürülmesini önler.

Zerdeçalı menünüze eklemek istiyorsanız, birçok lezzetli seçenek var. Kurkumin en iyi biraz yağ (hindistancevizi yağında bulunur) ve karabiber ile tüketildiğinde emilir. Karabiberde bulunan madde olan piperin veya biyoperin, kurkumin emilimini arttırır. Piperin olmadan, kurkumin çoğu sindirim sisteminizden geçer.

4. Zencefil

Zencefil, zerdeçalla yakından ilişkili çiçekli bir bitkidir. Bitkinin kökü veya köksap, binlerce yıldır bir anti-enflamatuar ajan ve antioksidan olarak kullanılmıştır. Zencefil kesinlikle detoksifikasyon dünyasında ana bir yarışmacıdır.

Zencefil, vücudunuzun üç ana doğal detoksifikasyon yolu olan sindirimi, dolaşımı ve terlemeyi uyarır! Bu, vücudunuzu kolon, karaciğer ve diğer organlarda atık ve toksinlerin birikmesine neden olur. Zencefil, gastrointestinal sisteminizde anti-enflamatuar ve antispazmodik etkiler sunan yüksek bir gingerol ve shogakonsantrasyonuna sahiptir. Zencefil ayrıca sindirim enzimlerinin korunmasına yardımcı olur. Mide ağrısından, gaza ve şişkinliğe kadar çok çeşitli sindirim sorunlarını hafifletir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.