Hava Durumu

Uyku kalitenizi arttırmak için doğal yardımcılar

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2020 06:30

Uykumuz, vücudumuzun iyileşmesine ve gençleşmesine izin veren değerli bir zamandır ve yeterli uyku olmadan sağlığımız zarar görür. Bu, uygun şekilde dinlenmenin yollarını bulmamız gerektiği anlamına gelir. Ne yazık ki, birçok insan ya uyuyamıyor ya da yeterince uyuyamıyor, bu da doğal uyku yardımcılarının devreye girdiği yerdir.

Her gece ihtiyaç duyulan uyku miktarı değişir, ancak yetişkinler için her gece en az yedi saat uyumak, sağlıklı bir zihin ve vücuda sahip olmak için çok önemlidir. Ve yeterince uyumadığımız zaman, acı çeken tek şey bedenlerimiz değildir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 49,2 milyon insanın uyku eksikliği nedeniyle odaklanma sorunu yaşadığını bildiriyor ve Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, milyonlarca insanın araba kullanırken uyukladığını bildiriyor.

Güvenli, doğal uyku yardımcılarını kullanarak; yenilenmiş, uyanık ve mutlak en iyi halinizi korumak için ihtiyacınız olan uykuyu almaya odaklanmak gibi bazı yaşam tarzı değişiklikleri yapmanız hayat kalitenizi arttırır.

Doğal Uyku Yardımcıları

Sirkadiyen ritim denen doğal bir uyku-uyanma döngümüz var. Bu ritimle uyumlu olarak uykumuzu kolayca iyileştirebiliriz. Düzenli bir uyku / uyanma düzeni, kendinizi yenilenmiş ve güne hazır hissetmenize yardımcı olur.

Kafein doz aşımını önlemek için çok fazla kahve gibi uyarıcılardan kaçınmak gibi iyi bir uyku hijyenine sahip olmak çok önemlidir. Aynı zamanda hepimize elektronik cihazları yatak odasından uzağa götürmemiz söyleniyor - hem daha iyi uyku hem de nomofobiden kaçınmak için.

Uykuyu Teşvik Eden Gıdalar

Yatmadan hemen önce ağır bir yemek yemenin kötü bir gece geçirip, dinlenmenize engel olabileceği bilinen bir gerçektir, ancak daha iyi uyumanıza yardımcı olabilecek bazı yiyecekler olduğunu biliyor muydunuz?

Muhtemelen yemek yoluyla yardımcı olabilecek en yaygın bilinen özellik triptofandır. Triptofan, beynin serotonin ve melatonine benzer şekilde rahat bir duruma geçmesine yardımcı olabilecek bir amino asittir. Triptofan ve serotonin karbonhidratlardan, özellikle yüzde 100 tam tahıllı yulaftan, esmer pirinçten, mısırdan veya kinoadan elde edilebilir. Yapılan araştırmalar hindi, yağlı tohumlar, özellikle vişne suyunun uyku üzerindeki etkinliğini kanıtlıyor.

Yazının devamı ile haftaya sizlerleyim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.