Hava Durumu

Tekrarlayan Candida için ne yapmalı

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 07:00

Candida bağırsaklarınızda yaşasa da, semptomların çoğunun vücudun diğer alanlarını etkilediğini fark etmişsinizdir. Peki bağırsaklarınızdaki bir mantar vücudunuzun bu kadar çok bölgesinde nasıl hasara yol açar? Candida aşırı büyümesi bağırsak duvarlarını yıkar ve sızıntı bağırsaklarına yol açar.

Bağırsak astarınızın sadece bir hücre tabakası kalınlığında olduğunu ve sıkı bağlantılarla tutulduğunu biliyoruz. Bu kavşaklar bir köprü görevi görerek, problemsiz bir şekilde köprünün altına gidip gelmek için ufak tefek küçük teknelerin (yemeklerle aldığımız mikro besinlerin) kullanımına izin veriyor. Bu, yediğiniz gıdaların hayati besinlerinin kan dolaşımınıza emilmesini sağlayan önemli bir sistemdir.

Bununla birlikte, Candida'nın fazla büyümesi, bağırsak astarınıza zarar verir, bu da asma köprüsünün yukarı çıkmasına ve toksinler, mikroplar, proteinler ve kısmen sindirilmiş gıda parçacıkları da dahil olmak üzere, üzerinden geçmek zorunda olmayan daha büyük teknelerin (sindirilmemiş gıdaların) geçmesine izin verir. Bu da, Candida'nın aşırı büyümesine ve semptomların artmasına yol açabilir.

Suçlu olabileceğini düşündüğüm Candida'nın aşırı büyümesinin altında yatan birkaç sebep var . Neyse ki, temel nedeni tespit edip çözdükten sonra, kronik semptomlardan kalıcı bir rahatlamanın keyfini çıkarabilir ve tekrarlayan enfeksiyonlarla devam eden mücadelenize elveda diyebilirsiniz.

Beslenme alışkanlıklarınız candida'yı nasıl etkiliyor?

ŞEKER

Şeker, Candida'nın büyümesinde bir numaralı suçlu. Rafine şekeri kaldırıp, doğal bal ve steviaotunu  yiyeceklerinizde tatlandırma amaçlı kullanabilirsiniz.

Eklenen şekerlere ek olarak, meyvelere dikkat etmeniz gerekebilir. Her ne kadar meyve besinlerle dolsa da, doğal şekerler açısından da oldukça yüksektir ve tekrarlayan Candida ile mücadele ediyorsanız özellikle kuru meyveler minimumda tutulmalıdır.

ALKOL

Sıvı şeker, şekerin kendisinden daha kötü - eğer daha kötü değilse - olabilir. Bira, şarap ve şampanya gibi bazı alkol türleri sadece şekerle doldurulmaz, ayrıca mayalanır. Bu içecekleri mayalamak için ne kullanılır? Maya. Maya ve şekerin kombinasyonuCandida için bir beslenme desteği yaratır. Alkol toksit yüktür, bu yüzden tamamen kesilmesini tavsiye ederim.

FERMENTE GIDALAR

Fermantasyon işlemlerinden bahsederken, mayalı gıdalardan da kaçınmak istersiniz. Özellikle Candida'yı kontrol altına almıyorsan. Buna "sağlıklı" fermente edilmiş yiyecekler ve kombucha, lahana turşusu ve ev yoğurdu gibi içecekler de dahil olabilmektedir.

NİŞASTALI SEBZELER

Patates ve diğer nişastalı sebzeler, karbonhidrattan yüksektir, bu da bağırsaklarınızda şekere dönüşür. Candida ile savaşırken bunların görünüşte zararsız yiyecekleri düşünemeseniz de tekrarlayan enfeksiyonların arkasında olabilirler. Tabağınızı yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, karnabahar, salatalık, kuşkonmaz ve kabak gibi nişasta içermeyen sebzelerle doldurun.

Şekeri kesmek kesinlikle bir ayarlama, özellikle de neredeyse yediğimiz her şeyde şekerle dolu ve nişasta olan içeren besinleri yiyorsanız. Bununla birlikte, şekeri bıraktığınızda çok daha iyi hissedeceksiniz ve tekrarlayan Candida büyümesinden kurtulacaksınız.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.