Hava Durumu

Tansiyonu düşürmenin 5 doğal yolu

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2021 06:30

Tansiyonunuzu nasıl düşüreceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Tansiyonu düşüren yiyeceklerin yanı sıra tansiyonu düşürmek için takviyeler ve yapabileceğiniz yaşam tarzı değişiklikleri vardır. Bu değişiklikleri günlük alışkanlıklarınızda yavaş yavaş yaparak yeni, daha sağlıklı rutinler oluşturabilir ve çok daha sağlıklı bir siz olabilirsiniz.

1. Akdeniz tarzı beslenme biçimini benimseyin

Zeytin ve keten tohumu gibi besinler sayesinde Akdeniz diyetleri meyve, sebze, deniz ürünleri ve sağlıklı omega-3 yönünden zengin yağ yağlarında çok yüksektir. Doğal olarak omega-3 gıdaları ile bol miktarda tahıl içermeyen veya düşük tahıllı bir Akdeniz diyeti idealdir.

Akdeniz diyetinde olmasını istediğiniz en iyi yiyeceklerden bazıları zeytinyağı, keten tohumu, doğal olarak yakalanmış balıklar (özellikle somon balığı ) ve birçok meyve ve sebzedir ve bunların tümü kan basıncınızı doğal olarak düşürmeye yardımcı olacaktır.

2. Balık yağı takviyesi almaya başlayın (günlük 1.000-2.000 mg)

Yüksek tansiyonun ana nedenlerinden biri, zamanla atardamarlarda oluşan iltihaplanmadır. Araştırmalar, omega-3 yağ asitlerinin EPA ve DHA formlarında yüksek olan balık yağı tüketmenin vücuttaki iltihabı azalttığını göstermiştir. Bu nedenle, öğünlerinizle birlikte her gün yüksek kaliteli, 1.000 miligram balık yağı dozu almak, kan basıncını düşürmenin en iyi doğal yollarından biridir.

3. Kan damarlarınızı gevşetmek için magnezyum kullanın (yatmadan önce 500 mg)

Magnezyum minerali harikadır çünkü kan damarlarınızı gevşetmeye yardımcı olur ve doğal olarak kan basıncını düşürmede anında etki yapabilir (ve birçok insanda magnezyum eksikliği vardır). Peki magnezyum takviyesi almalı mısınız? Evet ve günde 500 miligram kan basıncı sorunlarınızı çözmek için başlamak için harika bir dozdur.

4. Potasyumlu gıdaların gücünden faydalanın

Temel bir element olan potasyum, avokado ve kavun gibi yüksek potasyumlu gıdalar, sodyumun etkilerini önlemeye ve hipertansiyona karşı korunmaya yardımcı olur. Potasyum yönünden zengin besinlere hindistan cevizi ve muz dahildir. Gün boyunca biraz tatlı bir şeyler içmek istiyorsanız hindistan cevizi suyu harika bir seçimdir. İlginçtir ki, potasyum takviyeleri genellikle potasyumdan zengin yiyecekleri yemek kadar etkili değildir. Doktor tarafından aksi belirtilmedikçe yüksek dozlarda potasyum takviyesi almamak en iyisidir.

5. CoQ10 ile dengeyi koruyun

Daha yaygın olarak CoQ10 olarak bilinen Koenzim Q10, kalp sağlığını desteklemek için kritik bir antioksidandır. Daha önce tansiyon veya özellikle kolesterol düşürücü ilaç kullandıysanız bu çok önemlidir. Günde iki ila üç yüz miligram Koenzim Q10, yüksek tansiyon için harika, doğal bir takviyedir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.