Hava Durumu

Sonbahar neden kilo vermek için yılın en iyi zamanıdır?

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2019 07:30

Sonbahar, sizin için sağlıklı bir yaşam tarzına başlamak için mükemmel bir zaman olabilir.

Hepimiz çoğu zaman bedenimize bir sebeple bakıyoruz. Acaba saç dökülmesi normal mi, bu dönemdeki yorgunluklarım ne anlama geliyor ya da kas ağrılarımın ardında beslenme dengesizliğim olabilir mi diye... Ve televizyon açıldığında ya da sosyal medyada birden fazla beslenme uzmanı, doktor ya da farklı uzmanlarla karşılaşıyorsunuz söyledikleri kendinizi ve yaptıklarınızı sorgulamanıza yol açıyor.

Tüm bunlarla beraber takvimin bizim aleyhimize işlediğine inandığımı gerçekten söylemeliyim. Örneğin, nisan ayının başlarında yaz tatilleri ile ilgili sosyal medyada verilen uyarıları yapmaya çalışıyoruz, egzersiz için belki de spora başlıyoruz haftalarca... Ta ki yaz tatilinde her şey dahil bir otele gidip sınırsız öğle yemeği, kokteyller, dondurmalar, yerel yemek denemeleri, kumsalda yada bahçede tembellik etmemize kadar. Bu durum birçok kişiyi saran ve daha sonra bizi her zamankinden daha sağlıksız ve çaresiz kılıyor.

DİYET İÇİN EN İYİ MEVSİM NİYET MEVSİMİ

Niyetine girmeye hazırsanız, yılın kalan dörtte birini, sonbahar mevsimini en güzelinden değerlendirmeye çalışalım. Vücudumuza, sağlığımıza ve zindeliğimize, ağırlığımıza ve şeklimize konsantre olmak için mükemmel bir zaman.

1. Hava koşulları: Çok sıcak değil, çok soğuk değil. Kar yok, sıcak hava dalgası yok, bu nedenle açık hava sporları için ideal bir zaman (eğer varsa bahçecilik dahil).

2. Sessiz ve sakinlik: Bu zamanlar bayrama (yoğun akraba ziyaretlerine) denk gelmeyen, okulların başlayıp bir düzenin hakim olduğu ve belki de kendiniz ve vücudunuz için neye ihtiyacınızın olduğunu ve ne istediğinizi düşünmek için ayıracağınız en güzel zamanlar olabilir.

3. Aciliyet yok: Bikini diyetine girmeye hiç gerek yok! Sakin olun ve sadece size gereksiz baskı oluşturmayacak bir yaşam biçimini hayatınıza dahil etmeye çalışın. Pek çok araştırma bize ılımlı yaklaşımın kalıcı olduğunu söylüyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.