Hava Durumu

Sızdıran bağırsağa ne sebep olur?

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2019 07:30

Bağırsak sızdırmasında düşüneceğimiz ana suçlular yiyecekler, enfeksiyonlar, toksinler ve stresdir. Değişen buğdayın yapısında bulunan gluten, sızdıran bağırsakların bir numaralı nedenidir. Glüten, bağırsak hücrelerinin, bağırsak astarınızdaki sıkı bağlantı parçalarını kırabilen bir protein olan zonülini serbest bırakmasına neden olur. Diğer enflamatuar yiyecekler (süt gibi) veya toksik yiyecekler (şeker ve aşırı alkol gibi) de şüphelidir. En yaygın bulaşıcı nedenler, kandida mantarındaki çoğalma, bağırsak parazitleri ve ince bağırsakta bakteriyel aşırı çoğalmadır. Toksinlerin yanında ilaçlar, plastik kullanımı, NSAIDS (Motrin ve Aspirin), steroidler, hormonal ilaçlar, antidepresanlar, antibiyotikler ve asit düşürücü ilaçlar, aynı zamanda, cıva, böcek ilaçları dahil olmak üzere çevresel toksinler ve BPA bağırsak geçirgenliğine sebep olan etmenlerin başında gelir. Aynı zamanda yaşanılan aşırı stres yükü de bağırsak geçirgenliğine sebep olur.

Sızdıran Bağırsak ve Bağışıklık Sistemimiz

Bağırsaklarınız sızdırdığında ve gittikçe daha fazla parçacık, kan dolaşımınıza girebildiğinde, bağışıklık sisteminiz yabancı istilacılara saldırmak için iltihap dalgasından sonra dalga göndererek tepki verir. Bu yüksek alarm durumu, bağışıklık sisteminizin aşırı gerilmesine ve daha az ateşlenmesine neden olur, bazen kendi dokularınızın kendine zarar vermesine de neden olur. Sonunda, bağırsaklarınız onarılmazsa, bu tam gelişmiş otoimmüniteye dönüşecektir yani bağışıklığınızı baskılayan hastalıklara dönüşecektir. Egzama, haşimato, romatizma, yoğun kas ağrıları gibi.

Ek olarak, bağışıklık sisteminiz kan dolaşımınıza kaçan maddelere karşı antikor yapmaya başlar. Bu yabancı işgalcilerin birçoğu ( özellikle glüten ve süt ürünleri ) kendi vücudunuzun hücrelerine çok benziyor, bu da bağışıklık sisteminizin kafasını karıştırmasına ve yanlışlıkla dokularınıza saldırmasına neden oluyor. Bu yanlış kimlik işlemine moleküler taklit denir. Sızdıran bağırsakların otoimmün hastalıkları tetiklemesinin bir başka yolu da bu şekildedir.

Alessio Fasano'nun araştırmasından, sızıntılı bağırsakların otoimmün bir hastalık geliştirmek için gerekli bir ön koşul olduğunu biliyoruz.Ve,otoimmün bir hastalığınız olduğunda, sızan bağırsaklarınızı tedavi etmeden bırakmak durumunuzun ilerlemesine neden olabilir. Bu, sizi başka bir otoimmün hastalık geliştirme riski altında bırakmaktadır.

Sızdıran Bağırsak Nasıl Onarılır?

4 aşamalı bir yaklaşımını izliyoruz:

1.Aşama Elemine Et: Glüten, süt, lektingibi bağırsaklarınıza zarar verebilecek tüm enflamatuar yiyecekleri ve ayrıca şeker, kafein ve alkol gibi toksik yiyecekleri çıkarıyoruz. Candida'nın aşırı büyümesinden, İnce Bağırsaklarda Bakteriyel Aşırı Büyümesinden (SIBO) veya parazitlerden kaynaklanabilecek bağırsak enfeksiyonlarını da ortadan kaldırmak istiyoruz.

2.aşama Değiştir: Kötüyü iyiyle değiştirin. Beslenmenize sindirim enzimleri eklemek, vücudunuzun bağırsak onarımı ve iltihaplanma tepkilerine yardımcı olmasının yanı sıra, optimum sindirim ve besin emilimini desteklemeye yardımcı olacaktır.

3.Aşama Güçlendir: Bağırsaklarınızdaki faydalı bakterileri, sağlıklı bir mikrobiyom oluşturmak için yüksek kaliteli, yüksek potansiyelli probiyotiklerle geri yükleyin. Sızdırmaz bir bağırsakla çalışırken her gün ev yoğurdu yenmesini öncelikliyorum.

4.Aşama Tamir Et: Bağırsaklarını onarması gereken temel besin maddelerini sağla. Sızdıran bağırsaklara karşı en kapsamlı silahım, güçlü bağırsak onarımı yapan olgun avokado ve kemik suları. Bağırsak hücrelerinizi besler ve rahatlatır, bağırsaklarınızın doğal mukozal astarını geri yükler ve bağırsak onarımı yapan yağ asidi üretimini en üst düzeye çıkarır. Kemik suları, amino asitler bakımından zengin, tam anlamıyla "sızıntıları mühürleyen" veya bağırsakınızdaki delikleri, hasarlı hücreleri onararak ve yeni dokular oluşturarak zenginleştiren kolajendir .

Bağırsaklarınızı onarmak sağlığınızı iyileştirmek için atılan ilk adımdır. Sızdıran bağırsakların üstesinden gelmekle, semptomlarınızı tersine çevirebilir, bir dizi kronik hastalık riskini azaltabilir ve en iyi yaşamınızı yaşamaya başlayabilirsiniz. Şifanız bol olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.