Hava Durumu

Sağlığınızı kemik suyu kollajeni ile destekleyin

Yazının Giriş Tarihi: 11.08.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.08.2020 06:30

Kemik suyunu seviyoruz!  Peki, kemik suyu bizim için neden bu kadar iyi? Vücudunuzdaki en bol protein olan kollajen bakımından zengindir.

Kollajen nedir?

Kollajen proteini (aynı zamanda peptit olarak da adlandırılır ) amino asitlerden oluşur: glisin, prolin, hidroksiprolin ve arginin. Kolajen peptitler vücudunuzun yapı taşlarıdır.

Kollajeni vücudunuzu bir arada tutan "yapıştırıcı" olarak düşünün. Cildiniz, kemikleriniz, bağ dokunuz, kıkırdağınız ve eklemleriniz, sağlıklı, güçlü ve esnek olması için bol miktarda kollajene bağlıdır. Genelde saç, cilt ve tırnaklarla bağlantılı olarak kollajeni düşünürüz, ancak kollajen bağ dokunuza ve kemiklerinize de yapı sağlar.

Yaklaşık 35 yaşından itibaren, kollajen üretimi doğal olarak yavaşlamaya başlar ve bu, vücudunuz üzerinde her türlü olumsuz etkiye neden olabilir. 40 yaşına gelindiğinde kollajen, vücudunuzun yeniden üretebileceğinden daha hızlı tükenmeye başlar.

60 yaşına gelindiğinde, vücudunuzun kollajeninin yarısından fazlası tükenir. Yaşlanmaya ek olarak, diğer birçok faktör kollajen seviyelerini etkiler. Bunlar genetik, sigara, kirlilik, aşırı güneşe maruz kalma ve beslenme eksiklikleri ile alakalıdır.

Tip II Kollajen Neden Bu Kadar Önemlidir?

Farklı şeyler yapan birçok farklı kollajen türü (tam olarak 16) vardır. Bununla birlikte, tip II kollajen, eklem sağlığı için özellikle önemlidir.

Aslında kollajen, eklemlerinizin iki önemli parçasının temel bileşenidir: kemik ve kıkırdak. Yukarıda bahsettiğim gibi, Tip I kollajen kemik gücünü arttırmak için önemlidir. Bununla birlikte, kollajen, kıkırdak oluşumunda başrol oynar.

Hiyalin veya eklem kıkırdağı esas olarak Tip II kollajenden oluşur. Hiyalin kıkırdak vücudunuzda en bol bulunan kıkırdak türüdür. Bu pürüzsüz, şeffaf malzeme kemiklerinizin uçlarını kaplar. Eklemlerdeki sürtünmeyi azaltır ve akıcı hareket etmelerine yardımcı olur.

Kolajen Kemik Suyunun Faydaları Nelerdir?

1. Kemik Suyu Kollajeni Sızdıran Bağırsağı Onarmaya Yardımcı Olur

Kemik Suyu Kollajen , sızdıran bağırsakla ilgilenenler için harikadır. Kemik suyundan elde edilen kollajen, optimal bağırsak astarı sağlığının korunmasına ve desteklenmesine yardımcı olan amino asitler ve peptitlerle doludur. Bağırsak sisteminizi kaplayan hücreler kesinlikle bu maddeye bayılıyor ve hastalarımın çoğu kullandıktan sonra daha fazla sindirim rahatlığı bildiriyor. Bağışıklık sisteminin desteklenmesi, otoimmünite, sağlıklı tiroid fonksiyonu ve dengeli ve normal bir inflamasyon yanıtı arayanlar için kesinlikle çok önemlidir.

2. Kolajen Esnekliği Sağlar

Kemik suyundan kollajen ile kaslarınızın, kemiklerinizin, eklemlerinizin ve cildinizin sağlığını optimize etmek istiyorsanız çok önemlidir. 40 yaşından sonra vücudunuzun kolajen üretiminin doğal olarak azalması daha da önemlidir.

Neden 40 yaşında kırışıklıklar yaşıyoruz? Pek çok şeyin, cildimizi desteklemek için yeterli kollajen olmamasıyla ilgisi var, bu da onu daha az esnek hale getiriyor. Aynı şey eklemlerimiz için de geçerli!

3. Kolajen Sağlıklı Kilo Yönetimini Destekler

Kemik suyundan elde edilen kollajen, yağsız kas kütlesini optimize ederek sağlıklı kilo yönetimini destekler. Sağlıklı insülin üretimine ve pankreas fonksiyonuna yardımcı olarak şeker isteğini azaltmaya bile yardımcı olur. Örneğin, sağlıklı bir ruh hali ve dinlendirici bir uykuyu destekleyen iyi bir glisin kaynağıdır.

Kemik Suyu Kollajeninden Kimler Yararlanmalı?

  • Sızdıran bağırsaktan endişe duyan ve sağlıklı bir bağırsak zarını korumak isteyenler
  • Tiroid ve bağışıklık fonksiyonunu iyileştirmek isteyenler
  • Esnek eklemleri desteklemek ve aşırı kullanım veya egzersizden kaynaklanan ara sıra eklem ağrısını hafifletmek isteyenler
  • Sağlıklı kilo vermek isteyenler
  • Güçlü ve sağlıklı saç, cilt ve tırnaklara önem verenler
  • 34 yaşın üzerinde olan kişiler

Vücudumuzun ihtiyacı olan kollajeni hayatınızdan çıkarmamanız ümidiyle..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.