Hava Durumu

Ruh halinizi iyileştirmenize yardımcı 5 bitkisel çay

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2019 07:30

Ruh halinizin düşük olmasının birkaç nedeni olabilir, enerjinizi düşük hissedebilir, motivasyon eksikliği yaşayabilir veya kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Bunlarınüstesinden gelmenin en iyi yolu öncelikle sağlığınızı kontrol altında tutmaktır.

Bitkisel çay içmek, stresinizi gidermenize ve düşük ruh halinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. İşte birkaç öneri ve vücudunuz üzerindeki etkilerinin kısa bir açıklaması sizlerle..

1. Limon otu

Limon otu, yağlı dokuları tedavi ederek cildinizi temizleyen kan dolaşımını iyileştirir. Anksiyeteyi ve stresi azaltmak ve uykuyu teşvik etmek için de harikadır. Limon otu aroması havayı ferahlatmak ve ruh halinizi yükseltmek için de kullanılabilir.

2. Kediotu

Kediotu uykunuzu iyileştirmeye yardımcı olabilir ve stres ve endişeyi azaltır. Ayrıca adet rahatlaması ve menopoz semptomlarının azaltılması yoluyla hormonal faydaları vardır.

3. Zencefil

Zencefil çayı, zencefil parçalarını dilimleyerek ve kaynar suya ekleyerek yapılabilir. Besin maddeleri ve vitaminlerle dolu zencefil, vücudu ve zihni rahatlatmak için mükemmel bir bitkisel çaydır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini yükseltmek isteyenler ve bağırsak onarımına hız kazandırmak isteyenler beslenmesinde mutlaka bulundurmalı.

4. Safran

Safran, beyindeki nörotransmitterserotonini etkiler, bu da daha iyi bir sinyal verir ve daha mutlu bir duruma neden olur. PMS (Regl dönemi öncesi)  de duygu durum dalgalanmaları için yararlı olduğu gösterilmiştir.

5. Zerdeçal

En iyi anti-enflamatuar yardım olarak bilinir, ancak zerdeçal, hem serotonin hem de dopamini - iyi hissetme hormonlarını etkilediğinden refah ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı olur.

Bu çayların rahatsızlıklarınıza tek cevap olmayacağını hatırlamak önemlidir. Her zaman bütünsel yaklaşıma sahip doktor veya beslenme uzmanlarından destek almanızı tavsiye ederim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.