Hava Durumu

QI - Yaşam gücümüzü arttıracak alışkanlıklar -3

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2021 07:30

Topraklanma

Bu terapötik uygulama, atalarımızın her zaman doğal olarak yaptığı şeydir. Dışarıda çıplak ayakla yürümek, çimenlerde veya kumsalda uzanmak veya bir gölde veya denizde yüzmek gibi aktiviteleri örnek olarak gösterebiliriz. Fiziksel olarak dünyaya bağımızı güçlendirir. Dünyanın vücudunuz üzerinde olumlu etkileri olan elektrik yükleri yaymasından kaynaklanan: kırmızı kan hücresi akışkanlığı (kardiyovasküler sağlık için önemlidir), egzersiz sonrası kas ağrısı ve stres, depresyon ve yorgunluğa iyi gelir. Son araştırmalar, elektrik yükünün hücreleriniz arasındaki canlı matrisi etkileyerek inflamasyonun azalmasına neden olduğunu ifade ediyor.

Doğal taşlar - Kristaller

Topraklamaya benzer şekilde, kristaller topraktan alınan ve elektrik enerjisi taşıyan güzel taşlardır. Etkililikleri hakkında çağdaş bir araştırma olmamasına rağmen, tarih boyunca sağlığı iyileştirmek için kullanılmıştır. Ve herhangi bir şekilde mucizevi olduklarına veya herhangi bir sağlık sorunu için gerçek bir tedavi olduklarına inanmasam da, sağlık açısından incelikli faydaları olduğuna inanıyorum. Usta şifacı olarak bilinen berrak kuvarstan, sizi duygusal ve fiziksel olumsuzluklardan koruyan obsidyene kadar bir dizi şifalı doğal taş türü vardır, ancak kendiniz için doğru olanı seçmelisiniz. Birçok insan, hangisinin kendisi için doğru taş olduğunu hissedebildiklerini söylüyor. Kristalinizin enerjisinden yararlanmak için taşla meditasyon yapabilir, banyonuza koyabilir, cebinizde taşıyabilir veya evinizin etrafına çeşitli taşlar yerleştirebilirsiniz.

Yağmur, deniz ve diğer doğa sesleri

Araştırmalar, dünya ile fiziksel olarak bağlantı kurmanın sağlıklı olduğunu ve seslerini dinlemenin de sağlıklı olabileceğini ortaya koyuyor. Doğal sesler uzun zamandır gevşeme ile bağlantılıydı ve şimdi çalışmalar bu uzun süredir devam eden bu teoriyi doğruluyor. Örneğin akarsu, kuş sesi veya dalga seslerinin hem yetişkinlerin hem de çocukların bilişsel performansını iyileştirdiğini göstermiştir ve Scientific Reports'ta yayınlanan bir çalışmada, araştırmacılar çeşitli seslerin insanları nasıl etkilediğini belirlemek için fMRI beyin taramalarını ve kalp atış hızı monitörlerini kullandılar.Buldukları şey: Trafik ve otoyol gürültüsü gibi yapay sesleri dinlerken, insanların bilişsel dikkati, endişelendiğimizde veya derin düşüncelere daldığımızda olduğu gibi içe odaklandı ve tepki süreleri, doğal sesleri dinledikleri zamana göre daha yavaştı. Öte yandan, doğal seslerin rahatlatıcı, parasempatik bir sinir sistemi tepkisini ve buna bağlı olarak kalp atış hızı, kan basıncı ve stres düzeylerinde bir düşüşü tetikleme olasılığının daha yüksek olduğunu buldu.

İnsanlar, tanıdık gelen doğal seslerden en büyük faydayı görüyor gibi görünüyordu, bu nedenle yağmur, dalgalar veya uğuldayan dereler gibi alışık olduğunuz seslere sahip bir çalma listesi dinlemek oldukça mantıklı. Veya bir şehirde ya da yoğun bir caddenin yakınında yaşamıyorsanız, pencerelerinizi açın ve evinizin dışındaki doğal, rahatlatıcı senfoninin keyfini çıkarın. Keyifli günler diliyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.