Hava Durumu

Probiyotikler Sadece Bağırsak Sağlığı için mi Önemli?

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2022 02:42

Beslenme düzeninizde probiyotiklerden zengin yiyecekler alıyor musunuz? Probiyotikler, bağırsaklarınızda bulunan ve besin emiliminden bağışıklık sağlığına kadar her şeyden sorumlu olan iyi bir bakteri türüdür.

Probiyotikler sadece sindirim için gerekli değildir, aynı zamanda probiyotik açısından zengin gıdaları tüketmenin farkında olmayabileceğiniz yüzlerce başka sağlık yararı olduğunu biliyor muydunuz? ISRN Nutrition dergisinde yayınlanan bir incelemeye göre, probiyotikler ayrıca insanların kolesterolü düşürmelerine, alerjilere karşı korunmalarına, kanseri önlemeye yardımcı olduğunu gösteriyor. Çoğu durumda, rutininize daha fazla probiyotik almak, pahalı haplar, tozlar veya takviyeler almanızı gerektirmez. Aslında, doğal olarak sağlıklı, çok yönlü bir diyetin parçası olarak lezzetli ve zevk alması kolay bir dizi probiyotik gıda var. Beslenme rutininize eklemeyi düşünmeniz gereken tüm probiyotik gıdaların kapsamlı listesini ve size nasıl fayda sağlayabileceklerini ele alacağım. Ayrıca, probiyotiklerin bağırsakları güçlendiren faydalarını en üst düzeye çıkarmak için bu fermente gıdaları öğünlerinize nasıl dahil edeceğinize dair bazı ipuçlarına bakacağız.

Probiyotikler, bağırsak mikrobiyomunda bulunan bir tür faydalı bakteridir. Bu mikroorganizmalar sağlık ve hastalıkta merkezi bir rol oynar ve hatta bağışıklık fonksiyonu ve sindirimde rol oynar. Yeterli probiyotik almazsanız, yan etkilerden bazıları sindirim sorunları, cilt sorunları, kandida, otoimmün hastalık ve sık soğuk algınlığı ve grip olabilir.

Tarihsel olarak, insanlar iyi topraktan taze yiyecekler yemekten ve yiyecekleri bozulmalarını önlemek için fermente ederek bol miktarda probiyotiğe sahip oluyordu. Ancak günümüzde tehlikeli tarım uygulamaları ve azalan besin kalitesi, gıda arzımızın probiyotiklerde önemli ölçüde azalmasına neden oldu. Daha da kötüsü, günümüzde birçok gıda aslında vücudumuzdaki iyi bakterileri bile öldüren antibiyotikler içeriyor. Neyse ki, probiyotik takviyeleri almanın yanı sıra, insanların bu temel mikroorganizmaları sağlamaya yardımcı olmak için tüketebilecekleri birçok probiyotik gıda vardır. Programınıza daha fazla probiyotik gıda ekleyerek, aşağıdaki sağlık yararlarının tümünü görebilirsiniz :

-Daha güçlü bağışıklık sistemi

-Geliştirilmiş sindirim

-B12 vitamini üretiminden artan enerji

-Daha iyi nefes çünkü probiyotikler kandidayı yok eder

-Probiyotikler egzama ve sedef hastalığını iyileştirdiği için daha sağlıklı bir cilt sağlar

-Soğuk algınlığı ve gribe yakalanmanız azalır

-Sızdıran bağırsak ve inflamatuar bağırsak hastalığından iyileşme

-Ağırlık yönetimi

Kulağa hoş geliyor mu? Tüm bu faydaları istiyorsanız, daha iyi sağlık için bu probiyotik gıdaları tüketmeye başlamanın zamanı geldi. İdeal olarak, her biri vücuda çeşitli şekillerde yardımcı olmak için farklı türde faydalı bakteriler sunduğundan, çeşitli probiyotik yiyecekler yemelisiniz. Probiyotik ve prebiyotik gıdalar listesinden birkaç malzeme seçip seçin ve daha iyi bağırsak sağlığının ödüllerini toplamak için tabağınızı doldurmaya başlayabilirsiniz.

İşte vücudunuzun ihtiyaç duyduğu en iyi "dost" bağırsak bakteri türlerinden birkaçı…

7 çeşit probiyotik bakteri:

-Yoğurt Mayası -Lactobacillus Bulgarius

-Lactobacillus Reuteri

-Streptokok Termofilus

-Saccharomyces Boulardii

-Bifidobacterium Bifidum

-Basil Subtilis

En iyi probiyotikler doğal olarak bu aktif kültürlere sahiptir. Bağırsaklarınıza en fazla fayda sağlamak için canlı ve aktif kültürler olmaları önemlidir, bu nedenle probiyotik takviyeleri almayı seçerseniz, bunlara sahip olduklarından emin olun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.