Hava Durumu

Popüler yiyeceklerin sağlığımıza yararları

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 07:00

Sağlıklı beslenerek sağlıklarını artırmak isteyen bireyler için lezzetli ve besleyici seçeneklerden oluşan besinlerin potansiyel sağlık yararları buyurun sizlerle:

ÜZÜM

Araştırmalar üzümün, kanser, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve kabızlığın önlenmesi ve ayrıca obezite ve genel ölüm riskini azaltması ile ilişkilendirmiştir.

GREYFURT

Berrak, sağlıklı cildi destekler, birçok hastalık ve durum riskini azaltmaya yardımcı olur ve genel olarak sağlıklı ve çeşitli bir diyetin parçası olarak kilo vermeye yardımcı olabilir. Greyfurtun potansiyel sağlık yararları arasında kilo kaybını artırmak, sağlıklı tansiyon ve kalp sağlığını korumak ve serbest radikallerle savaşmak yer alıyor.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, dünyanın en sağlıklı içeceklerinden biri olabilir ve herhangi bir çayın en yüksek miktarda antioksidanını içerir. Araştırmalar yeşil çay içmenin inme riskinin azalması ile ilişkili olduğunu ve prostat kanseri ile mücadelede yardımcı olabileceğini buldu. Yüksek tansiyon hastalarının uzak durması gereken bir çay olduğunu da unutmayalım.

BAL

Bal, antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. GÖRH (gastroözofagealreflü) süresini kısaltmak ve bakteriyel ishallerde, yanıkların iyileşmesinde, mevsimsel alerji ve enfeksiyonlar ile savaşmak.

LAHANA

Lahana harika bir K vitamini, A vitamini, beta karoten, kalsiyum ve C vitamini kaynağıdır. Lahananın potansiyel sağlık yararları şunları içerir: bazı kanser riskini azaltmak, koroner arter hastalığı riskini azaltmak ve kötü kolesterol seviyelerini düşürmek.

KİVİ

Kivi besleyici bir besindir, yani besinler bakımından yüksek ve kalorileri düşüktür. Kivi ağacı ons başına C vitamini bakımından diğer meyvelerden daha yüksektir. Kivi yemenin olası sağlık yararları şunları içerir: sağlıklı cilt tonunu ve dokusunu korumak, kan basıncını düşürmek ve kalp hastalığını ve felci önlemek.

NANE

Nane yağı genellikle diş macunu, diş eti, şeker ve güzellik ürünlerinde kullanılırken, yapraklar taze veya kurutulmuş çaylar ve yiyecekler için kullanılır. Nane herhangi bir gıdanın en yüksek antioksidan kapasitelerinden birine sahiptir. Nane alerjiler, soğuk algınlığı, hazımsızlık, irritabl bağırsak sendromu (IBS) ve cilt üzerinde olası olumlu etkilere sahiptir.

ZEYTİNYAĞI

Düzenli olarak zeytinyağı tüketen insanların, hipertansiyon (yüksek tansiyon), felç ve hiperlipidemi (yüksek kan kolesterolü ve trigliserit seviyeleri) dahil olmak üzere kardiyovasküler hastalıklarla karşılaşma oranları düşüktür. Ek olarak, zeytinyağı alımı iltihaplanma, endotel fonksiyon bozukluğu (kan damarlarının iç astarları ile ilgili problemler), tromboz ve karbonhidrat metabolizmasının tedavisinde yardımcı olur.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.