Hava Durumu

Popüler yiyeceklerin sağlığımıza yararları

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2019 07:30

Sağlıklı beslenerek sağlıklarını artırmak isteyen bireyler için lezzetli ve besleyici seçeneklerden oluşan besinlerin potansiyel sağlık yararları buyurun sizlerle:

TARÇIN

Araştırmalar tarçın HIV'e karşı potansiyel olarak etkili olabileceğini, tip 2 diyabetli hastalarda glikoz ve lipid seviyelerini iyileştirdiğini, Alzheimer hastalığının önlenmesine yardımcı olduğunu ve multiplsklerozun (MS) yıkıcı sürecini durdurduğunu göstermiştir. Ayrıca, PennState'teki araştırmacılar, tarçın tüketmenin, vücudun yüksek yağlı yemekler yemeye verdiği olumsuz tepkileri azaltmada yardımcı olabileceğini buldu.

KAHVE

Kahve, ABD nüfusunun ana antioksidan kaynaklarından biridir. Az miktarda kahve içmenin olası sağlık yararları şunları içerir: Tip 2 diyabete karşı koruma, Parkinson hastalığının önlenmesi, karaciğer kanseri riskinin azaltılması, karaciğer hastalığının önlenmesi ve iyi kalp sağlığının teşvik edilmesi gibi. Yalnız günde tüketilen kahve miktarını 1 veya 2 fincan ile sınırlamakta fayda var.

KARA LAHANA

Kara lahana son derece zengin bir K vitamini kaynağıdır ve ayrıca folat, tiamin, niasin, pantotenik asit, kolin, fosfor ve potasyum içerir. Sağlığa faydaları arasında kemik sağlığına yardımcı olmak, kanser riskini azaltmak, şeker hastalığı olanlarda glikoz seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olmak ve uyku ve ruh halini iyileştirmek yer alabilir.

KIZILCIK

Kızılcık iyi bir C vitamini, lifi ve E vitamini kaynağıdır. Araştırmalar kızılcıkların potansiyel olarak kalp-damar hastalıkları (CVD) riskini azaltabileceğini, tümörün ilerlemesini yavaşlattığını, idrar yolu enfeksiyonlarını önlediğini ve bakterilerin dişlere bağlanmasını önleyerek ağız sağlığına fayda sağlayabileceğini göstermiştir.

PATLICAN

Bahçe yumurtası, gine kabağı, melongen ve brinjal olarak da bilinen patlıcan, yumurta şeklini ve canlı mor rengini gösterir. Patlıcanın sağlık açısından potansiyel yararları arasında kalp sağlığını desteklemek, kilo ve kan kolesterolü seviyelerini korumak ve anti-kanser etkileri yer alıyor.

KETEN TOHUMU

Keten tohumu sadece "insan sağlığı için gerekli olan mükemmel iki yağ asidi kaynağı - linoleik asit ve alfa-linolenik asit" değil, aynı zamanda "mükemmel bir lif kaynağı ve iyi bir mineral ve vitamin kaynağı" olarak da biliniyor. Keten tohumu ile ilişkili potansiyel sağlık yararları şunları içerir: Kolesterolü düşürmek, kansere karşı koruma, sıcak basmalarını önleme ve kan şekeri seviyelerini iyileştirme.

SARIMSAK

Sarımsak, kan sistemi ve kalbe bağlı çeşitli durumlar için yaygın olarak kullanılır. Araştırmalara göre, sarımsak potansiyel olarak çok güçlü bir antibiyotiktir, kalp ameliyatı sırasında ve kalp krizinden sonra kalbin korunmasına yardımcı olur, akciğer kanseri gelişme riskini azaltır ve yüksek kolesterol ve kan basıncı seviyelerini azaltır.

ZENCEFİL

Zencefil, antasit, müshil ve anti-gaz ilaçlarında bir bileşen olarak kullanılan bir kimyasal içerir. Çalışmalar, zencefilin potansiyel olarak kolonun iltihabını önleyebileceğini, egzersize bağlı kas ağrısını azaltabildiğini, kemoterapinin neden olduğu mide bulantısını hafifletmeye yardımcı olduğunu ve dönem ağrılarının şiddetini azalttığını keşfetti.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.