Hava Durumu

Hayatınızdaki toksin yükünü en aza indirme yolları

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2020 06:30

Hayatınızdaki toksin yükünü en aza indirmenin ilk adımı korunmadır. Evimize aldığımız yiyeceklerin doğallığına dikkat etmek ve toksin yüklerinden kurtulmak adımlardan birisidir.

Öncelikle havanızı temizleyin. İç mekan havasının dış ortam havasından 2-5 kat daha kirli olduğunu biliyor muydunuz? Bu nedenle evinizde ve ofisinizde bir HEPA filtresi kullanmanızı öneririm.

Suyunuzu temizleyin. İçtiğiniz veya banyo yaptığınız, musluk ve duş başlıklarına filtreler takarak sudaki toksinleri ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca plastik şişelerden de su içmekten kaçının.

Temiz yiyecek alın. Organik, doğal olduğuna inandığınız yiyecekleri tüketin. Bu durum biraz pahalıya kaçabilir, bu yüzden seçmeniz gerekiyorsa önce organik et alın. Biyoakümülasyon nedeniyle, organik olmayan et vücudunuz için en toksik olabilir. Basitçe söylemek gerekirse, organik olmayan etleri yediğinizde, aynı zamanda hayvanların maruz kaldığı toksinlerin "birikimini", yedikleri tahıllara püskürtülen böcek ilaçlarından verilen antibiyotiklere kadar yiyorsunuzdur.

Temiz vücut ürünleri satın alın. Cildinize yemeyeceğiniz hiçbir şeyi sürmemelisiniz, çünkü cildiniz üzerine sürdüğünüz her şeyi emer. Tüm kişisel bakım ürünlerinizi aynı anda değiştiremiyorsanız, yavaşça değiştirebilirsiniz. Sonunda tüm ürünlerinizin temiz olmasını hedefleyebilirsiniz.

Güvenilir ev temizleyicileri kullanın. Rutinde görmeye alışık olduğunuz temizlik ürünleri yüksek derecede toksik olabilir. Evinizde toksit yükleri azaltmak adına içeriğinde silikon, paraben, GDO, fosfat, SLES, SLS, klor gibi zararlı kimyasallar içermeyen deterjanlar, beyaz sirke ve aromatik yağlar kullanabilirsiniz.

Çevremizdeki bazı toksinlere maruz kalmamız kaçınılmaz olduğundan, toksinlerin azaltmamızın ikinci adımı doğal yollardan geçer. Vücudunuzun doğal detoksifikasyonunu desteklemek için vücudunuzun toksinleri yok etme yeteneğini sağlamak için bol su içmenizi tavsiye ederim. Ayrıca sizi her gün terleten bir şey yapmanızı tavsiye ederim. Terleme detoksifikasyona eşittir! Haftaya vücuttan toksin atımında en etkili olan besinleri konuşmak üzere, esen kalın!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.