Hava Durumu

Haftada iki defa avokado yemek kalbi korur

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2022 04:46

Amerikan Kalp Derneği Dergisi'nde geçen ay yayınlanan bir araştırmada, düzenli avokado tüketimi ile uzun vadeli kardiyovasküler hastalık riski arasındaki ilişkiyi inceledi. Kalp sağlığı için haftada iki kez avokado yemenin önemli faydaları olabileceği ortaya çıktı. Bulgular, avokadonun neden dünyanın en sağlıklı süper gıdalarından biri olduğuna dair bir başka örnek teşkil ediyor.

110.000'den fazla kişinin bulunduğu Mart 2022 tarihli bir araştırmada, avokado tüketimi ile uzun süreli kalp hastalığı riski arasındaki potansiyel ilişkiyi inceledi. Tüm çalışma katılımcıları başlangıçta kanser, koroner kalp hastalığı ve felçten ayırdı ve diyetleri her dört yılda bir değerlendirildi. 30 yıllık takipten sonra araştırmacılar, yüksek avokado alımı (haftada iki kez tüketen) olanların yüzde 16 daha düşük kardiyovasküler hastalık riskine ve yüzde 21 daha düşük koroner kalp hastalığı riskine sahip olduğunu buldular. Bu veriler, margarin, tereyağı, peynir ve işlenmiş etler dâhil olmak üzere diğer yağlı gıdaların günde yarım porsiyonunu değiştirmenin gelecekte kalp hastalığı geliştirme riskinizi önemli ölçüde azaltabileceğini göstermektedir.

Avokadonun diğer faydaları

Avokado, sağlıklı yağlar, bitkisel besinler, lif, potasyum, magnezyum ve folat içeren besleyici yoğun bir meyvedir. Kan basıncını ve kolesterolü düşürerek kalp sağlığına fayda sağladığı kanıtlanmış bir omega-9 yağ asidi olan mükemmel bir oleik asit kaynağıdır.

Kalp sağlığına fayda sağlayan avokadoyu düzenli olarak tüketmek ayrıca:

Metabolik sendrom riskini azaltır İnsülin direncine ve diyabete karşı koruma sağlar Göz, ​​cilt ve saç sağlığını destekler Kilo kaybını hızlandırır Sindirim sağlığını destekler Ruh halini yükseltir Artrit semptomlarını iyileştirir Kanser hücresi büyümesiyle mücadele eder

Avokado Beslenme Düzenine Nasıl Eklenir?

Avokado smoothielere, salatalara, soslara ve soslara eklenebilir. Avokadolu dondurma veya çikolatalı mus bile yapabilirsiniz. Kesmeden önce meyvenin yumuşak olduğundan emin olun ve ardından yeşil kabuğunu soyun. Küp haline getirilebilir ve salatalara eklenebilir veya guacamole gibi soslar yapmak için kullanılabilir. Smoothie'lerde avokado, dokuyu geliştirirken sağlıklı yağlar sağlayan kremsi bir bileşen görevi görür.

Başlamak için avokado içeren tatlı tarifine buyrun :

Çikolatalı Sağlıklı Puding

Hazırlık Süresi 10 dakika                                         

Malzemeler (2 orta boy porsiyon için)

         1 orta boy avokado         1 orta boy muz (130 g)         1 tepeleme çorba kaşığı (15 g) kakao         3-4 adet hurma veya doğal bal

Yapılışı: Tüm malzemeleri mutfak robotunuzda pürüzsüz kıvama gelene dek çırpın. Kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutup, servis edebilirsiniz.

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.