Hava Durumu

Hafızayı ve odaklanmayı arttırmak için en iyi besinler ıı

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2021 07:30

Kereviz

Kalorisi en az olan sebzelerden, kereviz bedene pek çok fayda sağlıyor. Yüksek seviyedeki antioksidan ve polisakkarit içeriği ile doğal iltihap önleyiciler olarak işlev görür ve eklem ağrısı ve irritabl bağırsak sendromu gibi iltihaplanma ile ilgili semptomların hafifletilmesine yardımcı olur. Çok besleyici olduğu için aynı zamanda harika bir atıştırmalık seçeneği. Kereviz saplarını sık sık yerken, tohumları ve yaprakları atlamayın. Her ikisinin de ekstra sağlık yararları vardır.

Kerevizi yoğurtlu, zeytinyağlı tüketebileceğiniz gibi, saplarını salatalarınızda kullanabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı

Beynimiz söz konusu olduğunda, iltihaplanmadan sorumlu hücrelerin baskılanmasına yardımcı olur. Ayrıca, yaşlandıkça hafıza kaybını engellemeye yardımcı olur ve bağırsaklarınızda takılan kötü bakterilerle savaşır. Hindistan cevizi yağı ile ilgili MTC yağı aynı zamanda ketojenik diyeti takip eden insanlar için en popüler yağlardan ikisidir ve bu araştırmaları, yaşlanan beyin hücreleri üzerinde nöroprotektif bir etkiye sahip olan keton cisimleri nedeniyle Alzheimer riskinin azalmasıyla ilgili faydalar sunabileceğini öne sürüyor.

Hindistan cevizi yağını sabah aç karınla içebilir, tatlılarınıza veya kahvenize koyabilirsiniz.

Bitter Çikolata

Çikolata, antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip flavonollerle doludur. Araştırmalar, kakaonun serebral kan akışını ve serebral kan oksijenlenmesini artırabildiğini gösteriyor - ayrıca beyin ve kalpte kan basıncını ve oksidatif stresi düşürmeye yardımcı olabilir. Yalnız, süpermarket raflarında gördüğünüz çikolataların çoğu yüksek oranda işlenmiş ve beyin fonksiyonlarını hasara uğratıyor. Temel kural, çikolata ne kadar koyuysa, sunduğu sağlık avantajları o kadar fazladır. Sütlü ve beyaz çikolataları atlayın ve en az yüzde 70 kakao içeren minimal işlenmiş bitter çikolatayı tercih edin.

Yumurta Sarısı

Yumurtanın sarısı, hamile kadınlar için bebeğin fetal beyin gelişimine yardımcı olan büyük miktarda kolin içerir. Aynı zamanda, refah duygularıyla ilgili hormonlar üreten bir kimyasal olan betan'ı da parçalar. Kolesterol endişeleri nedeniyle bütün yumurta yemekten uzak durduysanız, iyi haberler var. Araştırmalar, yumurta yemenin sağlıklı yetişkinlerin kolesterol düzeyleri üzerinde tipik olarak hiçbir etkisi olmadığını ve aslında iyi kolesterol düzeylerini yükseltmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Aynı zamanda en ucuz protein kaynaklarından biridir. Sadece organik, serbest dolaşan yumurtalar aldığınızdan emin olun.

Sızma Zeytinyağı

Gerçek sızma zeytinyağı, sağladığı polifenoller olarak bilinen güçlü antioksidanların yanı sıra sağlıklı tekli doymamış yağlar nedeniyle en çok önerilen beyin gıdaları arasındadır. Akdeniz diyetinin ve ilgili MIND diyetinin temel bir bileşenidir; yapılan araştırmalar, yaşlı yetişkinler arasında bilişsel faydalarla ilişkili iki yeme düzeni olduğunu göstermektedir.

Sızma zeytinyağını diyetinize dahil etmek yalnızca öğrenmeyi ve hafızayı iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda yaş ve hastalıkla ilgili değişiklikleri tersine çevirir. Yağ ayrıca beyin için toksik olan ve Alzheimer'ı indükleyen proteinler olan ADDL'lere karşı savaşmaya yardımcı olur. Natürel sızma zeytinyağı ne kadar harika olsa da, yüksek sıcaklıklarda hidrojenize olduğu ve ayrışmaya başladığı için yemek pişirmek için iyi bir seçenek olmadığını unutmayın. Tüketmenin en iyi yolu, soğuk veya oda sıcaklığında yemektir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.