Hava Durumu

Hafızayı arttırmak ve odaklanmak için en iyi besinler

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2021 06:30

1. Avokado

Avokado, tekli doymamış yağ içeriği nedeniyle kolestrolü düşürmeye, kan şekeri dengesini iyileştirmeye ve bilişsel faaliyetleri yükseltmeye yardımcıdır. Hem K vitamini hem de folat içeren avokado, beyindeki kan pıhtılarını önlemeye (inmeye karşı koruma) yardımcı olmanın yanı sıra hafıza ve konsantrasyonla ilgili beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye de yardımcı olur. Ayrıca vücudunuzda depolanmayan ve günlük olarak yenilenmesi gereken B vitamini ve C vitamini açısından da zengindirler. Ayrıca, meyveler arasında en yüksek protein ve en düşük şeker içeriğine sahiptirler.

Avokadoyu salatalarınızda yada yoğurtlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

2. Pancar

Pancar kök sebzedir ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı oldukları, kanser koruyucu antioksidanlar açısından yüksek oldukları ve kanınızdaki toksinlerden kurtulmanıza yardımcı oldukları düşünüldüğünde yiyebileceğiniz beyin için en besleyici gıdalardan biridir.

Pancardaki doğal nitratlar aslında beyne giden kan akışını artırarak zihinsel performansa yardımcı olur. Ayrıca, zorlu antrenmanlar sırasında pancar, enerji ve performans seviyelerini artırmaya yardımcı olur. Pancarı çorbalarınızda, salatalarınızda, yoğurtlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

3. Yaban Mersini + Böğürtlen, ahududu gibimeyveler

Yaban mersini, çilek, böğürtlen, ahududu gibi meyveler günlük olarak yemeyi önerdiğim meyvelerdendir. Bunun nedeni, sağlığa çok büyük faydalarının olmasıdır. Yaban mersini, C vitamini ve K vitamini ve lif dahil olmak üzere insanoğlunun bildiği en yüksek antioksidan bakımından zengin gıdalardan biridir. Yüksek gallik asit seviyeleri nedeniyle yaban mersini, beynimizi dejenerasyon, bilişsel gerileme ve stresten korumada özellikle iyidir.

4. Kemik Suyu

Kemik suyu, beyin iyileşmesine yardımcı olur, bağırsaklarnızı iyileştirmek için şahane besindir. Kmeik suyu, bağışıklık sisteminizi güçlendirmekten geçirgen bağırsakların üstesinden gelmeye, eklem sağlığını iyileştirmeye ve gıda alerjilerinin üstesinden gelmeye kadar sağlık yararlarıyla doludur. Yüksek kollajen seviyeleri, bağırsak iltihabını azaltmaya yardımcı olur ve prolin ve glisin gibi iyileştirici amino asitler, bağışıklık sisteminizin düzgün çalışmasını sağlar ve hafızayı geliştirmeye yardımcı olur.

Hastalarıma en sık reçete ettiğim şey kemik suyu çünkü vücudunuzu içten dışa doğru iyileştirmeye gerçekten yardımcı oluyor.

5. Brokoli

Anneniz size brokolini yemenizi söylüyorsa haklıdır! Karnabahar, lahana ve Brüksel lahanası gibi sebzelerin yanı sıra brokoli, hafızanızı zinde tutmanıza yardımcı olabilecek yüksek K vitamini ve kolin seviyeleri sayesinde beyin için en sağlıklı yiyeceklerden biridir. Ayrıca C vitamini ile yüklüdür. Sadece bir avuç kadarı dahi size önerilen günlük alımınızın yüzde 150'sini sağlar. Ek olarak, beyin hücrelerini oksidatif strese karşı koruyan bir dizi bitkisel besin içerir. Brokoli lif bakımından yüksektir, bu da çabucak tok hissedeceğiniz anlamına gelir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.