Hava Durumu

Grip ve soğuk algınlığının 12 doğal çözüm yolu

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 06:30

Grip semptomlarını iyileştirmek için C ve D vitaminleri, bitkisel takviyeler, uçucu yağlar, probiyotikler ve sağlıklı beslenme önemli bir yere sahiptir. Grip semptomlarınızı hafifletmek için bahsedeceğim doğal ilaçları denemenizi tavsiye ederim:

1. C vitamini (günde 1.000 mg)

C vitamini, bağışıklık fonksiyonuna yardımcı olur ve beyaz kan hücrelerini güçlendirir. Araştırmalar, C vitamininin soğuk algınlığı süresini kısalttığını ve fiziksel olarak aktif kişilerde soğuk algınlığı sayısını azaltabildiğini gösteriyor.

Soğuk algınlığı veya gripten korunmak için günlük 1.000 miligram C vitamini alın ve semptomlar yaşadığınızda günde 4.000 miligrama kadar çıkartabilirsiniz. Beslenmenizde C vitamini desteklemek için kivi, maydanoz, mandalina, nar ve mevsim yeşilliklerinden tüketin.

2. D3K2 vitamini (günlük 2.000 ıu)

D vitamini vücutta güneş ışığı ile üretilir ve bağışıklık sistemindekiler de dahil olmak üzere 2.000'den fazla genin çalışmasını düzenler. Ne yazık ki, insanların yüzde 90 kadarı D vitamini eksikliği yaşıyor. Son araştırmalar, düşük D vitamini seviyelerinin daha yüksek soğuk algınlığı, grip ve solunum yolu enfeksiyonu oranlarıyla bağlantılı olduğunu gösteriyor.

Pek çok doktor şu anda önerilen günlük D vitamini miktarlarının çok düşük olduğuna ve günde 200-400 birim yerine 2.000 birimin daha iyi bir seçim olduğuna inanıyor. D vitamini takviyesi kullanmadan önce, D vitamini seviyenizi kan tahlili ile kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.

3. Ekinezya (günde 1.000 mg)

Bu bitki vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olabilir, ancak en iyi adım ekinezyayı hastalığın ilk belirtisinde almaktır.

Ekinezya özü, kısa ve uzun vadeli solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi eder.

Günde 4 fincan ekinezya çayı soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletmek için etkilidir.

Ekinezya, bronşiyal soğuk algınlığı ve grip semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilecek bir anti-enflamatuar görevi görür.

4. Mürver (günlük 10 mL)

Bu bitkinin grip virüsünü etkisiz hale getirebileceğine ve doğal olarak bağışıklığı artırabileceğine inanılıyor. Mürverin çiçekleri ve meyvelerinin bağışıklığı artırdığı, gribi tedavi ettiği ve sinüs ağrısını hafiflettiği söyleniyor.

Mürver, grip virüslerine saldırıyor ve bronşiyal iltihabı azaltıyor.

5. Kekik yağı

Kekik yağı, güçlü bir antiviral etkiye sahiptir. Viral enfeksiyonlarla savaşmak için kekik yağı kullanmayı seviyorum ve özellikle kekiğin influenza üzerindeki etkinliğini değerlendiren çalışmalar olmamasına rağmen, uçucu yağın güçlü antiviral özelliklerini gösteren araştırmalar oldukça fazla.

6. Çinko (günlük 50-100 mg)

Çinko, antiviral etkileri bağışıklık işlevini destekleyen bir mineraldir. İlk hastalık belirtisinde alındığında en iyi sonucu verir. Çinko, soğuk algınlığı virüsünün semptomlarını azaltabilir, ancak aşırı miktarda kullanılması iyi değildir, takviye olarak kontrollü kullanmanızı tavsiye ederim.

7. Grip için uçucu yağlar

Nane ve okaliptüs esansiyel tıbbi yağını boyuna ve ayak tabanlarına sürmek, çalışmalarda belirtildiği gibi vücudun doğal savunmasını doğal olarak destekler. Ayrıca vücudumuzu enfeksiyona karşı korumak ve gripten kurtulmayı hızlandırmak için karanfil yağı kullanabiliriz. Araştırmalar, karanfil yağının antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahip olduğunu doğrulamaktadır.

8. Grip önleme için kayropraktik bakım

1918 grip salgını sırasında, kayropraktik bakımı alan grip hastaları, almayanlara göre çok daha kolay hayatta kaldı. Bunun nedeni, kayropraktik bakımının, bağışıklığınızı artırmaya yardımcı olabilecek sinir sisteminizin sağlığına odaklanmasıdır. 2011 yılında yapılan bir çalışma, kayropraktik bakımın bağışıklığı artırmaya yardımcı olma potansiyellerini gösteriyor.

9. Probiyotikler

Bağırsağınızdaki faydalı bakterileri geri kazanmak, bağışıklık sisteminizi önemli ölçüde güçlendirmeye yardımcı olur.

2017 yılında yapılan bir laboratuar çalışması gösterdi probiyotikler, Bacillus bakteri türü, grip virüsünün tamamen inhibe ile, anti-influenza aktivitesi gösterdi.

Randomize kontrollü çalışmaların 2017 sistematik incelemesi ve meta-analizi, probiyotiklerin ve prebiyotiklerin influenza aşılamasına bağışıklık tepkisi üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Sonuçlar, probiyotik ve prebiyotik alan katılımcıların H1N1 ve H3N2 suş koruma oranlarında önemli gelişmeler gösterdiğini göstermektedir. Özellikle by probiyotik türü almanın bağışıklığınızı artırabileceğini göstermektedir.

10. Temiz hava alın

Kapalı kış ortamları, konsantre toksin ve mikrop kaynağı olabilir. Kışın evlerimizi ısıtırken soluduğumuz kuru hava, hava yollarını daha reaktif ve virüslere karşı hassas hale getirir.

11. Yeterince dinlenin

Çalışmalar uyku ve bağışıklığın altını çiziyor. Uyku, vücudun savunma sistemini etkiler ve bir enfeksiyonla savaşırken uykuyu iyileştirmek, doğal savunma mekanizmalarınızı geliştirebilir ve enfeksiyon sonucunu iyileştirebilir.

Ayrıca, bağışıklık sisteminin uyarılması, uyku süresi ve yoğunluğunda bir artışa neden olabilecek doğal bir iltihaplanma tepkisini tetikler. Temel olarak, vücudunuzun işini yapabilmesi için ekstra uykuya ihtiyacı vardır.

12. Susuz kalmayın

Hafif dehidrasyon yorgunluğa, baş ağrısına ve halsizliğe neden olabilir.

Bazen hasta olduğumuzda ve tıkandığımızda, yeterince sıvı alma olasılığımız azalır. Sıvı, vücudunuzun bakteri ve virüsleri sisteminizden atmasına yardımcı olur. Kaynak suyundan veya ters ozmozla filtrelenmiş sudan günlük olarak en az 2 litre tüketmeye çalışın. Ilık su boğazınızı da rahatlatır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.