Hava Durumu

Glutatyonun sağlığa faydaları

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2020 06:30

Glutatyon, Küf ve Ağır Metalleri Detoksifiye Eder

Sistemimizde mikotoksinler ve ağır metaller birikerek alerji, egzama ve otoimmün hastalıklar gibi birçok soruna yol açabilir ve optimum sağlığa ulaşmamızı engelleyebilir.  Vücudunuzun "ana detoksifikatörü" olan glutatyon, toksinlere bağlanır ve bunları sisteminizden çıkarır, böylece onları güvenli ve etkili bir şekilde vücudunuzdan atabilirsiniz.

Glutatyon, Serbest Radikalleri Temizler

Glutatyonun temel işlevlerinden biri, vücudunuzu oksidatif stresten kurtarmaktır; bu, kanınızdaki serbest radikallerin ve antioksidanların dengesizliği nedeniyle DNA'nızın hasar görmesidir. Oksidatif stres, diyabe , ateroskleroz, hipertansiyon, kardiyovasküler hastalıklar, Parkinson, Alzheimer ve kanser dahil sayısız kronik hastalığın kökenindedir .

Glutatyon, vücudunuzun en güçlü serbest radikal temizleyicisidir ve DNA'nızı gelişmiş glikasyon son ürünleri (AGE'ler) ve reaktif oksijen türleri (ROS) dahil olmak üzere en kötü şöhretli serbest radikallerden bile koruyabilir.

Glutatyon, Enerji Üretimini Artırıyor

Glutatyon, C Vitamini, E Vitamini ve serbest radikal savaşçıları CoQ10 ve Ubiquinol dahil olmak üzere hücrelerinizdeki antioksidanların aktivitesini koordine etmekten sorumludur. Bu aktivite, hücrelerinizi toksinlerden arındırır ve hücrelerinizi ve onların mitokondrilerini (vücudunuza ATP olarak bilinen yakıt sağlayan hücrelerdeki "enerji santralleri") oksidatif hasardan koruyarak, onların en yüksek verimlilikte çalışmasını sağlar.

Glutatyon, Bağışıklık Sağlığını Destekler

Yeterli glutatyon olmadan, toksinler, ağır metaller ve serbest radikaller birikip vücudunuza zarar verdiğinden bağışıklık sisteminize yönelik saldırılara daha duyarlı olursunuz. Optimal glutatyon seviyeleri, beyaz kan hücresi sayısını artırarak bağışıklık sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir. Beyaz kan hücreleri, vücudunuzu enfeksiyonlara, hastalık patojenlerine ve hatta kanser hücrelerine karşı koruyan bağışıklık hücreleridir!

Doğal Olarak Glutatyon Seviyeleri Nasıl Artırılır?

GSTM1 geninde bir MTHFR mutasyonu veya SNP'niz varsa, ağır metalleri detoksifiye etmez veya glutatyonu çoğu insan kadar verimli bir şekilde işlemezsiniz. Ve bir otoimmün rahatsızlığınız veya başka bir kronik hastalığınız varsa, bu, glutatyon seviyelerinizin tükendiği ve şu anda yetersiz olduğu anlamına gelir. Neyse ki, bağışıklık fonksiyonunu doğal olarak geliştirmek için glutatyon seviyenizi artırmanın birkaç yolu vardır.

Gıdalar

Soğan ve sarımsak gibi kükürtlü sebzelerin yanı sıra brokoli, karalahana, karnabahar ve lahana gibi turpgillerden sebzeler vücudunuzun kendi glutatyonunu yapmasına yardımcı olabilir. Bununla birlikte, otoimmünite, küf toksisitesi, ağır metal aşırı yükü veya başka bir kronik hastalığınız varsa, durumunuzun üstesinden gelmek için tek başına gıdalardan yeterli glutatyon almak zor olabilir.

Takviyeler

Glutatyon ile takviye, bağışıklık sistemi tehlikeye girenler için özellikle önemlidir. Otoimmün rahatsızlıkları olanlar için kullanımı kritik olsa da, glutatyon o kadar güçlü ki, en yüksek optimal sağlığa ulaşmak isteyen herkese tavsiye ederim! Araştırmalar, glutatyonun yağsız kas kütlesini desteklemeye, iyileşme süresini optimize etmeye ve metabolizmanıza yağ üretiminden kas gelişimine geçişte yardımcı olabileceğini ve bu da onu sporcular için mükemmel bir seçim haline getirdiğini göstermiştir.

Şifa dolu günler dilerim...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.