Hava Durumu

Doğal tatlandırılmış ev yapımı çilekli limonata

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 06:30

Sıcak bir yaz gününde bir bardak taze limonatadan daha iyisi yoktur. Ne yazık ki, marketlerden satın alınan limonata, çok fazla şeker ve istenmeyen içerik içerir. İşte burada ev yapımı çilekli limonata tarifini devreye sokuyoruz.

Yerel, taze çileklerden yapılmış, klasik, sağlıklı bir içecekten bahsedeceğiz. Çilekli limonata neyden yapılır? Çilekli limonata tarifi sadece dört basit malzemeyi gerektirir:

Çilek:  Çilek, birçok vitamin ve mineralin yanı sıra C vitamini, manganez ve folat gibi antioksidanlarla doludur. Bu nedenle çilek, bağışıklık, kanser ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıklarla mücadele için faydalıdır. Ayrıca beyin, cilt ve sindirim sağlığına yardımcı olur.

Limon suyu:  Taze limonlardan yapılan limon suyu, yeterli miktarda C vitamini sağlar ve kalbe, böbreklere ve cilde fayda sağlar.

Stevia:  Rafine şeker veya sağlıksız şeker ikameleri yerine, stevia bu çilekli limonataya olumsuz etkiler olmadan tatlılık sağlar. Aslında, yüksek kaliteli stevia, sağlıklı kolesterol ve kan basıncı seviyeleri ile birlikte kilo vermeyi gerçekten destekleyebilir.

Su:  Susuzluğunuzu gerçekten gidermeniz ve susuz kalmanız gerektiğinde, hiçbir şey soğuk bir su sınıfından daha iyi olamaz ve detoksifikasyon, sindirim, kalori alımı ve daha fazlası dahil olmak üzere özellikle yaz aylarında içme suyunun faydaları çok fazladır.

ŞEKERSİZ ÇİLEKLİ PRATİK LİMONATA        

İçindekiler:

•             4 adet orta boy limon

•             1 litre su

•             200 gr çilek

•             Tatlandırmak için:  stevia (şeker otu)

Yapılışı:  Limonları sıkın, çilekleri yıkayıp ayıklayın. Geniş bir kapta su, çilek ve limon suyunu el blenderi ile pürüzsüz kıvama gelene dek çekin. Stevia miktarını ağız tadınıza göre ayarlayın. Harmanlanmış çilekli limonatanız o sıcak yaz günlerinde içip tadını çıkarmaya hazır ve istediğiniz zaman dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz bir tarif. Soğutup servis edin. Afiyet olsun, fit tutsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.