Hava Durumu

Detoksifikasyon, bağışıklık sağlığı ve gün boyu enerji için 1 numaralı besin

Yazının Giriş Tarihi: 01.09.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 06:30

Günümüzün ağır metaller, plastikler, küf ve sentetik kimyasallarla dolu zehirli dünyasında, vücudunuzun en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için fazla mesai yapan bir yıldız bir besinden bahsedeceğim. Vücudunuzun ana detoksifikatörü: glutatyon. Günlük olarak temas ettiğimiz civa, kurşun, alüminyum, mikotoksin, paraben, ftalat ve diğer yüzlerce toksik maddeyi ortadan kaldırmak için başka hiçbir besin maddesi daha fazla çalışmaz.

GLUTATYON NEDİR?

Glutatyon, insan vücudunun hemen hemen her hücresinde bulunabilen, karaciğeriniz tarafından doğal olarak üretilen bir besindir. Üç amino asitten oluşur: sistein, glisin ve glutamat. glutatyon, vücudunuzun toksinleri işlemesine ve yok etmesine yardımcı olur, enerji üretimini destekler, güçlü bir serbest radikal temizleyicidir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Son araştırmalar, hücrelerinizdeki glutatyon seviyelerini ne kadar yaşayacağınızın bir göstergesi olarak ilişkilendiriyor.

Vücudunuz doğal olarak bir miktar glutatyon üretse de, zayıf beslenme düzeni, toksinler, ilaçlar, stres ve hastalık, glutatyon seviyenizi tüketir veya üretimi tamamen durdurur. Cıva, kadmiyum, kurşun veya arsenik gibi ağır metallere maruz kalmak da glutatyon tükenmesine neden olabilir.

Düşük glutatyon seviyeleri, romatoid artrit, lupus, crohn hastalığı, multipl skleroz ve sedef hastalığı dahil olmak üzere enflamatuar ve otoimmün hastalıkların başlangıcında kritik bir faktördür. Çalışmalar, otoimmün rahatsızlıkları olan hastaların, otoimmünitesi olmayanlara göre daha düşük glutatyon konsantrasyonlarına sahip olma eğiliminde olduğunu göstermiştir. Yeterli glutatyon olmadan vücudunuz düzgün bir şekilde detoks yapamaz, bu da toksinlerin kan dolaşımınızda kalması veya yağda depolanması, bağışıklık sisteminize zarar vermesi ve sizi kronik hastalığa hazırlaması anlamına gelir.

TOKSİK DÜNYADA YAŞAYABİLMEMİZ İÇİN NEDEN GLUTATYONA İHTİYACIMIZ VAR?

Bu çağda her birimiz eşi görülmemiş miktarda toksine maruz kalıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılmak üzere kayıtlı 80.000'den fazla kimyasal var ve her yıl bu listeye yaklaşık 1.700 tane daha ekleniyor. Bu endüstriyel kimyasalların çoğu kozmetik ve kişisel bakım ürünlerimizin temel bileşenleridir. Ortalama yedi yeni endüstriyel kimyasal, ABD Hükümeti tarafından günlük olarak onaylanıyor ve bunların % 80'i, çok az veya hiç güvenlik testi yapılmadan üç hafta veya daha kısa bir sürede onaylanıyor. Bu durum kozmetik bileşenlerin yaklaşık % 90'ının güvenlik açısından incelenmeden ve test edilmeden bırakıldığı anlamına gelir.

Gittikçe zehirlenen dünyamızın sonuçlarında, son yarım yüzyılda alerji, astım, kanser ve otoimmün hastalıkların hızla artan oranlarında şimdiden görülebilir.

2003 yılında, çevresel çalışma grubu (ewg), ortalama bir Amerikalının "vücut yükünü" test etmek için nispeten güvenli olduklarını düşündükleri sıradan insanlarda; 210 farklı maddeden, endüstriyel kimyasallar, ağır metaller, poliklorlu bifeniller (pcb'ler), böcek öldürücüler, dioksin ve benzen dahil olmak üzere her bir kişinin vücudunda ortalama 91 toksin bulunan grupta toplam 167 kimyasal buldular.

Sağlıklı bir beslenme düzeni ve yaşam tarzı sürdürmek, bağışıklık sisteminizin en iyi şekilde çalışmasını sağlamak söz konusu olduğunda başlamak için iyi bir yerdir. Toksinleri evcilleştirmek için iki aşamalı bir yaklaşım öneriyorum:

1) Maruziyetinizi en aza indirin.

2) Detoks yollarınızı destekleyin.

Bununla birlikte, su ve hava kirliliği, yiyeceklerimizdeki böcek ilaçları ve herbisitler ve güzellik ürünlerimizdeki ve temizlik ürünlerimizdeki kimyasallar şeklinde her gün karşılaştığımız çevresel toksinlerin bombardımanını en aza indirin. Bireysel toksik yüklerimize ayak uydurmak için vücudumuzun en güçlü detoksifikasyon yöntemlerine dönmemizi gerektiriyor.

Glutatyonun yararları ve hayatımıza dahil etmenin yollarını konuşmak üzere...

Şifa dolu günler sizlerle olsun...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.