Hava Durumu

Detoks besinler 2

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2020 07:30

Doğal olarak detoks yapmanıza yardımcı olacak en iyi yiyecekler:

Yeşil Yapraklılar

Yeşil yapraklılar, vücudunuzun doğal detoksifikasyonunu desteklemek için harika bir yoldur, bu yüzden mümkün olduğunca çok öğünlerinize ekleyin! En çok tavsiye ettiklerim arasında ıspanak, pazı, lahana, maydanoz ve semizotu yer alır.

Yeşil yapraklılar demir, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi minerallerle doludur ve bazı B vitaminleri ile K, C, E vitaminleri de dahil olmak üzere vitaminlerden zengindirler. Bu besinlerin çoğu detoksifikasyon sürecine dahil olur. Liflerle doludurlar ve bağırsaklarınızı detoksifiye etmek için oldukça sağlıklıdır.

Yeşil yapraklılar, beta-karoten, lutein ve zeaksantin gibi çeşitli bitkisel besinler içerir. Ayrıca yeşil pigmentlerini veren klorofil içerirler. Klorofil ağır metalleri ve toksinleri vücudunuzdan detoksifiye etmeye yardımcı olmak için mükemmeldir.

Elma

Günde bir elma doktoru uzak tutabilir! Elma karaciğeriniz için inanılmaz detoksifikasyon desteği sağlar. Elmalardaki pektin ve malik asit, özellikle Granny Smith çeşidi, vücudunuzdaki toksinleri atmakta şahane bir destektir! Pektin içeriğiyle çözünür lif, kandaki kolesterol ve toksinlerin temizlenmesine yardımcı olurken, malik asit kan temizleyici bir besindir. Geleneksel olarak yetiştirilen elmalarda pestisitlerle yüksek derecede kontamine olduğundan sadece doğal olduğuna inandığınız, ilaçlama yapılmayan elma yemeyi unutmayın.

Brokoli

Daha spesifik olarak, brokoli filizi yiyin. Brokoli, detoksifiye edici elementlerin işlenmesine yardımcı olduğu gösterilen sülforafan adı verilen bir kimyasal içerir. Bazı fonksiyonel tıp uygulayıcıları, brokoli de dahil olmak üzere turpgillerden kaçınmayı önerir, çünkü guatrojen içerirler. Ancak, sağlık yararlarının asgari riskten çok daha ağır bastığı araştırmalarla kanıtlanmış durumda. Turpgillerden oluşan sebzeleri pişirerek tiroidiniz üzerindeki etkileri daha da azaltabilirsiniz.

Pancar

Pancar, karaciğerinizin sevdiği bir kan temizleyici ve arındırıcı besindir! Temizlenmiş bir kan dolaşımı ve "mutlu" karaciğer, vücudunuzda artan besin üretimi ile sonuçlanır. Pancarlar ayrıca antioksidanlar ve folat, pektin lifi, demir, betain, betalainler, betasiyanin ve betanin gibi birçok besin maddesi bakımından yüksektir. Ayrıca doğal bir kan temizleyici olan pektin içerirler.

Bahsettiğim besinlerdetoks için harikadır, ancak alışveriş yapmak, yemek pişirmek ve yemek için zamanınız olmadığında bile ilaç eklenmediğini düşündüğünüz doğal gıdaları hayatınıza dahil etmeye çalışın. Bu doğal gıdalarda, eklenen şekerler, yapay tatlar, GDO'lar veya başka kötü içerikler bulamazsınız. Besin açısından zengin spirulina ve klorella da dahil olmak üzere aynı detoksifiye edici elementlerin yanı sıra zerdeçal ve zencefil ile enflamatuar yanıtı desteklemeyebilirsiniz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.