Hava Durumu

Besinlerle odaklanmayı ve belleği artırmak mümkün mü?

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2021 07:30

Yediklerimizin vücudumuzu ve nasıl göründüğümüzü etkilediğini her zaman biliyor olsak da bilim adamları, yediklerimizin beyin sağlığımızda büyük bir rol oynadığına dair kanıtları ortaya çıkarmaya devam ediyor. Evet, zihinsel olarak keskin ve odaklanmış kalmak söz konusu olduğunda, bol miktarda beyin gıdaları tüketmek önemlidir.

Bağırsak ve beyin birbiriyle sıkı iletişim halindedir ve vücudumuza besleyici gıdalar vermeye odaklandığımızda, her ikisini de iyileştirmeye yardımcı oluruz.

Hangi yiyecekler beyniniz için en iyisidir? Beyin açısından sağlıklı besinler arasında meyveler, sebzeler, yağlar ve hatta çikolata bulunur. Evet, herkesi memnun edecek seçenekler mümkün.

Beyin Gıdası Nedir?

Beyin gıdaları, antioksidanlar, sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin olanlardır. Beyninize enerji sağlarlar ve beyin hastalıklarının gelişmesini önlemeye yardımcı olan beyin hücrelerinin korunmasına yardımcı olurlar.

Beyin fonksiyonu için sağlıklı besinler ruh sağlığına tam olarak nasıl yardımcı olur? Bu yiyecekler aynı zamanda, bağırsak fonksiyonunu desteklemekte ve iltihaplanmanın önüne geçmektedir.

Bağırsakta bir dizi önemli hormon ve nörotransmitter üretilir ve daha sonra beyne girebilir, bu da yeni bilgileri anlama ve işleme, ayrıca hafıza ve konsantrasyon gibi bilişsel yetenekleri etkiler. Bu, iyi çalışan bir bağırsağın beyne, en iyi şekilde çalışmamıza yardımcı olan kimyasal sinyalleri göndermek için gerekli olduğu anlamına gelir.

Düşük kaliteli bir beslenme düzeni, vücudumuzdan daha fazla inflamatuar sitokin salmasına neden olabilir, bu da araştırmalara göre inflamasyona sebep olarak beyne zarar verebilir. İnflamasyon, bizi hastalıklara karşı korumamıza ve vücudu onarmaya yardımcı olurken, kronik inflamasyon farklı bir durumdur. Bu bağlantı demans, Alzheimer hastalığı gibi zihinsel / bilişsel sorunların ortaya çıkmasına sebep olur.

Hangi besinler gerçek beyin besinleridir? Beyin sağlığı için en iyi yiyeceklerden bazıları yağlı balık, yumurta, fındık, yeşil yapraklı sebzeler, çilek, brokoli ve diğer sebzeler, avokado ve zeytin veya hindistancevizi yağıdır. Bahsettiğimiz beyin gıdaları, hafızaya, konsantrasyona, olumlu bir ruh haline ve daha iyi bir "bağırsak-beyin bağlantısına" yardımcı olabilecek antioksidanlar, vitaminler ve mineraller sağlayarak hastalıklarla savaşır ve beyin hücrelerini korur.

Beyin açısından sağlıklı besinler ayrıca Alzheimer, bunama, depresyon ve diğer zihinsel sağlık durumları için riskinizi azaltabilir - ayrıca çoğu beyin gıdası bağışıklık ve sindirim sistemlerinizi de destekler.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.