Hava Durumu

Bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için bu takviye & yağlara dikkat

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2022 18:52

Probiyotikler

Sızdıran bağırsak, gıda hassasiyetlerinin, otoimmün hastalıkların ve bağışıklık dengesizliğinin veya zayıflamış bir bağışıklık sisteminin ana nedeni olduğundan, probiyotik gıdaları ve takviyeleri tüketmek önemlidir. Probiyotikler, kolonunuzun detoksifikasyonunu artıran ve bağışıklık sisteminizi destekleyen besinleri sindirmenize yardımcı olan iyi bakterilerdir.CriticalReviews in FoodScienceandNutrition'da yayınlanan araştırma, probiyotik organizmaların farklı sitokin tepkilerini tetikleyebileceğini düşündürmektedir. Bebeklik döneminde probiyotik takviyesi, bağırsak mukozal bağışıklık sistemini iyileştirerek ve bağırsaklardaki immünoglobulin hücrelerinin ve sitokin üreten hücrelerin sayısını artırarak çocuklukta bağışıklık aracılı hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

D vitamini Takviyesi

D vitamini, doğuştan gelen ve adaptif bağışıklık tepkilerini modüle edebilir ve D vitamini eksikliği, artan otoimmünitenin yanı sıra enfeksiyona karşı artan duyarlılıkla ilişkilidir. Araştırmalar, D vitamininin toleransı sürdürmek ve koruyucu bağışıklığı desteklemek için çalıştığını kanıtlıyor. Düşük D vitamini seviyelerini artan enfeksiyonla ilişkilendiren çok sayıda kesitsel çalışma yapılmıştır. Massachusetts General Hospital'da 19.000 katılımcıyı içeren bir çalışma, mevsim, yaş, cinsiyet gibi değişkenler için düzeltme yapıldıktan sonra bile, D vitamini düzeyi düşük olan bireylerin, yeterli düzeyde olanlara göre yakın zamanda bir üst solunum yolu enfeksiyonu bildirme olasılığının daha yüksek olduğunu gösterdi.

Çinko Takviyesi

Çinko takviyeleri genellikle soğuk algınlığı ve diğer hastalıklarla savaşmak için reçetesiz satılan bir ilaç olarak kullanılır. Bu mineral, soğuk algınlığı ile ilgili semptomları azaltmaya ve soğuk algınlığının süresini kısaltmaya yardımcı olur. Çinkonun etkinliğini değerlendiren araştırmalar, burun pasajlarında bakteri oluşumuna neden olan molekülere bir süre müdahale edebileceğini göstermektedir.

Mür Uçucu Yağı

Mür, dünyada en yaygın kullanılan uçucu yağlardan biri olan reçine veya özsu benzeri bir maddedir. Tarihsel olarak, mür saman nezlesini tedavi etmek, yaraları temizlemek ve iyileştirmek ve kanamayı durdurmak için kullanılmıştır. Araştırmalar, mürin antiseptik, antibakteriyel ve antifungal özellikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği sonucuna varıyor. 2012 yılında yapılan bir araştırma, çeşitli patojenlere karşı sığla yağı ile birlikte kullanıldığında mür bitkisinin gelişmiş antimikrobiyal etkinliğini doğruladı. Araştırmacılar, mür yağının enfeksiyon önleyici özelliklere sahip olduğunu ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabileceğini ifade ettiler .

Kekik Uçucu Yağı

Kekik esansiyel yağı, iyileştirici ve bağışıklığı güçlendirici özellikleriyle bilinir. Antifungal, antibakteriyel, antiviral ve antiparazit bileşikleri sayesinde enfeksiyonlarla doğal olarak savaşır. Critical Reviews in FoodScienceandNutrition'da yayınlanan 2016 tarihli bir araştırma, kekikteki antimikrobiyal aktivitesinden sorumlu olan ana bileşiklerin karvakrol ve timol içerdiğini buldu.

Bağışıklık sistemi, vücudu virüslerden, bakterilerden veya herhangi bir yabancı maddeden koruyan etkileşimli bir organlar, hücreler ve proteinler ağıdır. Bağışıklık sistemi düzgün çalışırken, bunu fark etmezsiniz bile. Bağışıklık sisteminin performansı tehlikeye girdiğinde, hastalıkla karşı karşıya kalırsınız.

Bitkiler, otlar, mineraller, gıdalar ve yaşam tarzı değişiklikleri, antimikrobiyal ve bağışıklığı güçlendirici özellikleri nedeniyle enfeksiyonları önlemek ve bunlarla savaşmak için kullanıyoruz. Bağışıklığımızın daha da yükselmesini umarak, uygulayan herkese şifalar diliyorum…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.