Hava Durumu

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek ve Enfeksiyonla Savaşmak için

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2020 06:00

Tercih Edebileceğimiz Antiviral Bitkiler

Soğuk algınlığı, grip, hepatit, mononükleoz ve HIV de dahil olmak üzere enfeksiyonlara neden olabilecek 400'den fazla farklı virüs olduğunu biliyor muydunuz?

Bugün, birçok insan yıllık grip aşısı yapmayı tercih ediyor, ancak bu, grip virüsünün mutasyona uğrayan suşları nedeniyle sadece yüzde 80 etkilidir; ayrıca, bu aşılar bağışıklık sistemini uygunsuz ve doğal olmayan bir şekilde eğitir ve genellikle tehlikeli kimyasallar ve koruyucular içerir. Neyse ki, bağışıklık sistemini güçlendiren, iltihabı azaltan ve enfeksiyonlarla savaşan bir dizi güçlü antiviral bitki vardır.

Virüs Nedir?

Bir virüs, sadece diğer organizmaların yaşayan hücrelerinin içinde çoğalabilen küçük bir bulaşıcı ajandır. Virüsler, insanlar, hayvanlar, bitkiler ve bakteri ve arkeadahil olmak üzere mikroorganizmalar gibi her türlü yaşam formuna bulaşabilir. Dünyadaki hemen hemen her ekosistemde bulunurlar ve en bol biyolojik türdürler. Virüsler aslında "yaşamın kenarındaki organizmalar" olarak tanımlanmıştır, çünkü genetik materyal taşırlar, doğal seleksiyon yoluyla çoğalırlar ve gelişirler, ancak genellikle canlı olarak kabul edilmesi gereken hücre yapısından yoksundurlar. Bir virüsün yayılmasının birçok yolu vardır. Hayvanlarda, bir virüs kan emici böcekler tarafından taşınır. İnfluenza gibi bazı virüsler öksürme ve hapşırma yoluyla yayılır. Viralgastroenterit (bulaşıcı ishal) gibi virüsler fekal-oral yoldan bulaşır ve temas yoluyla insandan insana geçer veya vücuda yiyecek ve su yoluyla vücuda girer. HIV ise cinsel temas ve enfekte olmuş kana maruz kalma yoluyla bulaşan birkaç virüsten biridir. Bir virüse yakalanmanın korkutucu yanı, antibiyotiklerin işe yaramamasıdır. Aşılar da öngörülemez ve AIDS ve viral hepatite neden olanlar da dahil olmak üzere virüsler, bu aşı kaynaklı bağışıklık tepkilerinden kaçınır ve kronik enfeksiyonlara neden olur.

Antiviral Bitkiler Nedir?

Antiviral bitkiler, virüslerin gelişimini engeller. En iyi antiviral bitkiler, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu, antiviral ilaçların yapmak için tasarlandığı spesifik patojenlere saldırmaktan bile daha iyi olabilir, çünkü patojenler zamanla mutasyona uğrar ve tedaviye daha az duyarlı hale gelir. Antiviral bitkiler, sadece viralenfeksiyonlarla savaşmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve grip doğal ilaçları olarak çalışmakla kalmaz, aynı zamanda kardiyovasküler, sindirim ve antienflamatuar destek gibi bir dizi sağlık yararına da sahiptir.

En İyi Antiviral Bitkiler

1. Ekinezya : Ekinezya, tüm zamanların en çok satan bitkilerinden biri haline geldi; çünkü ekinezya'nın düzenli kullanımı bağışıklık desteği ve genel sağlık için faydalıdır. Ekinezyadakifitokimyasalların virüs enfeksiyonlarını ve tümörlerini azaltma kapasitesine sahip olduğunu gösteren önemli kanıtlar vardır. Ekinezya insan virüslerine karşı en güçlü doğal antivirallerden biridir. Bakteri ve virüslerin sağlıklı hücrelere nüfuz etmesini engelleyen ekinasein adı verilen bir bileşik içerir. Bu, ekinezya tüketirken her türlü enfeksiyona yakalanma olasılığını büyük ölçüde azaltır. Bazı ekinezya faydaları arasında ağrıyı hafifletme, iltihabı azaltma, cilt problemlerini iyileştirme, üst solunum yollarını tedavi etme ve zihinsel sağlığı iyileştirme yeteneği bulunur.

2. Aynısafa: Kadife çiçeği olarak adlandırılan calendula bitkisinin çiçek yaprakları, en az 12. yüzyıldan beri tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır. Bu antiviral bitki, hücreleri serbest radikallerden zarar görmesini önleyen bitki bazlı antioksidanlar olan yüksek miktarda flavonoidlere sahiptir; ayrıca virüsler, enflamasyon ve bakterilerle savaşır. Bitkinin kurutulmuş yaprakları enfeksiyonları, yanıkları, yaraları ve kesikleri tedavi etmek için tentürler, merhemler ve yıkamalarda kullanılır.

3. Sarımsak: Deneyler, sarımsağın veya sarımsakta bulunan spesifik kimyasal bileşiklerin, tüberküloz, pnömoni, pamukçuk ve uçuk dahil olmak üzere en yaygın ve en nadir enfeksiyonlardan sorumlu sayısız mikroorganizmanın öldürülmesinde oldukça etkili olduğunu göstermiştir. Aynı zamanda göz enfeksiyonlarını tedavi etmeye de yardımcı olur ve doğal bir kulak enfeksiyonu ilacı olarak çalışır.

4. Kedi Pençesi: Kedi pençesinin kabuğu ve kökü, Güney Amerikalılar tarafından yüzyıllardır ateş, mide ülseri, sindirim koşulları ve dizanteri gibi sağlık sorunlarını tedavi etmek için kullanılmaktadır. Kedinin pençesi doğal bir artrit ilacı olarak kullanılır ve ülser semptomlarını da tedavi edebilir. Kedinin pençesi antiviral özelliklere sahiptir ve uçuklardan kurtulmaya yardımcı olabilir. İlk çalışmalar HIV üzerindeki etkilerini de araştırmaktadır. Bu güçlü bitki aynı zamanda anti-enflamatuar, antibakteriyel ve antifungaldir. Ülserler, irritabl bağırsak sendromu, kolit ve sızdıran bağırsak sendromu gibi sindirim problemlerini tedavi etmek için kullanılır.

5. Meyan Kökü : Meyan kökü , hepatit C, HIV ve influenza gibi hastalıkların tedavisi ve önlenmesinde önemlidir. Antioksidan, serbest radikal süpürücü ve immün sistemi uyarıcı etkilerde içerir.

6. Zeytin Yaprağı: Zeytin yaprağı, soğuk algınlığı dahil olmak üzere tehlikeli virüs tedavi yeteneği veren antiviral özelliklere sahip Candida semptomları, menenjit, pnömoni, kronik yorgunluk sendromu, hepatit B, sıtma, gonore ve tüberküloz; ayrıca diş, kulak ve idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi eder ve zona için doğal bir tedavidir. Araştırmalar, zeytin yaprağı ekstraktlarınıninfluenza ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan bazı virüsler de dahil olmak üzere hastalığa neden olan bir dizi mikropla etkili bir şekilde savaştığını göstermektedir. Zeytin yapraklarında bulunan güçlü bileşikler istilacı organizmaları yok eder ve virüslerin çoğalmasına ve enfeksiyona neden olmasına izin vermez.

7. Kekik: Kekik güçlü bir antiviral ajandır. Tıbbi sınıf kekik, uçucu yağı çıkarmak ve iyileştirici bileşiklerini korumak için damıtılır; Aslında, sadece 1 kilo kekik yağı üretmek için 1000 kilodan fazla yabani kekik kullanılır! Kekik yağı faydaları, zararlı yan etkileri olmadan bazı antibiyotiklerden daha üstün olduğunu kanıtlamaktadır. Çünkü kekik, güçlü antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip iki güçlü bileşik, karvakrol ve timol içerir. Viralenfeksiyonları, alerjileri, tümörleri, parazitleri ve hastalığa neden olan iltihaplanmayı tersine çeviren karvakroldur.

Hayatımıza nasıl dahil edebiliriz?

Çaylar, bitkilerin antiviral faydalarını elde etmenin harika bir yoludur. 5-10 dakika boyunca bir çorba kaşığı bitkiyi sıcak suda bekleterek, süzdürüp içebilirsiniz. Bu bitkilerin çoğu uçucu yağlar olarak satılmaktadır; eczaneden organik ve saf esansiyel yağlar satın aldığınızdan emin olun. Uçucu yağlar faydalardan faydalanmak için , evinizdekidiffuserinize  3-5 damla damlatabilirsiniz, ılık banyo suyuna 2-3 damla ekleyebilirsiniz veya sabit yağ ile 1-2 damla karıştırıp ve cildinize doğrudan karışımı uygulayın. Uçucu yağların ayaklarınıza, karnınıza ve göğsünüze masaj yapmanız ateş veya grip belirtileriyle savaşırken yararlıdır. Evde bitki çayları yapmayı deneyin. Kolay ve sağlık yararları ile doludurlar. Zerdeçal yerine meyan kökü kullanabilirsiniz - sadece Zerdeçal Çay Tarifimi takip edin ve seçtiğiniz ottan bir çay kaşığı ekleyin. Ancak yapılan araştırmalar göstermektedir o kurkuminTurmeric en antiviral faydaları sağlar.

Yan etkiler: İnfüzyon veya uçucu yağ kullanıyorsanız, ürünlerin son derece güçlü olduğunu ve uzun süre alınmaması gerektiğini unutmayın. Bu doğal ilaçları antiviral özellikleri için kullanıyorsanız, iki haftadan fazla tüketmeyin. Kendinize uzun dozlar arasında mola vermek önemlidir. Hamileyseniz, uçucu yağları kullanmaya dikkat edin ve bunu yapmadan önce sağlık uzmanınıza başvurun. Bu antiviral bitkilerin bazıları ilaçlarla etkileşime girer, bu nedenle özünü veya uçucu yağını tüketmeye başlamadan önce etiketini okuyun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.