Hava Durumu

Ayurveda nedir? Ayurvedik tıbbın faydaları

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 07:30

Hindistan'da yaşayan insanlar, yüzyıllardır kısırlıktan sindirim sorunlarına kadar her şeyi iyileştirmek için geleneksel Ayurvedik tıp uygulamalarına güvendiler. Neyse ki, son yıllarda - tamamlayıcı ve alternatif sağlık uygulamaları dünya çapında daha popüler hale geldikçe - Ayurveda dünya çapında büyük bir canlanma yaşamaya başladı.

Ayurveda tedavisinin amacı nedir?

Ayurvedik tıbbın temel amacı, insanların reçeteli ilaçlara, karmaşık ameliyatlara veya ağrılı hastalıklardan muzdarip olmadan uzun, sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürmelerine yardımcı olmaktır.

Aslında, Ayurveda  kelimesinin kendisi Sanskritçe'de " yaşam süresi bilgi üzerine inşa edilmiştir " veya "yaşam bilimi"ne benzer bir anlama gelir.

Ayurveda Nedir?

Ayurveda, zamana karşı gerçekten direnen 5.000 yıllık bir doğal şifa sistemidir. İlk olarak Hindistan'ın Vedik kültüründen kaynaklanan, aslında birçok kişi tarafından var olan en eski şifa bilimi olarak kabul edilir.

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yayınlanan bir rapora göre ,Ayurveda tıbbı ve uygun bir Ayurveda diyeti, aşağıdakiler dahil inflamatuar, hormonal, sindirim ve otoimmün sorunlarının tedavisine yardımcı olabilir :

  • Anksiyete veya Depresyon
  • Astım
  • Bazı Kanser Türleri
  • Demansve  Alzheimer Hastalığı
  • Dismenore (Ağrılı Adet Görme)
  • Uçuk
  • Yüksek Tansiyon veya Kolesterol
  • Parkinson Hastalığı
  • Perimenopozal Sorunlar
  • Premenstrüel Sendrom (PMS) ve Kramplar

Ayurveda Tıbbı Nasıl Çalışır?

Ayurveda'nın temel ilkelerinden biri ve onu Batı tıbbından ayıran şey, "biyo-bireyselliği" ve hastanın tüm beden-zihin-ruh bağlantısını hesaba katmasıdır.

Bu sistem, semptomları ilaçlarla tedavi etmek ve altta yatan sorunları görmezden gelmek yerine, hastalıkların kök nedenlerine ve bunların kişinin düşünceleri, inançları ve yaşam tarzıyla nasıl ilişkili olduğuna, diğer bir deyişle kişinin "hayati enerjisine" bakmayı amaçlar.

Ayurveda gibi geleneksel şifa semptomlarını inceleyen araştırmacıların özellikle ilgisini çeken şey, zihnin gücü ve onun bedenle bağlantısıdır. Çeşitli araştırmalar, inançların kesinlikle birinin sağlığını değiştirme yeteneğine sahip olduğunu kabul ettiğinden, plaseboları kontrol ettikten sonra bile, yeni sağlık modelleri, hastalıkları iyileştirmenin birincil kaldıracı olarak zihin ve vücut ile etkileşimini dahil etmeye daha fazla odaklanmaya başlıyor.

Batılı bir tıbbi bakış açısına göre, stresi daha iyi kontrol etmek Ayurveda'nın başlıca faydalarından biri gibi görünüyor. Kronik stresin yaşam kalitenizi bozabileceğini ve daha düşük stres düzeylerinin daha iyi sağlık, uzun ömür, kilo yönetimi ve genel mutluluk ile ilişkili olduğunu biliyoruz.

Ayurvedik uygulayıcılar, vücudu tekrar dengeye getirmeye yardımcı olarak her türlü durumu iyileştirmek için dengeli bir diyet, yaşam tarzı değişiklikleri, stres giderme ve çeşitli bitkisel ilaçlar kullanırlar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.