Hava Durumu

Arı poleni

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2020 07:30

Arı poleninin insan vücudunun gelişmek için ihtiyaç duyduğu hemen hemen tüm besinleri içerdiğini biliyor muydunuz? Bu nedenle Alman Federal Sağlık Kurulu onu resmi olarak bir ilaç olarak kabul etti.

Arı poleni, doğal alerji tedavisinde kullanılır. Vitaminler, mineraller, proteinler, lipitler ve yağ asitleri, enzimler, karotenoidler ve biyoflavonoidler bakımından zengindir - bu, kılcal damarları güçlendiren, iltihabı azaltan, bağışıklık sistemini uyaran ve kolesterol seviyelerini doğal olarak düşüren antibakteriyel, antifungal ve antiviral bir maddedir. Arı poleni yüksek miktarda protein ve eşit ağırlıktaki yumurta veya sığır etinden daha fazla amino asit içerir.

Arı Poleni Nedir?

Arılar, bitki anterlerinden polen toplar, onu tükürük bezlerinden veya nektardan gelen salgının küçük bir dozuyla karıştırır ve polen yükü adı verilen arka bacaklarının kaval kemiği üzerinde bulunan özel sepetlere yerleştirir.

Polen toplandıktan sonra bal peteği hücrelerinde paketlendiği kovana getirilir. Daha sonra toplanan polenin yüzeyi ince bir bal ve balmumu tabakasıyla kaplanarak "arı ekmeği" oluşturulur. Araştırmalar, arı ekmeğinin anaerobik fermantasyona uğradığını ve ortaya çıkan laktik asit tarafından korunduğunu göstermektedir. Arı ekmeği, arı kolonisi için temel protein kaynağı görevi görür. Son ulusal verilere göre, bir arı kolonisi yılda 1 ila 7 kilogram polen vermektedir. Bir koloniden toplanan polen miktarı günde 50-250 gramdır.

Polenin rengi parlak sarıdan siyaha kadar değişir. Arılar genellikle aynı bitkiden polen toplarlar, ancak bazen birçok farklı bitki türünden polen toplarlar. Polen taneleri bitki türüne bağlıdır; şekil, renk, boyut ve ağırlık bakımından farklılık gösterirler.

Arı poleni apiterapötik bir ürün olarak bilinir çünkü arılar tarafından yapılan ve tıbbi amaçlar için kullanılan kimyasal bileşik gruplarını içerir. Bileşiminde amino asitler, lipitler, vitaminler, makro ve mikro besinler ve flavonoidler dahil olmak üzere yaklaşık 250 madde vardır .

Arı poleninin faydaları, maddenin etkileyici besin içeriğinden kaynaklanmaktadır. Arı polenin besin içeriği aşağıdaki gibidir:

  • % 30 sindirilebilir karbonhidrat
  • % 26 şeker (esas olarak fruktoz ve glikoz)
  • % 23 protein (temel amino asitlerin yüzde 10'u dahil)
  • % 5 lipitler (temel yağ asitleri dahil)
  • % 2 fenolik bileşikler (flavonoidler dahil)
  • % 1,6 mineraller (kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir, bakır, çinko, manganez, silikon ve selenyum dahil)
  • % 0,6 suda çözünür vitamin ve asitler (B1, B2, B6 ve C dahil)
  • % 0.1 yağda çözünen vitaminler (A, E ve D vitaminleri dahil)

Arı poleni yemenin, polende bulunan antioksidanlar, amino asitler ve mikro besinlerin çeşitliliğinden kaynaklanan çok sayıda sağlık yararı vardır. Tüm dünyada tıbbi ve tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

İçeriğindeki vitaminler, mineraller, proteinler, lipitler ve yağ asitleri, enzimler, karotenoidler ve biyoflavonoidleri içeren besin içeriği nedeniyle arı poleninin faydaları oldukça etkileyicidir.

Doğal olarak kılcal damarları güçlendiren, iltihabı azaltan, bağışıklık sistemini uyaran ve kolesterol seviyelerini düşüren güçlü antibakteriyel, antifungal ve antiviral özelliklere sahiptir.

Besin alımınızı doğal olarak artırmak için arı poleni kullanın. Araştırmalar, yetersiz beslenmeyi önlemede ve iyileştirmede etkili olduğunu göstermiştir.

Poleni ham haliyle satın alabilmeniz mümkün. Smoothilere, yoğurda, salatalarınıza dahi ekleyip tüketebilirsiniz. Haftaya arı poleninin faydalarını ayrıntılı şekilde ele alacağız. Şifa dolu günler dilerim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.