Hava Durumu

Aloe vera: Cildi, kabızlığı ve bağışıklık sistemini iyileştirmeye yardımcı

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2021 06:30

Aloe vera özlerinin üretiminin dünyanın en büyük botanik endüstrilerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? Geleneksel Hint tıbbında, aloe vera kabızlık, cilt hastalıkları, enfeksiyonlar ve kolik için doğal bir ilaç olarak kullanılır. Ve Çin tıbbında, genellikle mantar hastalıklarının tedavisinde tavsiye edilir.

Aloe vera ; vitaminler, mineraller, amino asitler, enzimler, lignin, saponinler ve salisilik asitler dahil olmak üzere 75'ten fazla potansiyel olarak aktif bileşen tanımlanmıştır. İnsan için gerekli 22 amino asitten 20'sini ve dokuz temel amino asitten sekizini sağlar. Aloe vera, tüm vücut sistemlerinin düzgün büyümesi ve çalışması için hayati önem taşıyan birçok vitamin ve mineral içerir.

Sağlık için yararları

1. Döküntüleri ve Cilt Tahrişlerini Yatıştırır

Topikal aloe vera uygulamasının, sedef hastalığı, dermatit, oral mukozit, cerrahi yaraların tedavisi ve yanık yaralanmaları dahil olmak üzere cilt koşulları ve yara iyileşme yönetimindeki rolünü araştıran çok sayıda rapor bulunmaktadır. Çalışmalar ayrıca aloe veranın genital herpes, sedef hastalığı, dermatit, donma, yanıklar ve iltihabı etkili bir şekilde tedavi ettiğini gösterdi. Antifungal ve antimikrobiyal ajan olarak güvenle kullanılabilir.

2. Yanıkları Rahatlatır

Aloe vera jeli, cilde radyasyon hasarına karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Nükleer savaş tehdidi her zaman belirirken, ABD hükümeti, aloe veranın termal ve radyasyon yanıklarını tedavi etme yeteneği üzerine, kullanımını orduya tanıtmak amacıyla araştırma yaptı. Aloe vera jeli yanıklarda kullanıldığında, UV kaynaklı baskılamayı önleyerek bölgenin daha hızlı iyileşmesini sağlar.

3. Uçukları İyileştirir

Journal of Dentistry'de yayınlanan araştırma, aloe vera jelin günde birkaç kez uçuğa uygulandığında rahatsızlığı hafifletmeye ve iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Aloe vera, iyileşmeyi hızlandıran ve uçuklarla veya ağızdaki herhangi bir yara ile ilişkili ağrıyı azaltan antiviral ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir.

4. Saç ve Saç Derisini Nemlendirir

Aloe vera, kuru saçlar veya kaşıntılı saç derisi için harika bir doğal tedavi yöntemidir. Besleyici özelliklere sahiptir ve bitkide bulunan vitamin ve mineraller saçınızın güçlü ve sağlıklı kalmasını sağlar. Antibakteriyel ve antifungal özelliklerinden dolayı kepek sorununa da yardımcı olur ve saç köklerinin etrafındaki cilt dokusunun yenilenmesini destekleyebilir.

5. Kabızlığı Tedavi Eder

Aloe verada bulunan antrakinonlar, bağırsak su içeriğini artıran, mukus salgılanmasını uyaran ve yiyecekleri parçalayan ve bağırsak peristaltizmini artıran güçlü bir müshil oluşturur.

6. Sindirime Yardımcı Olur

Antiinflamatuar ve müshil bileşenleri nedeniyle, aloe veranın bir başka faydası da sindirime yardımcı olmasıdır. Bitkinin suyu sindirime yardımcı olur, asit / alkali ve pH dengesini normalleştiri , maya oluşumunu azaltır, sindirim bakterilerini teşvik eder ve bağırsak işlemlerini düzenler. Aloe vera suyu, mide ülserlerini yatıştırmak ve iyileştirmek için de kullanılmıştır, çünkü antibakteriyel maddeler ve mide zarını tekrar sağlığa kavuşturabilen doğal iyileştirici özelliklere sahiptir.

7. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Aloe verada bulunan enzimler, tükettiğimiz proteinleri amino asitlere ayırır ve enzimleri vücuttaki her hücre için yakıta dönüştürerek hücrelerin düzgün çalışmasını sağlar. Aloe veradaki bradikinaz, bağışıklık sistemini uyarır ve enfeksiyonları öldürür.

8. Antioksidanlar Sağlar ve Enflamasyonu Azaltır

Enflamasyonun çoğu hastalığın kökeninde olduğunu biliyoruz. Aloe vera, iltihaplanmayı azaltmaya ve serbest radikal hasarıyla savaşmaya yardımcı olan inanılmaz sayıda vitamin ve mineral sağlar.

Örneğin A vitamini, iltihaplanmayı azaltan bir antioksidandır çünkü sağlıklı görme, nörolojik fonksiyon ve sağlıklı cildin korunmasında kritik bir rol oynar. C vitamini, aloe verada bulunan bir diğer önemli bileşendir; vücudu kardiyovasküler hastalıklardan, doğum öncesi sağlık problemlerinden, göz hastalıklarından ve hatta cilt kırışıklıklarından korur. E vitamini faydaları arasında, serbest radikal hasarını azaltan, iltihaplanmaya karşı savaşan ve hücrelerin yaşlanmasını doğal olarak yavaşlatmaya yardımcı olan güçlü bir antioksidan olması yer alır.

Bu antioksidan özellikler, sigara dumanına veya güneş ışığından gelen UV ışınlarına maruz kaldığınızda da yararlıdır - cildi cilt kanserinden korurlar ve güneşe maruz kaldıktan sonra cilt iltihabıyla savaşırlar. Aloe vera , ciltteki iyileşme sürecine yardımcı olduğu için doğal olarak akne ve egzamayı da tedavi edebilir . Aloe verada da bulunan bradikinaz, cilde topikal olarak uygulandığında aşırı inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur.

Haftaya aloe verayı hangi durumlarda ne kadar ve ne kadar sıklıkla kullanabileceğinizi ele alacağım yazıda görüşmek dileğiyle...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.