Hava Durumu

Sesimize kulak verin, sağlıklı kalın...

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2016 09:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 09:40

Eğer;

Yaşarken hastanelerden, hekimlerden uzak kalmak istiyorsanız,

Sürekli ilaç kullanmak psikolojinize olumsuz etki yapıyorsa,

Sağlıklı bedene sahip olmak ve işyerinizde yüksek performans göstermek sizi motive ediyorsa;

Yaşarken nelere dikkat ediyorsunuz hiç düşündünüz mü?

Yaradan; bizi öyle bir yaratmış ki sağlığımız bağışıklık sistemimiz ile kontrol edilen bir denge içindedir.

Bağışıklık Sistemi; hastalıklara karşı koruma yapan, patojenleri ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden işleyişlerin toplamıdır.

Bağışıklık sistemimizin dengesini bozan her etmen bizi sağlıksız yapar. Dengesiz beslenme, yetersiz sebze meyve tüketimi, şeker tüketiminin fazla olması, obezite, madde kullanmak, az su içmek, stres, yalnız yaşamak bağışıklık sistemimizi bozar...

Öncelikle kendinizin doktoru olunuz... Beslenmenin önemini unutmayınız.

Profesyonel manada destek almak isterseniz Doktorunuz ile Beslenme Uzmanınızın sizi birlikte programlamasına dikkat ediniz. Hekim olarak sizlere önerim sağlıklı yaşamak elinizde...

Bugünden itibaren kendiniz için kendinize, beslenme düzeninize, yaşam tarzınıza dikkat edin...

İşte sizlere enerjinizi ve bağışıklığınızı güçlendirip, sağlığınızı iyileştirecek Sağlık Dünyası Standartları...

Sizler için hazırladığımız 13 standarttın 12 tanesine mutlaka uyunuz...

Son standardımızda yazılanları ise kullanmanızı önermiyoruz, uzak durunuz...

 

Öğün aralıklarınıza dikkat edin: Öğün saatlerinin düzeni metabolizmanız açısından çok önemlidir. Öğünlerinizi sizin için belirlenen saatlerde yapınız ve öğün atlamayınız. Sağlıklı bedende öğün araları 4-6 saat olmalıdır. Kısa aralıklarla besin tüketmek sindirim fonksiyonunuzda protein kaybına neden olur.

Yavaş çiğne, sindirimi kolaylaştır: Çiğneme fonksiyonu besinlerin sindirimi açısından önemlidir. Öğünlerinizin en az 20 dakika sürmesine özen gösteriniz. Öğün sürelerinin uzun olması beyne doyma sinyallerinin ulaşması yönünden oldukça önemli olup beyinde tokluk sinyali oluşumunu kolaylaştırır.

Su iç, toksinleri at: Günde en az 12 bardak su içerek vücudunuzdan toksinleri atmaya, metabolizmanızı hızlandırmaya, yağ yakmaya ve ağrılarınızı azaltmaya yardımcı olursunuz. Gün boyu her saat başı su içmeyi ilke edinmelisiniz.

Gün kahvaltı ile başlar: Kahvaltı hem metabolizmanızı hızlandırır hem de kan şekerinizin gün boyu dengede kalmasını sağlar. Mutlaka saat 9'a kadar kahvaltınızı yapmalısınız.

Sağlıklı olan 21.00'den itibaren hiçbir besini yemeyiniz: Öncelikle yatmadan 2 saat öncesinden itibaren su hariç hiçbir besini tüketmeyiniz. Özellikle çay gibi diüretik etkisi olan sıvı tüketimleri gece uyku düzeninizi bozabilir.

Posalı gıda tüket, kan şekerini dengele: Posa oranı yüksek besinler sindirim mekanizmasında kafes etkisi yaparak kan şekerinizi dengelemesinin yanında kolesterolünüzü düşürücü etki de gösterir.  Aynı zamanda kolon kanserine karşı koruyucu etkileri vardır.

Probiyotik kullan, bağırsaklarınla dost ol: Ev yoğurdu, kefir, turşu gibi probiyotiklerden zengin besinler bağırsak dengenin sağlanmasında en önemli role sahiptirler. Her gün en az 1 kase ev yapımı yoğurt tüketiniz. Bağırsakta sindiriminizi sağlayan esas ögeler probiyotik bakteriler olduğundan; tüketilecek yoğurt muhakkak ev yoğurdu olmalıdır, temin edemediğiniz durumlarda beslenme uzmanınızın tavsiyeleri doğrultusunda probiyotik takviyesi alabilirsiniz.

Meyveyi mevsiminde ye, kanserden korun: Antioksidanlarca zengin meyveler tüketerek bağışıklık sistemini güçlendirebilmeniz mümkün.

Hayatınızın tadı tuz ile gelir: Dünya Sağlık Örgütü önerileri doğrultusunda günlük tuz tüketimi 5 gramı geçmemelidir. Tuz tercihinizde vücudunuzda bulunan yaklaşık 84 minerali içeriğinde barındıran Himalaya ya da Kaya Tuzu tercih edilmelidir. Himalaya ya da Kaya Tuzları, iyotlu tuzlara göre daha az su tutarak, sizi ödemden korur.

Aktiviteni arttır, dinç kal: Yaşam boyu düzenli egzersiz yapmak kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, iskelet kas hastalıkları gibi birçok rahatsızlığın önüne geçer.

Kaliteli uyu, zinde kal: Zindelik ve sağlık için yetişkinlerin günlük düzenli olarak 7-8 saat uyumaları gerekir.

Stresi at, mutlu ol: Sevdiklerinizin ve kendinizin psikoloğu olun, anı yaşayın. Ruhsal açıdan temizlenmek stresi azaltır.

HAYATINIZDAN ATINIZ, ÖNERMİYORUZ:

Sigara, alkol ve benzeri bağımlılık yapıcı maddeleri kullanmanızı...

Paketli gıdalar; cips, hazır meyveli yoğurtlar, içeriği bilinmeyen hazır yiyecekleri tüketmenizi..

Alkollü içecekler, asitli içecekler, hazır kahveler, meşrubatlar, gazozlar, hazır meyve suları içmenizi...

Gofret, çikolata, bisküvi kurabiye, kremalı pasta, krem şanti, krema, çikolatalı soslar, şekerlemeler, tatlandırıcıları... Beyaz un ve unlu mamuller, hamur işleri, hamur tatlıları, nişastalı gıdalar ile pastane ürünlerini... Yağda kızartmalar, kavurmalar, mayonez, margarin, hazır et suyu-tavuk suyu, ısıl işlem görmüş sucuk, salam, sosisleri... Önermiyoruz... Atın Hayatınızdan...

Belki de en büyük hatayı,'Hayır' diyemeyerek yapıyoruz...

Sağlığınız için hayır deyin...

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.