Hava Durumu

GAPS, bir detoks beslenmesidir...

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2016 10:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2016 10:27

Günümüzde toksik kimyasal maddeler ile iç içe yaşadığımız için yediklerimiz kat be kat önem kazanıyor. Vücudumuzun detoks kapasitesini artıran beslenme tarzı olan GAPS; en sağlıklı beslenmedir... Temizlik ve kişisel bakım yaparken, karnımızı doyurmak için yemekler yerken, su içerken, soluk alırken, dostlarla hatır için bir kahve içerken iş hayatında stresler yaşarken kısaca modern yaşamın her noktasında kimyasal maruziyeti ile karşı karşıya kalırız. Serbest radikal olarak da adlandırılan bu toksik maddeler eşleşmemiş elektronu olan atom, molekül veya iyonlardır.

Sağlıklı bireylerde vücudunuzda bulunan doğal antioksidan savunma sistemleri sayesinde bu kararsız elektron yüklü kimyasallar büyük ölçüde yok edilmekte veya uzaklaştırılmaktadır. Serbest radikaller vücudumuzdan uzaklaştırıldıkça daha sağlıklı yaşayıp, genç ve dinç kalırız... Yaşlanmayız,  hastalıklardan uzak dururuz.

Bizi hasta eden ve neredeyse her çeşit hastalığımızın sebebi; hücrelerimize, dokularımıza, organlarımıza yerleşen toksinlerdir. Toksinler dış çevreden ya soluduğumuz havayla, ya derimizle ya da yediklerimiz ve içtiklerimizle gelirler.

Toksinlerin çoğu neredeyse % 90'nı geçirgenleşen bağırsaklardan ve işlevini iyi yapamayan bir sindirim sisteminden kaynaklanmaktadır... Zira civa, kurşun, bakır, alüminyum gibi bütün ağır ve toksik metaller genelde bağırsaktan atılırlar. Sağlıklı çalışan bir sindirim sisteminiz varsa bağırsak floranız dengelidir ve bağırsaklarınız toksin üretmez... Ayrıca sağlıklı bir bağırsak astarı yiyecek ve içeceklerle alınan toksinlerle baş edebilir ve onların bağırsak duvarından geçişine izin vermez. Geçen miktarı olursa da sağlıklı bir karaciğer ve detoksifikasyon sistemi toksinleri etkisiz hale getirir.

Bağırsak geçirgenliği artan bireylerde yani Leaky Gut Sendromu olanlarda bağırsaklar toksisitenin kaynağıdır... Ve bu toksinler sürekli olarak bağırsaktan karaciğere akar..Detoksifikasyon merkezi olan karaciğer toksinleri temizleyip dışarı atmak için çok çalışsa da, sürekli akan bu toksin nehri temizleme kapasitesinin üstünde olduğu için vücutta birikirler, hastalıklara zemin hazırlar...

Akne, Egzema,  Astım, Alerjiler, Anemi, ALS, Artrit, Eklem Ağrıları, Fibromiyalji, RomatoidArtrit, Bellek Problemleri, Çölyak, Demans (Bunama), Diyabet, Gıda Alerjileri, Gıda İntoleransları, Gelişme Geriliği, OtoimnunTiroidit, Kolesterol Problemleri, Kronik Yorgunluk, Migren, MS (Multipl Skleroz), Pre-Menstruel Sendrom, Sedef, Sistit, Tansiyon ve Uyku Problemleri bu hastalıklar arasında başlıca sayılanlardır.

Yaradılış itibari ile bizlerde çok kuvvetli bir detoks kapasitesi var. Vücudun ihtiyacı olmayan ve vücutta deformasyona neden olan toksinler ile yabancı maddelerin vücuttan atılmasına Detoks denir. Vücut yapımız belirli bir oranda kendi çabasıyla bu toksinleri vücuttan atar... 

Vücudumuz ilahi bir zekâ ile üretilmiş olup alkali dizayn edilmiştir. Ama fonksiyonel olarak asit üretebilir.  Vücudumuzda asit üreten tek organ midedir ve asit sindirime yardımcı olmak amacı ile üretilir. Fakat bağırsaklarımız ve kanımız alkalidir.

Vücudumuzu meydana getiren milyonlarca hücre hafifçe alkalidir. Vücudumuz toksinlerin etkisiyle asidik olmaya başladığında, savunma mekanizmalarını çalıştırır. Vücut sıvılarında oluşan asidi, alkali minerallerle doğru oranlarda birleştirip, onları nötrhale getirerek dengeleme yapar. Fazla olan asitleri de yağ hücrelerinde depolayarak vücudu korumaya çalışır.

Sağlık; beslenmenin matematiksel, fiziksel ve kimyasal reaksiyonları sonucu oluşur.

Sağlıklı beslenmenin başlangıç adımıtoksisitenin kaynağı olan bağırsakların iyileştirilmesi ve vücudun toksinlerden arındırılması yani detokstur.

Biz vücudu toksinlerden uzaklaştıracak bu beslenme şekline GAPS Beslenmesi diyoruz.

GAPS Beslenmesi bir tedavi şeklidir... GAPS, bir detoks beslenmesidir.

GAPS Tedavi protokolü ile bağırsaklar iyileştikçe toksisitenin kaynağı ortadan kalkar,  toksisite nehri bağırsaktan karaciğere akmadığı sürece vücut kendini temizlemeye başlar. Aşırı yükten kurtulan karaciğer de iyileşir ve detoksifikasyon sistemi de çalışmaya başlar.

Güneşlenme de, detoks için son derece önemlidir.

GAPS Beslenmesi ile önlenebilen hastalıklar deyince; Akne, Egzema,  Astım, Alerjiler, Anemi, ALS, Artrit, Eklem Ağrıları, Fibromiyalji, RomatoidArtrit, Bellek Problemleri, Çölyak, Demans (Bunama), Diyabet, Gıda Alerjileri, Gıda İntoleransları, Gelişme Geriliği, OtoimnunTiroidit, Kolesterol Problemleri, Kronik Yorgunluk, Migren, MS (Multipl Skleroz), Pre-Menstruel Sendrom, ​​Sedef, Sistit, Tansiyon ve Uyku Problemleri sayılabilir.

"Unutmayın, yedikleriniz hastalıklarınızı belirler..."

Sağlığınız için GAPS Beslenmesini seçin...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.