Hava Durumu

Doğru tercih, diyet değil sağlıklı beslenmedir...

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2017 09:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2017 09:28

"Tercihiniz; Diyet mi, Sağlıklı Beslenme mi?.." sorusuna sizde bu işin profesyonelleri de cevap arıyor. Diyet yapmak, eskilerin deyimiyle perhiz yapmak hastalık durumlarında uyguladığımız katı sınırları olan beslenme şeklidir. Sağlıklı Beslenme ile Diyet arasındaki farkları öğrendiğinizde pazartesi diyete başlayıp bir müddet içinde bırakanlardan olmayacaksınız demektir.

Hayatımızın önceliği yeterli ve dengeli beslenmedir. Günlük kalori ihtiyacımız kadar beslenmek yeterli beslenmektir. Günlük beslenmemizde proteinler, karbonhidratlar, yağlar, vitaminler ve mineraller bulunmalıdır. Dengeli beslenme ise vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri bilerek ve doğru miktarlarda almaktır.

Dengeli ve yeterli beslenmenin güncel tanımı "Sağlıklı Beslenmedir."

Dengeli ve yeterli alınmayan besin maddeleri; metabolizmamızda işleyiş sorunları oluşturur. Ve bu sorunların başladığının işareti ise kilo artışlarıdır.

Kilo artışımızı hissettiğimiz andan itibaren konuya akılcı yaklaşmak zorundayız.

Öncelikle karar vermeniz gereken "sağlıksız da olsa ivedi kilo vermek mi yoksa sağlıklı yaşamak mı?..

Akılcı yaklaşım;"Diyet" ile "Sağlıklı Beslenme" arasındaki farkları bilmektir.

Kestirme çözüm, "Diyettir."

Oysa yapmanız gereken "Sağlıklı Beslenmeyi yaşam tarzı yapmaktır."

Yemeği yönetmek yerine yememe mücadelesi yaparsınız "Diyet" ile...

Oysa "Sağlıklı Beslenmeyi öğrenirseniz yemeğinizi yönetirsiniz..."

Kısıtlayarak yönetmek kolay yoldur. "Diyet" ile yediklerinizi kısıtlarsınız. Hepimiz biliyoruz ki insan psikolojisinde ömür boyu sürecek uzun süreli kısıtlamalar olmaz. "Diyet," tutsak olmaktır. Ve kısıtlamaları insan olarak delmek, tutsaklıktan kurtulmak hoşumuza gider, kısıtlamaları bozdukça mutlu oluruz.

Oysa "Sağlıklı Beslenme" esnek bir çözümdür, özgürlüktür. Yönetimi sizin elinizdedir.

Şimdi akılcı yolu daha da netleştirmek için biraz daha beyin fırtınası yapalım.

Sizi; besinlerinizi seçerken kaçınmak, beğendiğiniz yiyeceklerden yoksun olmak memnun ediyor mu? Hekim olarak diyorum ki etmiyor. Çünkü "Diyet" boyun eğmedir. Kısa süre sonra"Diyet" yapmaktan memnun olmuyorsunuz ve Diyetinizi kaçamaklarla bozuyorsunuz...

"Sağlıklı Beslenmeyi" öğrendiğinizde memnuniyet duyarsınız, sağlığınız için doğru olana rıza gösterirsiniz. Motive olursunuz...

"Diyet," dışa bağımlı bir kontrol süreci olup "Sağlıklı Beslenme" ise otokontroldür.

"Sağlıklı Beslenme" güvendir. "Diyeti" uzun süre uygulamak için ise güçlü bir irade gerekir.

"Diyetin" özünde kalori sayımı ve kalori kısıtlaması vardır. Oysa "Sağlıklı Beslenme" özünde kaliteli kaloriyi hedefler.

"Sağlıklı Beslenme" tamamlayıcıdır. Vücut dilinize uygun seçimler ile beyninizde resetleme yapar. Beslenme alışkanlıklarınıza yeniden başlarsınız. Oysa "Diyet" sabit bir uygulamadır.

"Sağlıklı Beslenme" ya da "Diyet" arasında seçim yapmak stratejik bir karar olup Sağlıklı Beslenme müttefik bir yaklaşımdır.

"Sağlıklı Beslenme;" yasakları olmadan vücut dilinizin isteklerine göre seçimler yapıp doyana kadar yemektir. Unutmayın; tartı sadece kilonuzu ölçer, ruhsal ve fiziksel sağlığımız aslen önemli olandır.

Biliyoruz ki; yedikleriniz ilacınızdır...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.