Hava Durumu

Zirvede İbrahim Burkay'ın yokluğu hissedildi

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2017 10:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 10:05

Teşvikler, yatırımlar, "hadi çocuklar kredi veriyoruz, istihdam yapın" diyerek görülmemiş destekler...

İktidar, var gücüyle sanayiciye, iş adamına, ortasından tutun da küçük esnafına kadar her kese ve her kesime "iş kurun, işinizi büyütün" diye para akıtıyor.

Yani, devlet mekanizmasını döndüren iktidar kıskançlık yapmıyor, kendini naza çekmiyor.

Geçtiğimiz hafta,  bu yıl altıncısı gerçekleşen Uludağ Ekonomi Zirvesine dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce etkili, yetkili iş ve siyaset adamları katıldı.

Mesela, Birleşik Devletler'den tutun da İngiltere, Finlandiya, Avustralya, Estonya, Hindistan, Yunanistan, Malezya ve Suudi Arabistan'a kadar onlarca konuşmacı, bin 100'ün üzerinde de izleyici iştirak etti zirveye.

Ülkemizden ise,  ekonomimize yön veren iş insanları, CEO'lar katıldı; konuşmalar yaptılar.

***

Mesela, Torunlar GYO Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yaptıklarını anlatırken, reklamını yapmayı ihmal etmedi.

Aynı şekilde Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yegen, kürsüye konuşma yapmak için çıktığında, yaklaşık 5 dakika yeni çıkacak olan telefonun reklamını ballandıra ballandıra yaptı.

Size daha fazla örnek vermeme gerek yok.

Şimdi gelelim asıl meseleye.

"Bursa büyürse Türkiye büyür" sloganı kime ait.

Tabi ki,BTSO Başkanı İbrahim Burkay'a...

Nerede, kiminle, kimlerle, hangi platformda olursa olsun, kendisini dinletmeyi beceren Bursalı İbrahim Burkay; dikkatimi çekiyor, iki yıldırUludağ'daki ekonomi zirvesine gelmiyor.

Ekonomi zirvesini organize eden Rauf Ateş'in BTSO Başkanı Burkay'ı ilk yıllarda bizzat arayıp davet ettiğini, davetiye gönderdiğini biliyorum.

BTSO'nun Ekonomi zirvesine müdahil olmak istediğinden de haberim var.

Ancak bazı anlaşmazlıklardan dolayı bu iş, zirveyi icat eden, düşünen Capital ve Ekonomist dergileriyle devam ediyor.

Perşembe gecesinden tutun da cumartesi akşamına kadar, yerli ve yabancı konuşmacılar ve konuklar, Bursa ismini maalesef duymadı.

***

Ne kadar acı değil mi?

Bursa'mızda böyle bir organizasyon yapılıyor ama Bursa'nın adı geçmiyor...

Böyle olmasının ana sebebi; nerede konuşursa konuşsun, iş insanlarının nefes almadan, öksürmeden dinlediği BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın yokluğuydu.

"Küstüm ben, gelmiyorum. Bizi müdahil etmediniz" diyerek yola çıkan Burkay; Bursa'nın isminin duyulmamasına sebep olduğunu itiraf etmek zorundayım.

Oysa... Bursa'mızın reklamını yapacak, dünyanın iş ve siyaset insanlarına en güzel anlatabilecek olan isim BTSO Başkanı Burkay'dı.

Her ne olursa olsun, zirveye yani ekonominin anlatıldığı Uludağ'a Burkay gelmeliydi.

Bursa, iş insanlarına anlatılmalıydı.

Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yegen ve Aziz Torun örneği gibi.

Bu isimler kendi firmalarının reklamını, nazlanmadan yaptılar.

***

Nasıl ki AK Parti iktidarı kendisini bir kaşık suda boğmak isteyenlere ayrım yapmadan teşvikler veriyor, imkânlar sunuyorsa, Bursa'mıza değer katan BTSO Başkanı İbrahim Burkay da ne yapıp yapıp önümüzdeki yıl Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne damgasını vurmalı.

Ayrıca Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi de daha aktif olmalıydı.

Avucumuzun içinde böyle bir imkân varken, mutlaka değerlendirilmeli; çağırmadılar, ortak yapmadılar diyerek kenara çekilmemeli.

Son olarak bir not düşmek istiyorum.

Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş'e yurt içinden ve yurt dışındaki bazı ülkelerden "Ekonomi Zirvesi'ni gelin bizim şehrimizde, ülkemizde yapın" teklifleri geliyormuş ama Rauf Bey, Uludağ'da ısrarcı davranıyormuş.

Yani burada "dağ dağa küsmüş ama birbirinden haberi yok" gibi davranılmasın.

Zarar kime oluyor?

Tabi ki Bursa'ya...

Haberiniz ola...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.