Hava Durumu

Yunuseli Kurban Pazarı'nda "tuvalet" isyanı

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2017 09:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 09:34

Hepimizin bilmesi, öğrenmesi, dikkat etmesi gereken şey; şehri tanıtırken, yerli ve yabancı turistlere iyi davranmak, enayi yerine koyup kazıklamamaktır.
Eğer bu şekilde davranırsak, önce hakkın, sonra kulun sevgisini ve muhabbetini kazanırız.
Evet... 
Nasip olur, ömrümüz varsa, sayılı günler kaldı Kurban Bayramına.
Bursa'mızın en büyük Kurban pazarı Yunuseli'nde kuruldu. Pazara; Kars'tan, Tokat'tan, Erzurum'dan, Ağrı'dan, Gümüşhane'den ve daha birçok ilden gelen satıcılar var.
Her zaman olduğu gibi Bursa Polisi satıcıları ziyaret edip, dolandırıcılara karşı uyarılarda bulunuyor, hırsızlığın önüne geçilmesi için dikkatli olunması ve duyarlı davranılmasıyla ilgili satıcıları bilgilendiriyor.
***
Yunuseli pazarını bilenler bilir, 
Kurban almak için gelenler pazarda bir kere tur atmaya kalktıklarında ayaklarına kara sular iner. Bunun sebebi de, alanın devasa büyüklükte olması.
Bir de burada bir yıl boyunca yetiştirdiği hayvanlarını satmak için gelenleri düşünün; 24 saat boyunca varını yoğunu yatırdıkları hayvanlarının başından ayrılamıyorlar.
Şuan için 250 çadırın kurulduğu, bayrama bir hafta kala ise bu rakamın 500'e çıkacağı Yunuseli Kurban Pazarı'nda yalnız 2 adet tuvaletin olması, satıcıları isyan ettirmiş durumda.
Bir de buna Bursalıların bayrama yakın Yunuseli 'ne akın ettiğini hesaba kattığınızda bu iki tuvalet kime yetecek, nasıl hizmet verecek? 
Pazarda konuştuğum satıcılar, akşam olduğunda tuvalet münakaşası yapıldığını, insanların bir birinin tuvalet kuyruğunda kalbini kırdığını söylediler.
Düşünsenize, bu şehre Türkiye'nin farklı şehirlerinden Kurbanlık satmaya gelen misafirler, tuvalet kavgası yapıyor. Aynı köyde oturan, aynı şehirde bir birlerini tanıyan insanlar hayatları boyunca bir birlerine kötü söz söylememişler, Bursa'da tuvalet sırasında evlerine küs gidecekler...
Yunuseli Kurban Pazarı'na gelenlerden 15 günlüğüne 3 bin lira para almasını bilenler, bir zahmet alanın farklı yerlerini helalarla donatmasını da bilmeliler.
Bu da yetmezmiş gibi, duş ve lavaboların eksikliği, her gün toz toprağın içinde boğuşan, hayvanlarının dışkılarını temizleyen satıcıları hastalıkların pençesine itmiş durumda.
Sadece onlara mı?
Önlem alınmaz ise, etrafta oturanlara, gelenlere bile hastalık bulaşabilir.
Şimdi, buraya acilen müdahale edilip bu insanların bozulan huzurlarının yeniden tesis edilmesi, tuvalet ve duşların çoğaltılması gerek.
***
Satıcılar isyanda, 
15 günlüğüne 2-3 bin lira yer kirası verdikleri Yunuseli Kurban Pazarı'nda koşulların rahatlatılmasını istiyorlar. Arife gecesi veya bayram sonrası evlerine iyi temennilerle, isyan etmeden, Bursa'yı iyi sözcüklerle anarak dönmek istiyorlar.
Sanırım çok haklılar.
İstedikleri en doğal gereksinim olan;  tuvalet, duş ve lavabo.
Umarım burada bulunan yurttaşlarımızın sesini, önerimizi Osmangazi Belediyesi duyar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.