Hava Durumu

Yörüklerin otağı Osmangazi

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2019 07:00

Karabük eski Emniyet Müdürü, teşkilatın nadide evladı Serhat Tezsever'e sorduğum 16 kısa soru içinde "Kendiniz olmasaydınız kim olurdunuz?" sorusuna cevap olarak "Osman Gazi" yanıtını vermişti.

Tezsever Müdür, dedemiz Osman Gazi'den bahsederken, aynı zaman da Bursa'nın kadim ilçesini de işaret etmişti.

Her ne kadar bazı sıkışıklıklar, olumsuzluklar olsa da, unutmayın 'Osmangazi' bu şehrin hafızası ve tarihi olarak göze çarpıyor.

Örneğin, Hisar'ın, Maksem'in, Hamzabey'in, Muradiye'nin sokaklarında gezerken Osmanlı'nın izlerini görebiliyoruz. Bu semtlerimiz daha çok nefes alsın, aydınlansın, ardından da turist gelsin diyen çabaların artmasını arzu ediyoruz.

***

Dün Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın, seçim sürecinde olduğumuz bir dönemde her şeyi bir kenara bırakarak, dedesinin, atasının izlerini, üzerine küller dökülen tarihini hatırlatan 'Uluslararası Orta Asya'dan Anadolu'ya Yörükler Sempozyumu' toplantısına katıldık.

Yörük ve Türk tarihini araştıran kimlikleriyle ön planda olan sempozyum profesörler, akademisyenler, araştırma görevlilerinden oluşan 35 kişilik dev bir kadroyla yarın başlayıp, Pazar günü sona erecek. Bu etkili sempozyum ata yadigarımız olduğu halde, zamanla yitirip karanlıkta kalmış olan 'Yörük tarihimize yeniden ışık tutacak.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar,  Yörük tarihini, kültürünü daha iyi anlatmak, hatırlatmak için böyle bir adım attıklarını, gerçekleşecek toplantılarda çok önemli eserlerin ortaya çıkacağı müjdesini verdi.

Mesela sempozyum ekibinin içinde olan Uludağ Üniversitesi'nden Özlem Doğuş Varlı yaptığı konuşmada, Mustafa Dündar'ın seçim çalışmalarını bir kenara bırakarak, 'Yörük tarihi' ve kültürel faaliyetin hazırlayıcısı olmasını dikkat çekerek övgüyle bahsetti.

Başkan Dündar'ın bu etkili hamlesi ecdadın izini takip etmek, eserleriyle övünüp korumak ve kollamak torunlarının üzerine düşen kocaman bir vazife olduğunu gösterdi.

Umarım... Osmangazi İlçemiz, önümüzdeki yıllarda Tophane sırtlarında şehre baktığımızda gönlümüzü kuşatan, gönülleri kazanan bir kentte dönüşür.

***

KİMSE GÖREMİYOR, BELKİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI GÖRÜR!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün şehrimizde bir dizi programlara katılacak.

Geleneksel hale gelen Valilik ziyaretinin ardından Selçuk, artık sanatkarların yetişmediği Tophane Endüstri Meslek Lisesi'ni tanıma fırsatı bulacak.

Ardından BTSO'nun "Mesleki Eğitim İçin Örnek İşbirliği Protokolü" törenine katılacak.

Merinos platosunda Bursa'daki okul yöneticileri ile buluşacak.

Bakan Ziya Selçuk, program akışının dışına çıkar, herkesi ters köşeye yatırıp, şehrimizdeki bir liseyi ziyaret ederse,

Yani...

Kısacası çat kapı yaparak, ön hazırlık yapılmadan, kapıların önüne kırmızı halı serilmeden geldiği eğitim yuvasında yaşananları, kimseciklerin bakmadığı, teftiş etmeyi düşünmediği okulların halini  ibretli gözlerle görmüş olur.

***

BİR SÖZ

İyilik demek kimseye kötülüğü dokunmamak değil, kötülük yapacak cevheri içinde taşımamak demektir.

Sebahattin Ali

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.