Hava Durumu

Yeni listede Müezzinoğlu, Torun ve Ala olmayacak!

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2018 09:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2018 09:41

İster siyasetin içinde olanlara, isterse dışarıdan takip edenlere sorun, ithal adaylar asla kabul görmüyor, benimsenmiyor.

Listelere paraşütle iniş yapanlar yüzünden bir çuval pirince, incire yazık oluyor, küskünlükler, kırgınlıklar yaşanıyor.

Böyle bir manzarayla karşılaşmak zorunda bırakılan teşkilatlarda, moral bozukluğu ile birlikte performans düşüklüğü de tavan yapıyor.

***

Yukarıda soyadlarını yazdığımız faniler de, AK Parti Bursa'dan aday gösterildiklerinde, tabanda şaşkınlık meydana geldi, kapalı kapılar ardında büyük tartışmalar yaşandı.

Ne hikmettir bilinmez, ithal adaylara tepki gösterenler, balkondan haykırmak yerine, bodrum katında tepkilerini dile getiriyorlar, buda birilerinin cesaretini kırmaya yetmiyor.

Böylelikle, çarşıda, pazarda konuşulan  "Eski hamam, eski tas" mevzuları tarihe karışmıyor!

Kaybeden tabi ki, şehirler ve Türkiye oluyor.

Dün AK Parti'den aday adayı olmak isteyenler için son gündü.

Şimdi sırada 20 kişilik listeye girebilme heyecanı var.

Her ne kadar temayül diye bir şey icat edilmiş olsa da,  son kararı verecek olan mekanizma Ankara.

Çok büyük ihtimalle,  ne Mehmet Müezzinoğlu'nun, ne Efkan Ala'nın nede Bursalıların cemalini bir türlü belirli sebeplerden dolayı göremediği Cemalettin Kani Torun, Bursa listesinde olmayacak...

Sadece bu bilgi bile AK Parti Bursa teşkilatlarında, kocaman bir oh çekilmesine neden oldu, moraller tavan yaptı.

***

Tüm bu gelişmelerin ışığında vekil olduğu günden buyana sadece Bursa için didinen, kulis yapan, şehrini ekonomik alanda büyütebilmek için Ankara'da mücadeleler veren, Hüseyin Şahin'in de aday olmaması hayatında dikili taşı olmayan, Bursa için kılını kıpırdatmayanlara verilen kocaman bir cevaptır.

Evet, uzun lafın kısası Muradiye,ye Murathüdavendigar'a, Emirsultan'a makam aracıyla geldiklerinde, bu semtlerde fani olarak kaybolacaklarından emin oldukları için gezemeyen Müezzinoğlu, Ala ve Torun, artık Bursa listesinde yoklar.

Yanı sıra, bir başka isim de, beni neden aday yaptınız edasında olan Muhammet Müfit Aydın'da 24 Haziran listesinde olmayacak.

Önce şunu belirtelim.

Bunca sene sırtlarında ithal kamburlarla yaşayanAK PartiBursa teşkilatları, yani tabanı bu olağanüstü gelişmeden dolayı seçim zaferi kazanmış kadar sevinçliler, mutlular.

Diğer yandan ise,  ithal vekillerden tek bir icraat göremeyen Bursalılar,  "işte şimdi oldu, AK Parti doğru adımı attı" demeyi ihmal etmiyorlar.

***

YOĞUN BAKIMLAR VE ÇİLE

Benim için çok büyük bir değer olan kıymetli, aziz ve şerefli babam Ali Kayaaltı, üç gündür yoğun bakımda tedavi görüyor.

Dün, şehrimizde bir hastanede kalp ameliyatı oldu.

Kütahya'da Evliya Çelebi ismindeki hastanenin yoğun bakım ünitesinin kapısında bir gecemiz ve gündüzümüz, bize bir asır gibi geldi, ne sabah oldu, ne akşam olmak bildi.

Bizim gibi hastalarından bilgi almak isteyen hasta yakınları, yoğun bakım servisindeki sözde sağlıkçılardan bilgi alabilmek için türlü kılıklara girdiler, kendi kimliklerini terk etmek zorunda kaldılar.

***

Hani, sağlıkta devrim yapıldı deniyor ya.

Evet, sağlıkta devrim yapıldı yapılmasına ama.

İnsanlık devrimi bir türlü gerçekleşmedi. Hızla irtifa kaybediyoruz, küme düşüyoruz.

İsmi Çelebi olan hastanede,  insanlık adına çelebi olamayanlara üzülerek yine şahit oldum.

Bu mevzuya ileriki günlerde, farklı açılardan bakarak değineceğim.

***

BİR SÖZ

Alçak gönüllü olun, iyilik yapın, hastaları ziyaret edin, yaşlıya hürmet edin, anne ve  babanıza öf bile demeyin.

Korkut Özal

Ne Bursalılar nede AK Parti tabanı ithal

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.