Hava Durumu

VAR mağduru Bursaspor, AK Partili Esgin ve Özen

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2018 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2018 07:10

Yıllardır böyle bir çıkışı kim yapacak, ne zaman Bursaspor'un gasp edilen puanlarının hesabı sorulacak, ezberler bozulacak diye merak ettik durduk.

İktidar partisinin ve muhalefetin geçmiş dönem vekillerinin, şampiyon takımın göz göre göre hakkının yenmesinden dolayı puanlarının uçup gitmesiyle ilgili, tek bir cümle söylediklerini hatırlamıyorum!

Hatta eski vekillerine böyle hatırlatmalarda bulunduğumda, Bursasporluluk bilincinden uzak olduklarına da içim acıyarak şahit oluyordum.

Tabi, tüm bu gelişmeler ışığında,

Birileri çıkıp, "Kardeşim memleketimizde Bursaspor'dan daha önemli sorunlar var, eğer bir sıkıntı yaşanıyorsa, haksızlık varsa, kulübün başkanı var, yöneticileri var, onlar bu işlerle ilgilensin, vekiller Bursa'nın sorunlarına odaklansın" diyebilirler!

Ama mevzu o birilerinin dediği gibi değil, ortada koskoca Bursa'nın karizmasını yerle bir eden, şampiyon Bursaspor'u yok sayan, cami avlusuna bırakan, puanlarının uçup gitmesine sebep olan bir 'VAR'  gaspı söz konusu, gülüm!

***

Mesela 24 Haziran'dan sonra, AK Parti'nin çiçeği burnunda iki vekili, parlamenteri, Mustafa Esgin ve Refik Özen, Bursa'nın 'lobi' meselesiyle ilgili acayip bir çalışma içine girdiler.

Diğer taraftan, aynı partiden mevkidaşlarının da dünyanın kendileriyle başladığını ve biteceğini sananlara karşı verdikleri mücadele de yadsınamaz.

Neyse biz, TBMM'de basın toplantılarının yapıldığı kürsüye konulan "yeşil beyaz" atkının ardında Esgin'in Bursaspor'un 'VAR'dan dolayı kaybettiği puanlarının hesabını sorduğu toplantıya dönelim.

AK Partili Esgin diyor ki; "VAR sistem olarak doğru ama uygulamada yanlışlıklar yapılıyor."

Yani demek istiyor ki, TFF'de üç maymunu oynayanlar var!

Doktor Esgin, Bursaspor'un oynadığı maçlarda gasp edilen puanlarıyla ilgili yaptığı açıklamada;

Sırasıyla Konyaspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Ankaragücü ve ilk yarının son haftasındaki Malatyaspor maçlarında Bursaspor'un golleri VAR kararıyla iptal edildi. Sonuç olarak 21 puanla 11. sırada olan Timsah, VAR sistemi olmasaydı, +9 puanla, ligin üçüncü sırasında yer almış ve şampiyonluk mücadelesi veren bir takım olacaktı.

Şimdi birileri şunu diyebilir: "AK Partili vekiller  tribünlere oynuyor, ortada yaptırım oluşturacak bir adım atılmamış, önerge verilmemiş, sadece basın açıklaması yapılarak temennide bulunulmuş."

Evet, ilk etapta doğru gözükebilir ama daha derin düşünüldüğünde,

Sadece bu adım bile, Bursa ve Bursaspor için çok önemli bir hadisedir.

Ve ben inanıyorum ki, bu işin devamı gelecek, cesaret ve özgüven inşa edilip, kamuoyu oluşacak.

Geçmişle değil ama gelecekle gurur duyacak, kuyuya atılan 'lobi' mevzusu küllerinden doğacaktır.

***

BU CAMİDE ÇOCUKLARIN DOKUNULMAZLIĞI VARDIR!

Burası, Hamitler Mezarlığı'nın girişinde bulunan, zeminde turkuaz halıların olduğu, Celal Karakaş Camii.

Yaklaşık 3,5 yıl önce inşa edilerek hizmete açıldı.

Görevli imam, ibadethanenin girişindeki mermer sütunlara iki farklı yazı asmış.

Bahçe kapısından adımınızı attığınızda göze çarpan ilk yazıda şu yazıyor: "Camide namaz kılınırken arka saflarda koşturan,  gülüşen çocuk sesleri yoksa gelecek nesiller adına korkun."

Bitmedi,

Bilgisayar çıktısı olsa da sosyal mesaj içeren, kalpleri kuşatan ikinci kağıtta ise, "Bu camide çocukların dokunulmazlığı vardır. Cemaatimize duyurulur!" mesajı yer alıyor.

Her ne kadar etrafta çocuk olmasa da, Diyanet'in maaşlı memuru din görevlisi Kamil Mehmet Belki'nin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi sevindirici ve örnek alınması gereken bir sesleniştir.

Umarız, böyle mesajlar hem çoğalır hem de eyleme dönüşür.

***

BİR SÖZ

Birileri, Türkiye'yi Moskova'nın uydusu yapmak istiyor.

Emin Pazarcı

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.