Hava Durumu

Uludağ'a Ankara'dan bakan Tarım ve Orman Bakanlığı!

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2018 11:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2018 11:35

Geçtiğimiz gün, ülke turizminin en önemli merkezi olan Uludağ birinci bölgede bulunan kayak pistinin alanını da kapsayan "Kayak Pistine Otel Yapılıyor" başlıklı haberim, buradaki girişimcileri, Bursalıları ve Uludağ'a yılın 12 ayı turist gelmesi için feryat edenleri memnun etti, umutlandırdı.

Uzun yıllardır söylüyoruz, Bursa'yı Bursalılar yönetsin, kimse dışarıdan gazel okumasın, bu şehri tanımayanlar Ankara'dan ahkâm kesmesin diyoruz.

Gelin görün ki, hala makamında oturarak sorunları çözeceğiz diyenlere rastlıyoruz.

Birinci bölgenin tek kayak pisti alanına inşaatı devam eden otelle ilgili haberin çıktığı günün sabahı, Tarım ve Orman Bakanlığı bir açıklama gönderdi!

Ankara'daki bakanlık yetkilileri kaleme aldıkları açıklamada, "söz konusu tesisin bulunduğu alan kayak pistinin noktalandığı bölgede" olduğunu ifade etmişler.

Sormak istiyorum, siz Uludağ'ı ne kadar tanıyorsunuz?

Oradan bakarak Uludağ'ın sorunlarını, keşmekeşini gördüğünüzü, anladığınızı varsayıyorsunuz.

Oysa verdiğiniz kararların eksikliği daha şimdiden belli olmaya başladı.

Ankara'dan ahkam keserek, Milli Park dediğiniz yere ulu orta ruhsat vererek, sorunları çözeceğinizi, beyaz cennete vizyon katacağınızı mı düşünüyorsunuz?

Neredeyse 70 yıldır kayak merkezi olarak kullanılan alanın genişletilmesi gerekirken, pistin sınırlarına otel ruhsatı vermek hangi vizyona uyuyor?

Turizmciler, otel işletmecileri söz konusu pistin büyütülmesi için feryat ederken, sizler Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bu çığlığı nasıl duymazsınız?

Nasıl burasıyla ilgili hatada ısrarcı olmayı sürdürebiliyorsunuz?

Bu nasıl izah edilebilir?

Daha 8 ay önce...

"Avrupa ve Kanada'daki kayak pistleri nasılsa Uludağ da öyle olacak" diyen dönemin Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun sözlerinin havada kaldığının farkında mısınız?

Buraya otel yapılırken tek bir açıklama yapma gereği duymayan, Uludağ için refleks göstermeyen Çavuşoğlu'nun, sizleri uyarması gerekmiyor muydu?

Nerede kaldı koordine, yapıcı eleştiriler?

Ülkemizin bir numaralı kayak merkezinin alanını genişletmek için projeler üretmeniz gerekirken, aynı şekilde yenileme yapmak hangi mantıkla açıklanabilir?

Soruyoruz sizlere, böyle ruhsatlar vererek mi, Uludağ'a yenilik yaptığınızı, ulusal vizyon kattığınızı varsayıyorsunuz?  

Şimdi daha iyi anlaşılıyor, Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı'nda havanda su dövüldüğü!

Sahi aklıma geldi.

Sizin 'Milli Park'tan anladığınız nedir?

***

Şimdi...

Bursa'ya ve ülkesine vizyon, misyon katma derdinde olan girişimciler, Bursalılar, bu şehri seven, derdiyle dertlenenler; BTSO, Bursa Barosu, kent dinamikleri, meslek odaları, az da olsa elini taşın altına koyan STK'lar...

Ne olur Uludağ'a sahip çıkın, demokratik tepkinizi ortaya koyun.

Bakın, bir dakikanızı ayırarak, ibretle okuyun.

Ankara'da bir masa etrafında oturup, "Uludağ birinci bölgedeki pistin noktalandığı yere otel inşaatı verdik" diyen Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin açıklamasına:

"Gazetenizin 14.08.2018 tarihli nüshasında yer alan "Kayak Pistine Otel Yapılıyor" başlıklı haberinizle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Uludağ Milli Parkı'nın Doğal Sit Alanı ilan edilmesi nedeniyle 2011 yılında Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Komisyonunun uygun görüşü ve Çevre Şehircilik Bakanlığının Onayı ile koruma amaçlı imar planı hazırlanarak yürürlüğe girmiştir. Plan kapsamında 1. ve 2. Gelişim Bölgeleri'nde ( Oteller Bölgesi) toplam inşaat alanında herhangi bir artışa gidilmemiştir.

Gelişim (Oteller) bölgesinde bulunan turizm tesislerinin dağ konseptine uygun olarak yeniden yapılması maksadıyla Bakanlığımızca dönüşüm projesi başlatılmıştır. Bu haktan yararlanabilmek için oteller bölgesindeki 13 adet otel başvuruda bulunmuştur. Bu tesislerden 12 adedinin Koruma Amaçlı İmar Planına göre mimari projeleri Bakanlığımızca uygun bulunarak onaylanmıştır. Habere konu olan Aydın Yıldız otelin yıkılarak eski mevcut yerine onaylı projeye göre yapım çalışmalarına başlanmıştır. Söz konusu tesisin bulunduğu alan kayak pistinin noktalandığı bir alanda bulunması ve kayak pisti ile otelin arasında asfalt yolun bulunması nedeniyle kayak pistinin güvenliğini engelleyecek herhangi bir durum söz konusu değildir."

Bizler Bursalılar olarak sizlerden sadece otelleri yenilemenizi istemiyoruz.

Pist alanlarının genişlemesiyle birlikte buraların 12 ay turizme kazandırılmasını arzu ediyoruz.

Şehrimizin takımı Bursaspor'un Afyon'da kamp yapacağına Uludağ'ı diğer yerli ve yabancı takımlarla şenlendirmesini, ekonomiye katkı koymasını istiyoruz.

Bilesiniz ki. Tek derdimiz üretim.

Tabi üretenlere moral vermek, küstürmeden adımlar atmalarını sağlamak.

***

BİR SÖZ 

Gerçeği, bazı insanların ölçüsü ile değil, insanları gerçeğin ölçüsü ile tanı.

HZ Ali. (r.a)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.