Hava Durumu

Torun nefer olmaya hazır

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2017 10:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2017 10:26

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun16 Nisan'da yapılan Referandumun ardından açıklama yaptı.

Teşkilat olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi;  Bursa'da gezmedikleri sokak, ziyaret etmedikleri vatandaş bırakmadıklarını belirtti. 5741 sandıkta fire vermeden kendilerine Ankara'nın verdiği görevi yerine getirdiklerini kaydetti.

Cemalettin Torun, uzun uzun konuşmadı; yöneltilen sorulara Erbakan hoca gibi cevaplar verdi.

Bursa teşkilatlarının referandumda Türkiye'de örnek bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

***

Sonra da CHP'ye çatarak; Cumhuriyet Halk Partisi'nin millete saygısızlık yapmaya devam ettiğini, çıkan sonucu kabullenemeyerek geleneksel hizipçiliğe devam ettiğine şahit olmaktan üzüntü duyduklarını söyledi.

12 Eylül sonrası siyasi yasakların kaldırılması için yapılan referandumda evet oylarının 75 binle hayır oylarını geçmesinin o dönemde tartışma meydana getirmediğini hatırlatarak, CHP'nin 16 Nisan'ın ardından yaptıklarına anlam veremediğinin altını çizdi.

Torun, CHP'yi yerle yeksan ederken geçmişten bir örnek verdi;  "CHP tabanı askeri mahkemelerin kapatılmasından yana olurken, CHP Genel Merkezi'nin statükoya dayanıp, selam çaktı" dedi.

***

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, CHP'yi pas pasa çevirdiği konuşmasında; Cumhuriyet Halk Partisi'nin muhalefet olarak boşluğu dolduramadığını belirtti.

Tabir caiz ise; Bursa'da birilerinin fitne kazanını fokurdatma merakında olanlar için Torun, "Asla müsaade etmeyeceğiz" diye meydan okudu.

Torun'a Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın partiye dönmesinin ardından yeni bir yapılanmaya gidilip, görevden alma söz konusu olursa ne yapacaksınız sorusuna Cemalettin Torun, "Bana partim ne görev verirse yaparım. Görevden kaçan bir insan değilim. Bayrak kime verilirse, o arkadaşa her türlü desteği veririm" diye cevap verdi.

***

Bu bir gerçek ki

Bursalıların ortak görüşü, sıkıntı ve şikâyeti;Bursa'nın Ankara'dan yeteri kadar destek alamadığıdır.

Yetimliği tescillenmiş olan Bursa'mızla ilgili soruya Torun; Bursa'nın Ankara'dan gerekli desteği aldığını söylese de, kendisini aşan, söylediklerini dinlemeyen o vizyonu yakalamayan bir yapının olduğu gerçek.

En basit örneği ise Uludağ...

Başkan Recep Altepe, Uludağ'ın yetkisi Bursa'ya verilsin, yani Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne verilsin diye feryat ederken; Bursa'nın sokaklarında kaybolan ithal vekillerin ve bakanların bu feryadı duymaması, duyamamasını pas geçemeyiz.

Uludağ'ın vizyonsuz ve kaderine terk edilişi, ne yazık ki önümüzde duvar gibi duruyor. Bunu kimse inkâr edemez.

Ve... Bursa'mızın Çınarlarının yapraklarının rengini, gülümseyişini ve hangi ayda derin bir serinlik verdiğini bilmeyen Efkan Ala, Mehmet Müezzinoğlu ve Cemalettin Kani Torun'un; Maksem'in dik bayırlarını, Hamzabey'in daracık sokaklarını, Abdal Simit Fırınının Tahanlı pidesinin vaz geçilmez tadını bildiğini kimse iddia edemez.

Dolayısıyla, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Olmaması lazım, öyle değil mi Kazım!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.