Hava Durumu

Ticaret Bakanı'nı Uludağ'a neden getirmediniz?

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 07:00

Yaşadığımız şehri kalkındırmak, yaşanılabilir hale getirmek için bir sürü söz söyleyen var ama asıl ve asil olan, slogan değil icraat ortaya koymak olmalı.

Neredeyse 10 aydır Bursalı bazı AK Partili vekiller, gittikleri her yerde, şehri turizme kazandırmak için hummalı bir çalışma içine girdiklerini belirtiyorlar.

Örnek vermek gerekirse Mustafa Esgin, Uludağ başta olmak üzere kentimizin farklı bölgelerinin turizme kazandırılacağı konusunda sürekli konuşmalar yapıyor. Hatta Esgin, geçenlerde Yenişehir'den Gaziantep'e direk uçuşların başlamasıyla ilgili basın toplantısı bile yapmıştı.

Tabi, bizler de yapılan bu açıklamalardan heyecan duyuyoruz.

***

Geçtiğimiz hafta, bu yıl 8'incisi yapılan Uludağ Ekonomi Zirvesi, Cuma ve Cumartesi günü Uludağ'da gerçekleşti.

Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye'den iş insanları, ekonomistler, Grand Yazıcı Otel'de iki gün boyunca, gerçekleşen panellerde konuşmalar yaptı.

Ama zirvede Bursa'yı bir Allah'ın kulu bile temsil etmedi.

Mesela aynı gün şehrimize gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ı kendisini de ilgilendiren mevzuların konuşulduğu, ele alındığı bu toplantıya getirmeyi neden kimse akıl edemedi?

Çok mu zordu, Pekcan'a zirvede olup bitenleri hatırlatmak, ikna etmek?

Oysa Bakan Pekcan'ın zirveye katılacağı bilgisini teee İstanbul'dan almış ve çok heyecanlanmıştık.

Ancak, Bakan Hanım'ın programında değişiklik yapıldığını öğrenince üzüldük. Şehrimizde bir sürü toplantıya katılan Pekcan'ı, Bursa'nın yakın gelecekte turizmin merkezi olacağını iddia edenlerin, Uludağ'a ne yapıp edip, getirmeleri gerekmiyor muydu?

Teleferikle 35, "Bakan geliyor" diye karadan yollar trafiğe her zaman olduğu gibi kapatılsa (!) 40 dakikada ulaşılabilen Uludağ, yine öksüz kaldı.

Oysa Bakan Hanım'a turizmle ilgili bilgiler verilip, "Bursa'mız için sizin zirveye katılıp konuşma yapmanız gerekiyor" denmesini bekledik.

Ama olmadı, kocaman bir fırsat kaçtı.

Koskoca Ticaret Bakanı'nı Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ilk gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Uludağ Davos olması gerekiyor", işaretinin, haykırışının, şuuruna varamayanlar getiremediler.

Yaşadığımız şehri kalkındırmak, turizme kazandırmak, dünyaya tanıtmaksa derdiniz, işte bizler gibi dertlenirsiniz. Bu sözlerimizden Bursa alınmıyorsa sizler de alınmayın. Sadece üzülün, nasıl böyle bir hata yaptık diye dizinizi dövün!

Umarız önümüzdeki yıl daha aktif hareket edilir de,  Bursa'nın ve Beyaz Cennet'in tanıtımı zirve buluşmasında yapılır.

***

ŞAMİL TAYYAR'IN ANKET UYARISI

Yaptığı açıklamalar, gittiği her yerdeki sözleri ve paylaşımlarıyla teşkilatta zaman zaman rahatsızlık meydana getiren, kimilerine göre ise ezberleri bozan, AK Parti'nin gazeteci kökenli, önceki dönem Gaziantep Milletvekili Şamiİ Tayyar...

Sandık başına gitmemize kısa süre kala, sosyal medya hesabı Twitter'den dikkat çeken seçim anketi paylaştı.

Eski vekil, attığı iki Twitte,"Yeni bitmiş 5 ayrı anketi inceliyorum. İki ittifak için de üzücü veya sevindirici sonuçlar var" derken, "Seçime sayılı günler kala kararsız kitlenin hala yüzde 12-20 aralığında olması. Bu tabloya göre; sandık her sürprize açık, kararsızlar anahtar konumunda" diye de hatırlatmada bulundu.

Tayyar ayrıca, "Kararsızların bu kadar fazla olduğu anketlere göre; kendi tabanını sandığa daha çok taşıyan daha avantajlı olacak gibi gözüküyor" diye yazdı.

Bakalım bu kararsızlar, 31 Mart'ta ne karar verecek.

***

BİR SÖZ

Elbette kötülük iyiliğe karşı verdiği öne geçme mücadelesini hiç bırakmıyor.

Melih Altınok

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.