Hava Durumu

Simav bu vizyonsuzluğu hak etmiyor

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2017 10:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2017 10:28

Bursa'mıza yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta doğa harikası bir yerdir Simav.

Adım attığınız her metre karesinden yeşilin ve suyun fışkırdığı, unutulmaya yüz tutmuş misafire hürmetin zirveleştiği bir yer olan Kütahya'nın Simav ilçesi, ufuksuz yöneticilerinden dolayı turizme yüzünü, sırtını dönmüş vaziyette.

Bu şirin ilçe hızla irtifa kaybediyor, insansızlaşıyor.

Düşünsenize bugüne kadar, sol partilerin iktidar hayali kurmalarına rağmen, Simav'da Belediye sağ partilerin kalesi olmuş.

Peki, bu partiler bugüne kadar belediyede iktidar olmuşlar da ne olmuş, kocaman bir hiç!

Kim ne derse desin, cümle âleme belediyeciliği Milli Görüş çizgisindeki partiler hizmetleriyle nasıl olduğunu, olabildiğini öğretti; ezberleri bozdu, şapka çıkarılacak işlere imzalar atıldı.

Gelin görün ki, ders alınması, örnek olunması gerekirken, 16 yılına giren AK Parti iktidarına rağmen, AK Partili Belediye ilk defa Simav'da belediye başkanlığını kazanmış.

Şuan, Simav ilçesinde belediye başkanlığı makam koltuğunda AK Partili bir Belediye Başkanı oturuyor.

Tabi, sadece oturduğu için de Simav, kan kazanacağına, kaybetmeye devam ediyor, böbrek hastası gibi yüzü solmaya devam ediyor.

***

Bu ilçemiz öyle acayip güzelliklere, zenginliklere sahip ki, say say bitmiyor.

Yaylarıyla, dağlarıyla, gölleriyle her yanı turizm için yaratılmış farklı güzelliklere sahip.

Belediyesi sınırlarında sahip olduğu doğal güzelliklerin farkına varamayan, varmayan başkan Süleyman Özkan, farkına vardığı tek şey, makam aracı kiralamak olmuş!

Malumunuz, Simav'ın üstündeki değerleri saymakla diliniz, fikriniz yorulurken, altından çıkan termal enerji bile doğru düzgün değerlendirilemiyor.

Toprağın altından 160 derece sıcaklıkta çıkan su, 90 dereceye indirilip meskenlere veriliyormuş.

Termal kaplıcalarını dünyaya tanıtmış Afyon Gazlı Göl'de bu derecede su çıkmıyor. Hatta çıkan suyun derecesi arttırılmak için enerji harcanıyormuş.

***

Simav'da yağ var, un var, su zaten var.  Olmayan, ortalıkta gözükmeyen ise belediye başkanı.

Bu cennet ilçede konuştuğum Simavlılar dertli. Buranın yöneticileri üretime, projeye kapalı diyorlar.

Düşünsenize Eynal Kaplıcalarında, 6 yıl önce meydana gelen depremde hasar görüp yıktırılan otelden sonra kimsecikler "biz buraya yeni bir otel yapalım" diye düşünmemiş, akıl yürütmemiş.

Oysa depremin ardından, o dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın söyledikleri dün gibi aklımda. "Simav'ı birlikte kalkındıracağız" demişti.

O dönemdevizyonun ne demek olduğunu bilmeyen belediye başkanları, Simav'ı ileri götüreceğine daha da beter hale getirmek için çaba sarf etmişler.

AK Parti, Simav tarihinde ilk defa bir belediyeyi kazanmış ama göreve gelen başkan, verdiği sözleri unutmuş, partisine gönül vereleri ise üzmüş, hayal kırıklığına uğratmış.

***

GÖLCÜK YAYLASI

Konuştuğum, sohbet ettiğim Simavlılar, memleketlerindeki güzelliklerin turizme kazandırmayan yöneticilerine ateş püskürüyor.

Abant Gölünün pabucunu dama atacak kadar cennetimsi güzelliğe sahip Gölcük Yaylasında ormancıların, ensesi kalınların kaldığı orman evinin haricinde sosyal tesisin, oturulacak doğru düzgün bir yerin olmadığını söylediler.

Dedik ya, güzellikleri say say bitmiyor Simav'ın.

Ağaçlar arasındaki yaşam pınarlarından Demir Bükü ve Nadar Çam Yaylaları...

Yamaç Paraşütü için yaratılmış tepeleri...

Türkiye'nin en kaliteli çam ağaçlarınınyetiştiği dağları...

Futbol takımlarının milyon dolar vermeden kalabilecekleri, hazırlık kamplarını yapıp dinç olarak dönebilecekleri kaliteye sahip alanları...

Yeter ki düzenlensin, doğal alanlar bozulmadan hizmete açılsın.

Ama gelin görün ki bunun için ufuk, azim ve ileri görüşlülük lazım...

***

Her evin kapısını bana oy verin diye tıklatan Belediye başkanı Özkan, bu hanelerde halı dokumacılığını bile teşvik edecek bir proje geliştirememiş.

1960'larda kurutulan Simav gölünün yeniden eski haline gelmesiyle balıkçılık ve avcılık sayesinde müthiş bir turizm potansiyeli kazanacağını belirtti, kaderine terk edilmiş Simavlılar.

Terk edilmiş derken,

Eskiden beri dışarıya göç veren bir belde. Erkeklerin birçoğu yurt dışına; Almanya, Fransa, Rusya, Arabistan gibi çeşitli ülkelere veya yurt içindeki diğer illere göç etmek, ekmek parası kazanmak zorunda kalmışlar.

Ayağının altından kayan toprağın farkına varamayan AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan, hemşerilerinin tek tek, iş potansiyeli bulamadıkları için Simav'ı terk etmek zorunda kaldıklarından dolayı yüreğinde sancı hissediyor mu, merak ediyorum?

Sağ partiler demişken, yapılan her seçimde rakipleri olan sol partilere fark atanlar, Referandum 'da yüzde 56'yı ancak bulmuşlar.

Durum bu Başkan Özkan.

Yakın zaman içinde dizini dövmeye, gerekçelerini Ankara'ya anlatmaya vakit bulamayacağını hatırlatmak istedim! 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.