Hava Durumu

Şehirler meydanları ile anılır

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2019 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2019 07:02

Sandık başına gittiğimizde seçeceğimiz adayların tek derdi, hedefi ve amacı, Bursa'yı daha yaşanılabilir hale getirmek olmalı, bu şuurla hareket edilmeli. Geçmişe de bir göz atılmalı.

Aynı zamanda,  şehrin.

Parkları, bahçeleri çoğaltıp, trafiği rahatlatmak, yanı sıra düzenli ve turistlerin akın akın geldiği olağanüstü bir kent haline getirmek.

Bir de buna, meydanları eklemeliyiz.

Geniş, boylu boyunca, ucu bucağı ağaçlar ve yeşil alanlarla çevrili, insanların huzur bulduğu devasa alanlar. Saksılardan çok, her köşeye dikilen ağaçların dallarında açan çiçekleri görmek istiyoruz.

Örneğin, Merinos Bursa'mızın mini akciğeri, Kültürpark'ı ise parmakla gösteriyoruz, Allah nazardan saklasın, betonlaşmasın diyoruz.

***

Hafta sonu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2011 yılında başlattığı istimlak çalışmalarının sonucunda, belediye binasına komşu olan alanı cazibe merkezine dönüştüreceklerini anlattı.

Dündar,

İsmi 'Osmangazi Meydanı' olarak belirlenen, etrafında iş yerlerinin de olduğu alanın, Bursalıların nefes alacağı gerçek bir meydan olacağını ifade etti.

Dündar gün vermedi ama meydanın temelinin yakın zaman içinde atılacağını, şehrin en büyük 2 bin araçlık otoparkının bu alanın altında olacağını ifade etti.

Toprağın altını da değerlendirdiklerini söyledi.

Bakıldığında.

Osmangazi Meydanı bittiğinde, Merinos platosuyla bir birine bağlanacak.

Aynı zamanda,

Otopark sayesinde trafik yoğunluğu azalarak Hanlar bölgesine, Ulu Cami'ye, Heykel'e daha rahat bir ulaşım sağlanmış olacak.

Nasıl bir meydan ortaya çıkacak, heyecanla bekliyoruz.

***

BÜYÜKŞEHİR'E BİR ÖNERİ

Bu şehirde doğdum, doyuyor ve yaşıyorum.

İyilik adına kim bir adım atıyorsa alkışlıyor, takdir ediyoruz. Bursa'mızın en çok ağaca, yani yeşile ihtiyacı olduğunu biliyoruz, görüyoruz.

Büyükşehir Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ndeki yetkililerinden bir ricamız olacak.

Öncelikle şu hususu belirtelim, kendimiz için bir şey istiyorsak, namerdiz.

Büyükşehir'in sorumluluk alanlarından birisi olan, eski Bursalıların Gazcılar Caddesi olarak bildiği Celal Bayar caddesindeki ağaçlar, bu semte muazzam bir güzellik katıyor.

Ancak bazı ağaçlar hastalıktan, bazıları ise vicdansızların operasyonlarından dolayı yerleri bomboş.

Bölgedeki muhtarların da konuya duyarsız olmalarından dolayı, buradaki kellik bir türlü giderilemiyor, dikkatlere sunulmuyor.

Eğer zahmet olmazsa, Büyükşehir Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün ekipleri yerlerini tespit ettikleri boş alanlara yetişmiş çınar fidanı dikerlerse, mini millet bahçesi çalışması örneğini burada yaşayanlara göstermiş olurlar.

***

BİR SÖZ

Otuz yıllık bir çabadan ve yorucu bir yolculuktan sonra nereye gelmiş bulunuyoruz?

İbrahim Tenekeci.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.