Hava Durumu

Şahadet Camii ve Vali İzzetin Küçük

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2017 09:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 09:51

Hisar'la yüz yıllardır arkadaş olmuş, eski Bursalıların birinci adresi, Orduevi'nin hemen karşısında yaklaşık 700 yıllık bir geçmişe sahip, depremlere, hava koşullarına direnen, Şahadet Camii'nin restorasyonu söz verilmesine, resmi sözleşme yapılmasına rağmen 2 yıldır bitirilmiyor!
Sultan 1. Murad-ı Hüdavendigar'ın yadigârı kutlu mabedi güzelleştireceğiz diye el atan Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün üst düzey mübarekleri, kendi evlerine gösterdikleri özeni, dikkati, didinişi Şahadet Camii'ne göstermediklerine şahit oluyor ve kahroluyoruz, Kamil!
Kendi çıkarları söz konusu olduğunda avını yakalamak için dörtnala koşan,"Çita" kadar hızlı olanların kamu veya dini çıkarlar ön plana çıktığında kaplumbağa kadar yavaş olmaları; Müslüman kesim için ciddi bir paradoks haline gelmesi sevinilecek, övünülecek bir durum olmasa gerek.
***
Büyük kazançlar söz konusu olduğu rantsal dönüşüm uygulamalarında bütün şartlarını zorlayan firmaların, konu az kazançlı veya ciddi denetim mekanizmalarının olmadığı kamu binaları veya cami inşaatları konu olduğunda deplasmanda gol atmış takım gibi işi ağırdan almaları toplumsal yolculuğumuzun ve iş ahlakının ne durumda olduğunun bir göstergesi.
Kendi evlerinin dekorasyonunda en ufak bir unutkanlık veya işi savsaklamayıp ciddi davrananlar, iş Allah'ın evi olduğunda ise aynı hassasiyetin onda birini göstermiyorlar!
Şahadet Camii'nin perişan halinin sorumluları belli;  işi ihale eden ve ihaleyi zamanında bitirmeyenler masanın altına gizlenmeyi bıraksınlar.
Merak ediyorum doğrusu;Valimiz İzzetin Küçük, Şahadet Camii'nin garip haliyle ilgili birilerinden neden hesap sormaz?
Veya Valimiz Küçük, Şahadet Camii restorasyonunuyakından inceleme fırsatı buldu mu?
***
O, birileri, ihale tabelasını  gizleseler de, gizlenseler de kurtulabileceklerini sanmasınlar!
Sonuçta evreni dolaşacak uzay mekiği yapmıyorsunuz. Neredeyse 750 gündür restorasyonu bitirilemeyen 700 yıllık geçmişe sahip camiden bahsediyoruz.
Rabbimiz hepimizi lafa gelince Hz. Ömer, icraata gelince "Turist Ömer" olanlardan korusun!
Yazık değil mi?
Kutlu mabet, kaç Ramazan geçti boynu bükük ve mahzun.
Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında bitmesi gereken inşaatta kimsecikler yok!
Sözde tadilatı süren mabet, 2 yıl içinde adeta kaderine terk edildi.
İhaleyi gerçekleştiren Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri enkaz altında kalmamak için topu Ankara genel müdürlüğüne atmasını pek de iyi beceriyor.
Sormak istiyorum, sorumluluğun Ankara'da olduğunu söyleyen, Şahadet Camii'ni zavallı duruma sokup, saklambaç oynayan Vakıflar Bölge Müdürü ve kıymetli arkadaşlarına, ihaleyi verdiğiniz firmayı bugüne kadar neden rahatsız etmediniz?
Kendi evinizde bayram üzeri tadilata başlansa, inşaat bir an önce bitsin ve bayrama yetişsin diye uykularınızın kaçmadığını söyleyemezsiniz!
Peki, Allah'ın bu kutlu mabedi 2 yıldır çöplüğe dönmüş vaziyette, vicdanınız hiç mi sızlamıyor sizlerin?
Sahi siz Şahadet Camii'nin nerede olduğunu biliyor musunuz?


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.