Hava Durumu

Saadet Partisi İlçe Başkanı Yıldız'dan, Sertaslan'a tam destek

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2019 07:00

Kim ne derse desin, seçmen iki adaya odaklandı, yani Cumhur ve Millet İttifakı'na.

Üçüncü isimleri görmek istemedi, 'bu seçim önemli, stratejik davranıyoruz, siz de kıymetli adaysınız ama kusura kalmayın' mesajı verildi.

Örneğin, Gemlik'te CHP çatısı altında ipi göğüsleyen Mehmet Uğur Sertaslan gibi Saadet'in adayı Dr. Adnan Bıyıklı'nın da halkta karşılığı vardı. Hatta bu karşılık eskilere dayanıyordu. Körfez'de Bıyıklı'nın çalışmalarını gözlemlediğimde bu sevgiyi, muhabbeti görmüştüm.

Kısacası vatandaş üçüncü adaya hürmet etti ama Gemlik için tercihini Sertaslan'dan yana kullandı.

Artık sözün bittiği, icraatın başlaması gereken bir sürece girdik.

İki dönem sonra Gemlik, tekrar muhalefete geçti.

Bu şansı, "Gemlik'e Uğur getirecek" sloganları atılan Başkan Sertaslan çok iyi kullanmalı, ilçe halkına reva görülen 'dağlarda, bayırlarda yaşayın' mantığı çöpe atılıp, 'sizi asla mağdur etmeyeceğiz, biz ne diyorsak değil, siz ne diyorsanız' refleksi ve kucaklaşmasıyla hizmet kapıları açılmalı.

***

Geçtiğimiz gün görüştüğüm,

Saadet Partisi'nin Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ı arayıp tebrik etmiş. İlçe için yapılacak her olumlu adım için yoldaki taşları kaldırmaya hazırız mesajı vermiş.

Yıldız, çatışmaktan çok diyaloğu benimseyen, kibir ve güç zehirlenmesine karşı dik duruş gösteren bir siyasetçi.

Sertaslan'ın şehri için yapacağı, vatandaşlarının gönlünü kazanıp, yüzünü güldüren tüm icraatlarını alkışlayacağını belirten Yıldız, 'sandıktan çıkamadık diye, seçilmiş başkanın ayağına çelme takan asla olmayacağız' dedi.

Yıldız'ın, "Nasıl ki Gemlik'te çalmadık kapı, oy istemedik vatandaş bırakmadıysak, şimdi de Körfez'e hizmet etmek için sandıktan çıkan Mehmet Uğur Sertaslan'ı kentimize yapacağı her olumlu icraatını alkışlamaktan daha doğal ne olabilir" çıkışı, artık siyasi anlayışın değişmesi gerektiğinin kocaman bir mesajıdır.

Görünen o ki, Ahmet Vakkas Yıldız, nefes aldığı, karnını doyurduğu, siyaset yaptığı şehrine hizmet edenlere 'gündüz güneş, gece Yıldız' olacak.

Son olarak,

Bu seçim şunu gösterdi ki, topluma esaslı, sağlıklı, yenilikçi sözler daha dikkat çekici oldu. Yani, birçok imkan ve her türlü destek halkta karşılık bulmadı ama farklı kesimlerin ilgisini çeken bir yaklaşım, ezberleri bozdu.

***

ALİ KEMAL AĞABEY, MEHMET ALİ GEDİK VEFAT ETTİ

Bursaspor'un sevdalısıydı, en yakın dostu Fikret Yorgun (Amigo Ardiles)'du.

Herkes onu Ali Kemal olarak bildi, bu ismiyle çağırdı, tanıdı ama gerçek ismi Mehmet Ali Gedik'ti.

Geçtiğimiz gün kalbi teklemiş, kriz geçirerek hayata tutunamadı Yeşil-beyazlı camianın Ali Kemal Ağabeyi...

Son 40 yılda Bursaspor'da yöneticilik ve başkanlık yapanların tanıdığı bir kişiydi.

Kültürpark'taki mekânlar başta olmak üzere, Mahfel'in müdavimlerinin tanıdığı iki isim olan Ardiles'in kadim dostu Ali Kemal Ağabey dün, sevenlerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Kendisiyle yüzlerce deplasmana giden 'Amigo Ardiles' Fikret Yorgun, Gedik'i son yolculuğunda da yalnız bırakmadı tabutunu omuzladı, bedenini kabre indirdi.

***

BİR SÖZ

Anadolu Ajansı benim müşterim değil, benden veri almıyor. AA 90'lara geldiğinde ben daha yeni veri giriyordum.

Sadi Güven

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.