Hava Durumu

Ruhlu şehir Yıldırım ve Oktay Yılmaz

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2019 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2019 07:10

Yerel seçim için takvim yapraklarına baktığımızda şafak 61. 

Hatırlatmak gerekirse Ecevit'in DSP'si, 1999'da Bursa'da üç merkez ilçeyi silip süpürmüş, yerel iktidarı 2004 yılına kadar devam etmişti. Yapılan mahalli seçimde AK Parti, Osmangazi ve Yıldırım'ı büyük bir oy oranıyla kazanmıştı.

O gün bugündür, bu iki büyük merkez ilçe, iktidar partisinin kalesi durumunda.

Örnek vermek gerekirse, Yıldırım'da 2014'te yapılan seçimde AK Parti yüzde 50,4 oy oranıyla İsmail Hakkı Edebali'yi belediyenin koltuğuna oturtmuş, en yakın rakibi MHP'ye 25 puan fark atmıştı. CHP ise ancak yüzde 17'ye yakın oy alabilmişti.

Şimdi, yeni bir seçime doğru adım adım yaklaşırken, AK Parti'nin Yıldırım'daki adayı 1982 yılında şehrimize Erzurum'dan gelen Oktay Yılmaz oldu.

Yılmaz, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı'nda uzun süre başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş, meclis üyeliği ve son olarak da Yıldırım İlçe Başkanı olarak görev yapmıştı.

Yılmaz, gazetemizi ziyarete geldiğinde Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin projelerinin bir hafta içinde açıklanacağını söyledi.

Yani ser verdi, sır vermedi. "Sizi ziyarete yine geleceğiz, o zaman etraflıca konuşacağız" dedi.

Her şeye rağmen Oktay Yılmaz'a Yıldırım'da yaşayanların akşam olduğunda şehrin batısına günü birlik taşınmalarının önüne nasıl geçeceksiniz sorumuza, "Yıldırım, ruhlu bir şehir. Yeni dönemde, sosyal alanlarımızla popüler hale gelecek ve ilçe halkımız Nilüfer'e gitme gereği duymayacak" cevabını verdi.

Yılmaz ayrıca, 31 Mart'ta, 2014'te alınan oyu daha da yukarılara taşıyacaklarını; bu azim, sinerji ve moralin kendilerinde olduğunu söyledi.

Evet, kadim şehre Emirsultan, Somuncu Baba, Osman Gazi ve Orhan Gazi dedelerimiz gibi bakmak gerektiğine, bir kez daha ihtiyaç olduğunu görüyoruz.

Dolayısıyla Yılmaz, ruhlu şehir Yıldırım'ın adayı olarak, hem gece hem gündüz, cıvıl cıvıl olmasını arzu ediyor.

***

AYDIN, DÜNDAR'A YİNE RAKİP OLDU

Nihayet Millet İttifakı'nın Osmangazi Belediye başkan adayı belli oldu.

5 yıl sonra Erkan Aydın, Mustafa Dündar'la yeniden yarışa girecek.

Yılan hikâyesine dönen CHP-İYİ Parti arasındaki uzlaşmanın ardından Bursa'nın en büyük ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi'ne verildi.

2014'te Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, girdiği seçimde yüzde 47 oy alırken, Aydın'ın aldığı oy oranı yüzde 31'di.

Şimdi, Mustafa Dündar'a göre rahat, Erkan Aydın için zor bir süreç başlıyor.

***

BİR SÖZ

Hakikati söyle, varsın alçak uzaklaşsın senden.

Dücane Cündioğlu

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.