Hava Durumu

Rıhtım Bursa'yı dünyaya tanıtıyor

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2017 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 07:08

Birilerinin kış uykusundan uyanması için ısrarla bu konuyu yazmaya devam edeceğim!

Israrla, azimle, yılmadan...

Çünkü kapasite, beceri ve imkânlar mevcut.

Sadece bazılarımızı sarsmak, dürtmek, uyandırmak lazım...

Ama unutmayalım ki,

Başarının, yükselmenin anahtarı "ben değil, biz" olmaktan geçtiği ile ilgili olması.

İşte derneklerin ve STK'ların asıl var olma sebebi bu olmalı...

Bu yüzden kızmak, gücenmek darılmak yok.

Bursa'mızda sayıları pek az olmayan dernek ve STK'lar, proje üretmeyi, yerel ve genel iktidarın elini güçlendiren adımlar atmayı bir türlü akıl edemiyorlar.

Eğer ortada bir sıkıntı veya atılan yanlış adım varsa, bu kurumlarımızdan tek satır eleştiri ve öneri göremiyoruz.

Proje mi dediniz; çiğ köfte ve sıra gecesi yapmak, köçek gibi oynamak varken ne gerek var, Bursa'ya katkı koymaya.

***

Bu yılın başında İstanbul'da gerçekleştirilen ve 15. düzenlenen, 25 ülkeden bin 201 yarışmacının 80 ayrı kategoride katıldığı Uluslararası Gastronomi Festivali'nde Rıhtım Pastaneleri'nin pasta şefi Metin Taşçı'nın hazırladığı ürün Avrupa şampiyonu olmuştu.

Rıhtım'ı biliyorsunuz, Bursa'mızın markası.

Kaliteden ödün vermeyen, pastaya hile karıştırmayan, 40 yıl önceki çikolatanın aynı lezzetini müşterilerine 2017'de de sunabilen Bursa'nın gururu.

Kaliteden ödün vermeyerek şehrin adını yücelten Rıhtım, ortaya koyduğu projeler ve tasarımlarla Bursa'mızın adını dünyaya duyuruyor.

Ali ve Ömür Genç, Rıhtımın pasta şefi Metin Taşçı, "asıl Ahilik böyle olur" diyorlar.

Sene başında Bursa'ya Avrupa şampiyonluğu kazandıran şef Metin Taşçı, geçen hafta İngiltere'nin Birmingham kentinde düzenlenen dünyanın en büyük kek ve pastacılık fuarındaki yarışmada, yaklaşık 3 ay süren çalışmasıyla hazırladığı "Döner kebap pide salonu" pastasıyla birincilik elde ederek Bursa'ya dünya şampiyonluğunun gururunu yaşattı.

Ali Bey ve Metin Taşçı'yla yaklaşık 4 ay önce görüştüğümde, Bursa'ya altın madalya ile döneceklerinden emin olduklarını söylemişlerdi.

Ortaya eser koydun mu başarı geliyor işte.

Sonra ne mi oluyor; dünya, yaşadığın şehri ortaya çıkan projeyle tanıyıveriyor.

Yapılması gereken neymiş?

Bursa için çalışmak, kaliteden vazgeçmeyerek adım atmak.

Düşünsenize, gözümüzde büyüttüğümüz ve her türlü imkânın önlerine serildiği dünyanın önde gelen ülkelerinden yarışmaya katılan yüzlerce yarışmacıya yaptığı minyatür pastayla parmak ısırttırmak.

Kentimizi uluslararası bir yarışmada temsil eden marka kentin markası Rıhtım Pastanesi'nin sahiplerini ve şefini başarılarından dolayı kutluyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.