Hava Durumu

Paylaşım yapan aday adayları, neredesiniz?

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2019 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 07:28

Bir hafta öncesine kadar bazı aday adayları, sosyal medya hesaplarından bir araya geldikleri esnaf, işçi, vatandaşla çektirdikleri fotoğrafları paylaşıp, dikkat çeken kadim ifadeler yazarak bir birleriyle yarışıyorlardı.

Hatta zemheri soğukta çiçek sularken, buz tutmuş toprağa fidan ekenlerin görüntülerine ibretli gözlerle baka kalıyorduk.

Bu sözümüz ister çuvaldız, isterse iğne olarak algılanabilir!

Artık kim neyi nasıl anlamak isterse istesin, nasıl olsa bayram bitti!

Örneğin.

AK Parti Bursa'nın Pazar günü yapılan aday tanıtımından sonra paylaşım yapan bazı zevatların parmakları, ne hikmetse, bilgisayar klavyesinden, cep telefonun tuşlarından nefret eder duruma geldiler.

Partisini tek başına sırtlayan, çilesini çeken, onca numara çekenleri, işin ehli olmayanları ortalığa yuvarlayanları savurup atan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kimse: Bu benim yakınım, buyum, şuyum teklifiyle gelmesin" sözünü duymalarına rağmen; aday gösterilmeyen bazı faniler, "biz küstük, oynamıyoruz" kibrini bedenlerinden birdenbire fışkırtıverdiler!

Kadim medeniyet söylemlerini, dava şuurunu, "ben" yok, "biz" ifadelerini, kardeşiz, dostuz cümlelerini bırakın paylaşmayı; ortalıktan kayboldular, buhar oldular.

***

Yıllar önceydi.

Refah Partisi'nin yükseliş döneminde partiye muhteşem bir törenle katılan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in şu sözü hiç aklımdan çıkmıyor: "Pazara kadar değil, mezara kadar Refahçıyım."

Mezara kadar Refahçı olduğunu haykıran Menderes'in oğlu, mezara girmeden statükonun emriyle Refah Partisi'nden istifa etmişti!

Gelinen noktada AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na gelip aday adayı olan bazı muhteremleri paylaşım yoksunu görmek, çok acı verici.

Bizim büyük sevdalarımız var, biz kendi başımıza yeteriz diyen Erdoğan'ın büyük yürüyüşünün ne demek olduğunu bilemeyenler, il başkanlıklarında patinaj yapıp, aday tanıtımı bittiğinde ortadan kayboluyorlar, Abidin!

***

SİZ OTURUN, TABAN AYAKTA KALSIN!

Kimse kusura bakmasın ama AK Parti Bursa İl Başkanlığı aday tanıtımında, sınıfı geçemedi.

Bursa gibi sağın kalesi olan bir şehirde ilçe belediye başkanlarının açıklanmasını Ulucami'deki güvercinler bile merak ederken, İl Başkanı Ayhan Salman ve yakın dostu Hakan Çavuşoğlu'nun daha farklı bir salon seçememeleri, teşkilatın çilesini çekenleri koridorlarda ayakta bekleterek Çin işkencesini reva görmeleri kul hakkı değildir de nedir?

Aday tanıtımının yapıldığı gün Başkan Erdoğan, Sakarya'da BMC'nin Karasu Üretim ve Teknoloji Üssü Temel Atma törenine katıldı.

Her zaman olduğu gibi,

Seçilen mekan önceden tespit edilmiş, binlerce kişi cefa çekmeden, sefa içinde tarihi anlara şahit olmuştu.

Her türlü olanak Bursa İl Başkanlığı'nın önüne serilmesine rağmen, aday tanıtımını eziyet ve sefalet içinde yapılması taraflı, tarafsız herkesi üzdü.

***

BİR SÖZ

Siz güneşi ceketinizin astarı içinde kaybetmiş marka Müslümanlarısınız! Gerçek Müslüman olsaydınız bu hallerden hiçbiri başımıza gelmezdi!

Necip Fazıl Kısakürek

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.