Hava Durumu

Özgür Erdursun ve Yıldırım

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2019 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 07:01

Şu meşhur sözle başlayalım; yüzdük, yüzdük kuyruğuna geldik.

31 Mart'a şunun şurasında 6 gün kaldı.

Siyaset, gündem tam gaz devam ediyor.

Geçen gün CHP Yıldırım Belediye Başkanı Özgür Erdursun'un ısrarlı taleplerine rağmen, Barış Manço Kültür Merkezi'nin 1 Nisan'a kadar dolu olduğu yanıtı verilince, Otosansit-Atalay Düğün Salonu'nda projelerini paylaşmak zorunda kaldı.

Özgür Bey, konuşması sırasında kendilerinin talebine hayır yanıtı verenlerden bahsetmeseydi, düğün salonunda proje tanıtımı mı olur diyecektim, neyse ki mağduriyet söz konusuymuş.  

Benim bildiğim kültür merkezleri herkese açıktır; bu işin aşağısı, yukarısı, sağı, solu olmaz!

***

CHP Yıldırım Belediye Başkanı adayı Özgür Erdursun, yaptığı selamlama konuşmasında, mevcut yerel yönetime şöyle seslendi: "Ah Yıldırım, seni ne hale getirdiler! Her yanın betonlaşmış, çarpık binalarla dolmuş.Uyuşturucu almış başını gidiyor. 15 yıldır kaderine terk edildin!"

Tabi, Yıldırım son 15 senede bu hale gelmedi. Bu işin, çarpıklığın yaklaşık 40 yıl öncesi var ama şikayet edilen yıl içerisinde de sadece algı oluşturuldu, maketler ortaya çıktı!

Kısa vadede de Yıldırım'ın öncelikli sorunlarına çözüm bulmak zaman alacak.

Asıl mesleği mali müşavirlik olan Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun, kendisinin hesap adamı olduğunu belirtirken, "Yıldırım Belediyesi'nin bütçesi yıllık yaklaşık 500 milyon, Nilüfer'in bütçesi ise 350 milyon. Nilüfer Belediyesi nasıl başarılı olduysa bizde öyle başaracağız" deyince, kendisini dinleyenlerden alkış aldı.

***

Özgür Bey'in Yıldırım'da hayata geçireceği projelere bakacak olursak:

Otel gibi mahalle konakları, taziye evleri, dernekler yerleşkesi.

Erdursun'un Yıldırım Çiftliği Kooperatif projesi hakikaten çok önemli. Hayata geçtiği takdirde, Yıldırım Türkiye'de parmakla gösterilen bir ilçe olacak.

Nedenine gelecek olursak; tarım alanlarının ekilemez hale geldiği, hayvancılığın dip yaptığı bir süreçte, bu çiftlik hayata geçtiğinde halk, uygun fiyatla tarım ve hayvancılık ürünlerini organik bir şekilde elde edecekler.

Malum tanıtım çok önemli, Özgür Erdursun'un icraatları arasında, "Gazeteci Evi" var.

Gerçi geçtiğimiz sene Büyükorhan Kaymakamı Kutsal Baytak'a böyle bir projeden bahsettiğimde, devlet kendisini pratik düşünsün diye görev verdiği Kaymakam Hanım, 'misafirlerimizi nerede konaklatacağız' demişti!

Özetle bu işler büyük düşünmekten geçtiğini anlıyoruz.

Şimdi Erdursun'un etkinlikler yapmak , her hafta bir gazeteciyi ağırlamak için ortaya attığı bu projeyi,Bursa'mız adına turizme de katkı koyacağı için çok önemsiyorum.

Bu arada, Vişne Caddesi Fuar ve Kongre Merkezi çıkışı da dikkat çekici. Sanayi ve tekstil kenti için önemli bir adım.

Evet, Yıldırım'ın durumu ortada. Özgür Erdursun'un projeleri hayalden çok gerçeği yansıtıyor.

Bekleyip göreceğiz.

***

TEMİZLİK YAPMAK, BAKAN GELİNCE AKILLARINA GELİYOR

Hakikaten çok ilginç.

Birileri, 'Uludağ'a Dört Mevsim Turist' gelecek sloganlarını sürekli tekrarlayıp duruyor.

Gelin görün ki Bursa için çok büyük öneme sahip dağda çevre temizliği, bakanlar, önemli kişiler gelince akıllara geliyor.

Tarım ve Orman BakanıBekir Pakdemirli'nin, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ikinci gününde konuşmacı olarak katılacağı öğrenilince, birinci ve ikinci bölgede Bursa Orman Bölge'nin ekipleri hummalı bir çalışma başlattı.

Amaç ne...

"Bakın Bakan Bey, Uludağ tertemiz."

Pakdemirli, Beyaz Cennet'te iki saat kaldı, baktı ve gitti.

Aslında buraya farklı şehirlerden, ülkelerden turistlerinde geldiğinibirileri üç dakika tefekkür etmiş olsalar, Uludağ'da yaşanan saçmalıklar, çevresel sıkıntılar şimdiye kadar son bulurdu.

***

BİR SÖZ

30 sene önce ABD'de bir araba fabrikası işçilerle doluydu ve o işçiler ülkenin en iyi kazanan işçileriydi. Ama şimdi aynı fabrikada tüm üretimi endüstriyel robotlar gerçekleştiriyor.

Daron Acemoğlu

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.